Reklama

Reklama

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy

(seriál)
  • Československo Smolíkovi (více)

Epizody(13)

Smolíkovi jsou obyčejná rodinka z maďarské Budapešti, která žije běžný život… Dokud se ovšem jejich geniálnímu synkovi nepodaří navázat kontakt se svým potomkem z 33. století! Tím se všechno mění. Zdánlivě banální problémy Smolíkových se komplikují o to víc, že jim z budoucnosti dorazí „na pomoc“ vynálezy, na které není v 70. letech 20. století lidstvo připraveno – a Smolíkovi už vůbec ne… Nepomáhá ani to, že se do jejich patálií často připlete zvědavý soused Halíř. A tak si Smolíkovi musí poradit s urychlovačem výroby, usměrňovačem času, létajícím talířem, nebo dokonce meteoromutomotorem. (TV Prima)

(více)

Recenze (171)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Miazgovci" sú nenápadnou východoeurópskou, maďarskou, obdobou populárneho amerického animovaného seriálu "The Simpsons". Otec Gejza, matka Paula, pubertálna dcéra Kristína a bystrý syn Aladár. Ako malého chalana žijúceho v socialistickom československu ma Miazgovci vedeli vždy výborne pobaviť. Mal som rád ich vtipné príbehy a dobrodružstvá. V prvej sérii nadviazali spojenie do budúcnosti so svojim potomkom MZPRX, ktorý im posielal zásielky z tridsiateho storočia. *** ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Rodině Smolíkových, kterou provázejí různé problémy a v důsledku toho po ledasčem pošilhává, se podaří díky jejich téměř geniálnímu synkovi Ládínkovi navázat spojení s jejich vzdáleným potomkem SM Lom Os (důvěrně Nuny) z 33. století. Potomek jim rád pomůže a světelnou poštou pošle nejnovější vynálezy ze své doby. Koho by občas taky nenapadlo, jak by to bylo jednoduché, kdyby... Ale on každý ten převratný vynález z budoucnosti má v naší době své "ALE", takže celá série končí tím, že Pepa prozře: "Myslím, Gábi, že bude nejlepší, když si v budoucnu vystačíme s dneškem." K tomu je potřeba připočítat úžasnou fantazii, situační komiku, výborné charaktery hlavních postav a dialogy. Takže v mnohém jsem se poznala a v mnohém mě seriál formoval. Ideální pro děti i dospělé! Zajímavé komentáře: jhrasko, Danulinda, woody, Karlos80, pascha, Legas. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Drahi slovenski vlastenci a roduverni rodaci. Uz dlhodobo je slovenska porovnavacia baza Europa /vlastne vzdy bola/, a Madarsko je europska krajina. Preto hodnotim tento serial ako naprosty kult, ktory nema chybu a bavi ma aj po 40 rokoch. Proste Gejza, Aladar, pes Cvoky, macka Mafia a sused Zavis. Kult : 100 % ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Ako to, že som toto ešte nikdy nehodnotil ? Jednoducho geniálna, nezabudnuteľná a nadčasová pecka! MIAZGOVCI, to je spojenie nespojiteľného, aké sa často vyskytuje v prekvapivej maďarskej kinematografií. Samotný nápad je geniálny, ale nie je to ešte nič v porovnaní s tým, ako je rozpracovaná aplikácia vynálezov z budúcnosti do reality každodenného života obyčajnej rodiny kdesi vo východnom bloku! ()

oli009 

všechny recenze uživatele

Upřímně když jsem byla malá, tak jsem tenhle seriál ze srdce nenáviděla. A dokonce si myslím, že právě tento seriál měl na svědomí moji budoucí nedůvěru a v určitých chvílích až odpor ke scifi filmům, pod kterými si taktéž kvůli tomuto filmu představím jen naprosto ztřeštěnou budoucnost, která ani v nejmenším nedává smysl a v níž se pohybuje horda robotů a hloupých vědců či vynálezců. Jaký je tento seriál ve skutečnosti asi nikdy nezjistím, protože sledování toho seriálu v dětství ve mě zanechalo dost otřesné vzpomínky, takže vůbec nemám chuť se znovu podívat byť jen na minutu téhle hrozné matlanice. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (20)

  • Zpěvačka v televizi, tedy její hlas, patří Teri Harangozó, což byla maďarská zpěvačka. Ve své době byla jednou z nejvlivnějších umělkyň v Maďarsku, jejíž nezávislé album ovlivnilo mnoho maďarských zpěvaček. (sator)
  • Odstrašující cedule na dveřích Ládínkova pokoje s lebkou, zkříženými hnáty a nápisem „ALADÁR“ není nějaké odstrašující slovo, ale maďarské křestní jméno. Ladislav Smolík se totiž v maďarštině jmenuje Aladár Mézga. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno