Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jeden čas platil Eddie Murphy za solidního komediálního herce, ale v devadesátkách nějak ztratil dech. Tenhle film je toho zářným příkladem. Scénář šel myslím rozherát do mnohem lepšího příběhu. Mluvící zvířátka jsou zejména pro menšího diváka vždy vděčné téma, ale tady to tvůrci vůbec nevyužili. Než tohle tak je mnohem lepšíChlupatá odplata. Ani samotné děti se u filmu téměř nesmály a co tedy může být větším důkazem zfušované rodinné komedie ? * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé spracovanie niektorých scén a podarených gagov mi dáva nutkanie dať o hviezdičku navyše, no mierna stupidita a až príliš prehnané zakončenie mi to jednoducho nedovoľuje. Tu som si totiž ešte neuvedomoval Murphyho prepad v imbecilných snímkoch, takže tento mi ešte taký zlý neprišiel, naopak, slušne som sa bavil. 65%. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na filmu Dr. Dolittle je vidět, že jen jeden nápad (doktor umí mluvit se zvířaty) a komika Eddieho Murphyho (jde pořád nějak dolů) nestačí. Občas mě zaráží, jak si tvůrci myslí, že děti jsou hloupější než dospělí a lze jim naservírovat "jednodušší" zábavu. Tak to není a pár vtipných situací to nezachrání. Dobrý film pro děti dá mnohdy více práce než film pro dospělé. Sám jsem nebavil ani v mladším věku a jako dospělého mě to znovu neláká už vůbec. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že je to průměrný film. Nejvíce se mi na něm líbila ta mluvící zvířátka a jejich hecy, to jsem se skutečně zasmál. Eddie taky nebyl k zahození. Tento snímek se hodí na zpestření dne a také docela pro nejmladší generaci. Je jasné, že od něho nemůžeme očekávat žádné brilantní herecké výkony, ale jak říkám, někdy postačí na slušnou podívanou i tohle. Já dávám 3*. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pro mě byl "Dr.Dolittle" velikým překvapením. Jistě, scénář není kdovíjaká lahůdka, ale tomuhle filmu to musí snad každý odpustit. Hlavní jsou přece gagy a že stojí většinou za to! Osobně mě nejvíc uzemnil mýval, který by chtěl místo vody aspoň jednou dostat tuňáka...Pohodový filmeček pro volné odpoledne nebo bandu dětí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 70 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama