Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Výborné drama z prostředí profesionálního boxu. V kariéře Sylvestera Stalloneho nepřekonaný herecký výkon. A k tomu skvělá hudba od Billa Contiho, považovaná dnes v žánru hudby filmové za klasickou. Naivní příběh, který všichni čas od času potřebujeme - a tenhle to s tím patosem navíc netáhne až do toho nejkonečnějšího konce. Při posledním zhlédnutí (7.12.2012) mě to skoro i dojalo... asi že budou ty Vánoce;) 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaný hrdina neochvějně kráčící za splněním svého amerického snu s přiměřenou dávkou žánrových klišé, potu, krve a snadno předvídatelného finále. O reálných filmových kvalitách Rockyho myslím dobře vypovídají komentáře Tosima a Isherwooda. Když k tomu připočtete, že k hereckému umění Sylvestera Stalloneho, jak to jen diplomaticky říci, jsem dejme tomu rezervovaný a že opravdu nemám rád box jako sport a zábavu (kdybych si měl vybrat za společníka u večeře MikeTysona nebo Hannibala Lectera, bez váhání bych pozval toho druhého), pak bych jen s největšími potížemi hledal důvod, proč dát víc než 2*. Takže pro mě celkový dojem 45 %. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se předvedl svým scénářem jako schopný pisatel, bohužel už to ale nikdy nedokázal zopakovat. Jeho herectví v tomhle filmu opět stojí a padá s minimálním výrazivem, ale tady to ještě nebylo okoukané a vlastně to k té jeho roli i docela přesně sedělo (na rozdíl od mnoha pozdějších rolí snad s výjimkou Cliffhangera). Hold, Stallone si nasadil laťku až příliš vysoko a pak už ji jednou provždy jenom shazoval, ale přeskočit ji nedokázal ani omylem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prve dve casti Rockyho ma bavili, ale nasli sa tu aj chvilky, ktore ma trosku nudili, pretoze som chcel vidiet viac z boxu a menej romantiky, ale po reprizach som uz bol na to pripraveny, takze som si zvykol. Tie dalsie casti trojka a stvorka mi dali presne to, co som ocakaval, mali sviznejsi dej. Ale Rocky I. je predsa len kultovy film a je prekvapujuce, ze vyhral troch Oscarov za najlepsi film, reziu a strih. V hereckych kategoriach uz take stastie nemal, avsak aj tu je prekvapujuce, ze za najlepsieho herca v hlavnej ulohe bol nominovany na Oscara akcny hrdina Sylvester Stallone. Dalej boli nominovani herecka v hlavnej ulohe Talia Shire (mimochodom sestra rezisera Francisa F. Coppolu) a herci vo vedlajsich ulohach Burt Young a Burgess Meredith. Stalloneovi vyfukol sosku Peter Finch za dramu NETWORK (1976), taktiez herecka v hlavnej ulohe Faye Dunaway dostala Oscara za film NETWORK a v kategorii herec vo vedlajsej ulohe ziskal Oscara Jason Robards za thriller VSICHNI PREZIDENTOVI MUZI (1976)... 18.04.2010 _______ Sylvester Stallone - (Rocky Balboa) +++ Talia Shire - (Adrian Pennino) +++ Burt Young - (Paulie Pennino) +++ Carl Weathers - (Apollo Creed) +++ Burgess Meredith - (Mickey Goldmill) +++ Thayer David - (George Jergens) +++ Joe Spinell - (Tony Gazzo) +++ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Gonna Fly Now - DeEtta Little/Nelson Pigford [2:48] ,2. Philadelphia Morning [2:22] ,3. Going The Distance [2:39] ,4. Reflections [3:19] ,5. Marines' Hymn/Yankee Doodle [1:45] ,6. Take You Back (Street Corner Song) - Valentine [1:49] ,7. First Date [1:54] ,8. You Take My Heart Away - DeEtta Little/Nelson Pigford [4:46] ,9. Fanfare For Rocky [2:35] ,10. Butkus [2:12] ,11. Alone In The Ring [1:09] ,12. The Final Bell [1:56] ,13. Rocky's Reward [2:04], ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • Původně měla ve filmu vystupovat Adrianina (Talia Shire) židovská matka, ale nakonec se z ní ''vyklubal'' italský bratr Paulie (Burt Young) . (GreatestFan)
  • Americký filmový inštitút zaradil postavu Rockyho ako hrdinu na 7. miesto do svojho zoznamu najväčších hrdinov a zloduchov. (WalterIK7)
  • Než se Sylvester Stallone pustil do natáčení filmu, pracoval jako uvaděč v kině. Jeho mzda činila 36 amerických dolarů týdně. (casyy)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama