Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej a stylově výživnej snímek.. Strašně se mi líbí sledovat různé linie jednoho příběhu.. Denzel Washington hraje opravdu skvěle.. Zezačátku jsem čekala mix boxu a soudní síně, ale dostalo se mi pěkně propracované drama.. Fakt nechápu, že jsem se k tomuhle filmu nedostala dřív - vřele doporučuji tomu, kdo nezná! ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Skutočné príbehy niektorých ľudí sú niekedy neuveriteľné a toto je jeden z nich... Rubin Carter si nespravodlivo odsedel vo väzení viac ako polovicu svojho života a keby sám nebol veľký bojovník, tak tam sedí ešte teraz. Ako tento pekný film ukazuje, tak by sa mu to samozrejme nepodarilo, keby nenapísal svoj životný príbeh a keby mu nepomohli viaceré iniciatívy za jeho prepustenie. Denzel bol za túto rolu právom ocenený nomináciou na Oscara. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nepochybně dobrej životopisnej film, kterej podtrhuje jako vždy vynikající Denzel Washington svým hereckým uměním. A může být pyšnej na to, že ve svejch letech dokázal zahrát i mladší verzi Rubina Hurikána Cartera. Je docela jasný, jak to celý dopadne a to filmu ubližuje. Pochybná partička kanadskejch dobrodinců + jednoho mladýho negerskýho ucha působila dost pederasticky a jejich záměry udělat dobrej skutek byl jak z nějaké náboženské sekty. Ale počítá se výsledek, kterej se jim poved a dát do držky americké justici vždy potěší. Akorát si nemyslím, že za pár let si na tenhle film vzpomenu a vzpomínat asi ani nebudu. Jednou vidět to stačí a tím mám splněno... ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Stydim se, že sem to viděl až teď...I přes vážně dlouhou stopáž, film rozhodně nenudí, téma je brilantně zpracovaný a Denzel Washington je prostě perfektní. Je až neuvěřitelný, jak přirozeně zvládá všechny polohy poměrně složitý postavy Rubina Cartera...Ale jak už bylo řečeno, najdou se i hluchý místa, kterejch je ale naštěstí po málu... ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Je to snad osud, když se na někoho nepřetržitě lepí smůla? Čím to je, že právě ten, kterému není všechno jedno na to doplací? Rubin Carter to neměl jednoduché už od děství,ale když si usmyslel něco dokázat , udělal pro to vše. Možná i proto nakonec vydržel tak dlouho útrapy, které se mu děly. Při psaní své autobiografie jistě netušil, že člověk který si ji jednou přečte mu bude takovou oporou při boji za svobodu a jeho nevinnu. Výborný životopisný film se skvělým Danzelem Washingtonem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Denzel Washington byl do role vybrán samotným Carterem, který absolvoval sezení také s Wesley Snipesem, Samuelem L. Jacksonem či Isaacem Hayesem. Washington jej zaujal při obědě v restauraci svým slovníkem, smíchem, pohyby těla a tím, když ho Carter při návratu z toalety zastihl, jak si před zrcadlem nacvičuje gesta. „Tehdy jsem se zamiloval,“ vzpomínal. City byly opětovány. Carter je zosobněním lásky, prohlásil při přebírání Zlatého glóbu za roli boxera Washington. (MardukuS)
  • Obraz Malcolma X v Hurikánovej cele je obraz Denzela Washingtona ako Malcolma X z filmu Malcolm X (1992). (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama