Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

blackJag 

všechny recenze uživatele

První film ze série o Rockym bez Rockyho a Stallone jen v titulcích u produkce, tak to je zklamání. No jo no, je tam jakási historie s bří Winklerovými, asi už to nešlo překousnout, budiž, Creed bez Rockyho, zvykejme si... Co velice k filmu, přiznám se, že jsem čekal větší pecku, má sice své momenty, např. inovativní způsob přístupu k zobrazení boxu, na druhou stranu konceptu ROCKYHO III šlo využít i lépe, ne? Dost se tlačí na pilu ohledně rodinného dramatu a někdy je ta hra natolik hlasitá (obrazně řečeno), že úplně přehluší (řečeno ještě obrazněji) to, proč jsme se tu sešli především. 65% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Šíleně předvídatelný a dějově jednoduchý, ale výborně řemeslně, herečky, i choreograficky zpracovaný film ze série, které jsem bohužel doteď nedal šanci. Nicméně příběh o dvou přátelích, které v určitém okamžiku život rozdělí a následně dá zpět dohromady, akorát tentokrát jako životní nepřátele, je v pohodě přístupný i novému divákovi, jako jsem byl třeba zrovna já. Film jsem si užil po všech stránkách a rád mu nedostatky odpustím. ()

Reklama

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Poprvé mám pocit, že tahle série nabízí něco jiného. Sice je od začátku jasné, jak to celé dopadne, ale film nesází jenom na napínavý souboj v ringu. Creed se konečně utkává s protivníkem, jehož motiv je opodstatněný a má co nabídnout i mimo tělesnou stránku. Bavil jsem se po celou dobu, a kromě uspěchané druhé poloviny si nelze na co stěžovat. Takhle má vypadat moderní sportovní biják. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Jak je Michael B. Jordan šikovný a nadaný herec, tak je rozpačitý ve své úloze režiséra. Je vidět snaha přijít s nějakými svěžími nápady, ale leckdy je to spíše kontraproduktivní. Pokus obrazově a zvukově vyjádřit samotu boxera v ringu, o kterou se pokouší při finálním souboji, totálně maří jinou snahu – a sice tu o dramatické finále. Změna tempa i atmosféry je sice ozvláštněním, ale ze všeho nejvíce připomíná scénu ze „Spider-Mana: Daleko od domova“, kdy je Peter Parker zajatý v iluzích Mystéria. Dalším neduhem je kvapné ukončování scén. Chybí prostor pro doznění některých situací a některé pro hlavní hrdiny klíčové momenty (např. smrt jedné z důležitých postav) jsou zase trestuhodně odbyté. Stejně tak zamrzí, že Damianův boxerský styl líčený jako zákeřný, založený na snaze zranit soupeře, se ve finálním souboji vůbec neprojeví (ty tři rány pod pás nepočítám). Adonis ani Bianca neprocházejí žádným vývojem, ač se nám to snaží namluvit. Jejich pocity a pohnutky prostě nejsou věrohodné, ač je hrají skvělí herci. Příjemným překvapením jsou ale dvě nové postavy. Creedova dcera Amara je sice další nevyužitou figurou, ale život jí nádherně vdechla šikovná Mila Davis-Kent. Cenu za nejlepšího herce na place by si ale zasloužil Jonathan Majors. Jeho Damian je asi nejvíce živoucí postavou. Hudební složka dává poctu skvostným motivům Billa Contiho. Jeho fanfára zazní jen jednou, ovšem i během té chvíle dokazuje, jak výjimečný soundtrack Conti pro Rockyho napsal. Z boxerského hlediska je snad zajímavý je Damianův neobvyklý kryt. Jinak se dá vlastně konstatovat, že jsou zápasy odbyté. Není divu, že při tom kalupu je „Creed III“ nejkratším filmem série. A po hříchu také nejslabším. Postrádám slibovanou temnotu, uvítal bych Stalloneho sentiment, ale především silnější příběh. /65%/ ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Poprvé bez Rockyho/Stalloneho a jde to znát. Jasně je vidět, že i bez Rockyho se to dá, ale přiznejme si, Rocky je srdcem této série a on v tomhle filmu přeci jen chybí. Chybí tady jeho motivační věty. Každopádně i bez něho to přeci jen funguje. Jedinou výtku vidím v tom, že neuměli odůvodnit proč tam není. Michael B. Jordan odvedl na pozici režiséra dobrou práci velmi dobrou. Po technické stránce pěkně nápaditý snímek, kde několik kamerových záběrů potěší. Slow motiony byli za mě efektivní a například když ve finále dojde na fight při kterém zmizí diváci a sledujeme pouze Adonise a Damiena, tak je to opravdu dobrý. Creed III nevybočuje z klasického standardu této série a přináší nadprůměrnou podívanou u které se neubráním pocitu, že se z filmu dalo vytěžit víc a že další díly prostě nemůžou nabídnout nic nového. Ale když něco funguje a ještě k tomu se jedná o filmy zaměřené na box, tak asi nějakou originalitu chtít nemůžu. Jonathan Majors super. Jsem s tím spoko.  Z celé trilogie je to pro mě rozhodně nejslabší díl. A možná za to může neúčast Rockyho :-D. Pořád se ale jedná o dobrý film. 7/10 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)
  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)
  • Deň premiéry filmu v USA je veľmi zaujímavý. Vychádza totiž ako tretí film zo série Creed na tretí deň tretieho mesiaca roku (marec), tretieho roku tretej dekády tretieho tisícročia nášho letopočtu. (Muel)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama