Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velitel Lassard má další nápad, jak přiblížit policii (a tím i své kadety) veřejnosti. Vytvoří speciální program C.O.P (citizens on patrol), který umožní začlenit obyvatele města po krátkém výcviku do občanských patrol, které budou ve spolupráci s policií potírat kriminalitu. I když se nápad zprvu neukazuje příliš dobrým (zvlášť při snaze kapitána Harrise), brzy se občanské patroly osvědčí ... A klesáme a klesáme - tady si patrně tvůrci vzali příklad z nedávné historie i u nás, jestli si dobře vzpomínám, tak se těmto patrolám u nás říkalo pomocník VB (aka udavač do každé rodiny). No nic, vtipy (několikrát opakované) už nejsou vtipné vůbec (to by bylo aby si Marion Ramsey nevyzkoušela svůj pidihlásek (i v českém dabingu) a Bubba Smith svoji sílu), takže se ani nedivím, že někteří herci to po tomto filmu z celou sérií radši zabalili (Steve Guttenberg, Bob Goldthwait - a dobře udělali). Závěrečná honička (která v každém díle musí "trumfnout" tu předchozí) s balóny a historickými letadly je sama o sobě na odpad! ... ()

Davis81 

všechny recenze uživatele

Sérii jsem viděl několikrát, před mnoha lety....v cz....nyní v originále, je to o mnoho vtipnější než s dabingem....ostatně můj názor na dabing všeobecně je negativní...stejně tak je negativní názor na tento díl....není vtipný, používá jen repliky s předchozích dílů....u jedničky jsem se fakt smál, u dvojky a trojky vcelku taky...tady ne.... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkovo štvorka nesklame, ale ani výrazne nepoteší. Je poznať, že téma policajnej akadémie bola už úplne vybrakovaná a nástup nových kadetov-civilistov tentoraz neprináša nič nové, ale aj opakovaným vtipoch sa dá smiať opakovane Veľa tomuto dielu pomáha návrat kapitána Harrisa a napraveného Zeda. Zed sám o sebe vždy dobre ťahal a prinášal more zábavy. Možno je to nakoniec aj moja najobľúbenejšia postava, pretože prešla najväčšou zmenou. Tiež ma potešil pohľad na Sharon Stone, ktorá bola príjemným spestrením. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám na rovinu, z tých vašich šiat je mi zle.“ Štvorka vtrhla do kín len rok po trojke a aj keď to možno nie je žiadny zázrak, stále sa ako-tak drží zubami nechtami pôvodného ducha série a ja tomu tie mizerné 3* dám, aj keď ako hovorí klasik nedám ich rád. Skutočný zošup kvality ale nastal až odchodom Stevea Guttenberga, čo sa odohralo už v nasledujúcej časti, po ktorej (vrátane) už séria nikdy viac nebola taká, ako v prvých štyroch dieloch. V Policajnej akadémii 4 Lassard odchádza na pracovnú cestu a dočasne ho nebude zastupovať nikto iný, než legendárny kapitán Harris v podaní G.W. Baileyho. Na tom je zaujímavé, že si ho fanúšikovia so sériou podvedome spájajú a pritom vynechal ako dvojku, tak trojku (počas tejto prestávky sa s Guttenbergom stihol stretnúť v roku 1986 aspoň v hite Číslo 5 žije, keď už nie v Policajných akadémiách). Kapitán Harris urobí všetko pre to, aby sabotoval Lassardov ambiciózny nový občiansky program, v rámci ktorého chce do zboru prijať civilov v čele s militantnou agilnou dôchodkyňou pani Feldmanovou, ktorá si okamžite získa Tackleberryho drsné srdce. Vracajú sa Mahoney, Hightower, Hooksová, Jones, Lassard, či „pán Zed“ a Sweetchuck. Pikoškou je výskyt 29-ročnej Sharon Stone. Nesmie chýbať Modrá ustrica a plno situačných gagov s pádmi, sekundovými lepidlami, kakancami od holubov, prasknutými okuliarmi, ovoniavaním guliek, „toi-toikou“ a Jonesovými zvukmi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris, ale bohužel tu naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu ale aspoň dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)
  • Skateboardista Tony Hawk prozradil, že toto byla jediná práce, ze které byl vyhozen. Hawk byl coby kaskadérský dublér Davida Spadea (Kyle) nahrazen kvůli svojí výšce. (HellFire)

Reklama

Reklama