Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolená starostka rozhodla, že každý, bez ohledu na velikost, váhu, pohlaví, vzhled či fyzickou sílu, může vstoupit do místní Policejní akademie a po jejím absolvování se stát ochráncem pořádku. Když velitel akademie, major Lassard, spatří nové adepty na místa policistů, směsici roztodivných postaviček, podivínů, nemotorů a nekňubů, přikáže svým podřízeným, aby jim dali pořádně zabrat a vyhnali jim z hlavy přání být policisty. Každý totiž může kdykoli školu opustit. Z davu dychtivých čekatelů na policejní odznak postupně vystupuje do popředí několik svérázných figurek: mohutný a poněkud těžkopádný černoch Moses Hightower, háklivý na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlý imitátor zvuků Larvell Jones, drobná a nesmělá černoška Laverne Hooks s vysokým dětským hlasem, bojácný tlouštík Leslie Barbara, fanatický pistolník Tackleberry a samozřejmě zlodějíček a povaleč Corey Mahoney. Ten jediný nemůže ze školy odejít dobrovolně, skončil by totiž ve vězení. Může však být vyhozen. A tak je zcela jisté, že začíná válka nervů, kde na jedné straně stojí Mahoney, na druhé důstojníci akademie v čele s poručíkem Harrisem. Po náročném výcviku, se nezkušení nováčci ocitají v ulicích města... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Policejní Akademie je bezesporu nejkultovnější parodií (společně se sérií Žhavé Výstřely) všech dob, kterou zbožňují masy lidí. První díl je nejlepším z celé série a to proto, že je prostě první :) Ve srovnání s ostatními díly opravdu ční hodně vysoko, ale nedosahuje zábavnosti už zmíněné série Žhavé Výstřely, ve které se ukázalo, že druhý díl nemusí být vždy ten horší. Pokud máte zájem o pobavení se nad partou přiblblých policistů, bude vám úplně stačit díl první. O moc nepřijdete. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Výtečná nestárnoucí parodie na práci mužů zákona, která skuečně pobaví i když si to pustíte postopadesáté... Postavičky jako vtipálek Mahoney, fanatický střelec Tuckleberry, obrovitý Hightower, poručík Harris nebo komandant Lassard opravdu zlidověly.. Škoda jen, že na úspěch tohoto filmu navázalo celkem 6 už né tak povedených pokračování, jeden stupidní seriál a tři naprosto trapné české klony... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Police Academy je jeden z prvních amerických filmů, který k nám začal na videokazetách v příšerné kvalitě s rychlodabingem pronikat. Tenkrát jsem nekriticky žral všechno z USA, všechno co nebylo odtud. A tehdy jsem jí poprvé viděl a pak jsem si jí pustil znova a znova a zase znova. Přišla mi perfektní. Když jsem jí zase po dlouhé době viděl, přišla mi spousta fórků otřepaných, ale některé jako například Blue Oyster jsou vtipné i dál. Skvělá je postava Tackleberryho, který je pro mě typickým příkladem militantního republikánského amíka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na přelomu roku jsem se dostal k repríze této série kterou jsem mnoho let neviděl. No u prvního dílu musím konstatovat, že se kouzlo trochu vytratilo, ale pořád je to obstojná zábava. Film si na nic nehraje nemá cenu v tom hledat nějaké poselství prostě situační komedie ve které třeba můžou přijít i dva slabší gagy, ale tomu třetímu už se zasmějete. Navíc i pár sličných dívek odhalí prsíčka a zadečky a celkově se to nese v duchu pohodových osmdesátých let, ale s odstupem času už první díl vidím jen na lepší tři hvězdy a 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kadetmi a vedením policajnej akadémie som sa zoznámil už ako teenager. Bolo to niekedy koncom osemdesiatych rokov minulého storočia. Veselý rebel Corey Mahoney a pestrá partička podivínov okolo neho ma celkom pobavila. Dalo sa na to pozerať. Dalo sa sa pri tom i zasmiať. Ale tak vtedy ako i dnes ma to skôr ťahá k iným žánrom. Bláznivá americká komédia o bláznivých amerických policajtoch - stupid crazy u.s. cops comedy - nie je zrovna môj obľúbený filmový subžáner. *** ()

Galerie (82)

Zajímavosti (64)

  • Hugh Wilson souhlasil s napsáním scénáře jen pod podmínkou, že se ujme i režie. (HellFire)
  • Keď Donovan Scott vstúpil do miestnosti na svoj konkurz, potkol sa na prekážke a pristál na chrbte. Režisér Hugh Wilson bol potešený, že našiel herca, ktorý bol ochotný urobiť niečo navyše pre komédiu. Okamžite herca schválil a Scottovi povedal: "Myslím, že na to máš." (Arsenal83)
  • Rekruti sú v akadémii na 14 týždňov, ale Lassard (George Gaynes) má evidentne problém zapamätať si toto číslo - raz hovorí o 12 týždňoch, inokedy o 24. (Arsenal83)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama