Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

I přesto, že to není výborný film. I přesto, že tu není Zed, a ani nám velmi dobře známý Mahoney, tak nemůžu říci, že tento film nesplňoval jeden velký účel: pobavit diváka. Ano. Děj skutečně není nejhorší. Vtipné scény už sice nejsou tak vtipné jako v prvních dílech, ale zlepšili mi ihned náladu. Opět je tu můj oblíbený Hightower, a " imitátor zvuků ". Opět je tu seržant Harris s Proktorem, je tu spousta původních postav, ale prostě tu chybí ten Mahoney. Trošku i Zed, s ním byla totiž velká sranda. Hodně mě pobavila i scéna parodující Čelisti. Každopádně která " směsice scén " mě pobavila nejvíc byla ta, kdy Lassarda unesou ti parchanti, a on si užívá svůj únos jak to jenom jde. Tento film není výborným pokračováním, ale mohlo to dopadnout daleko hůř. Nemyslíte? V porovnání se všemi díly je to ale ten nejslabší. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lassardova senilita je v tomhle díle vtipná, což je výkon sám o sobě:) A ve spojení s gangstery vskutku vrcholové úrovně je z toho docela pohodová komedie, ve které se mimo jiné poučíte o nebezpečích vodního lyžování a naučíte se pít "koktejly s deštníčkama". Pátý díl je rozhodně oživením série. 60% ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem přechozím dílům vyčítal silně upadající tendenci, zapříčiněnou neustále se opakujícími nápady a postupy, tak v páté Policejní akademii se alespoň dočkáme změny prostředí, přičemž se do určité míry obmění i vtipy a humorné situace. Od začátku jde však poznat, že už se opět těžce vaří z vody, vtipy jsou místy nezáživné, nemají žádný drive a občas i vyloženě nudí. Jedinou záchranou jsou trošku jednodušší záporáci, kteří se v kombinaci se senilním Lassardem postarají o to nejlepší, co celý film nabízí. Stará policejní garda zde již nemá tolik prostoru, kolik by si podle mě zasloužila, jde znát, že jí zoufale chybí někteří členové z předešlých dílů. Za sebe mohu říct, že mě Nasazení Miami Beach baví o trochu víc, než třeba Občanská patrola, ovšem kvality prvních tří dílů pětka rozhodně nedosahuje, přestože se jedná o vcelku milé oživení již tak upadající série. 5/10. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Po čtyřce si řekli tvůrci DOST! a konečně přišli se změnou konceptu a tvorbou nových fórů. Zredukoval se počet postav, odpadli vedlejší tváře z předchozích dilů a zůstala převážně jen stará parta, okořeněná o novou hlavní tvář, náhražku Mahoneyho, který je vesměs stejně jak Mahoney, takže to ani není moc pocítit. Hlavní úlohu tentokráte poprvé přebírá samotný Lassard. Musim říct, že ta linka se únosci se povedla, hlavně díky obsazení samotného hlavního únosce, určitě jeden z nejlepších záporáků v rámci série. Nemá to pochopitelně už tu údernost prvních dílů, vtipy jsou většinou tak průměrné, ale oproti čtyřce je to určitě krok nahoru. "Bacha dědek, ten dědek nosí smůlu" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych vám jen říct, že to byl báječný únos." Jsem si jistý tím, že velitel Eric Lassard není nejlepším policistou století. V konkurenci Franka Drebina to zkrátka nejde. Jenže Lassard je dostatečně dementní na to, aby mě dokázal přiměřeně pobavit, v čemž mu zdárně sekunduje Tackleberry při zastrašování žraloka nebo Hightower při souboji s aligátorem. Nebylo to zkrátka úplně špatné, ale kdybych si měl vybrat mezi opětovným sledováním tohoto snímku a projížďkou s policistkou Kate na vznášedle, tak to obrazovka rozhodně nevyhraje. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Proctor (Lance Kinsey) si v baru poroučí dva drinky s paraplátky pro sebe a Harrise (G. W. Bailey). Barmanka mu je podává očividně bez paraplátek, v dalším záběru je ale z drinků vyndává a olizuje. (Dvojirakri)

Reklama

Reklama