Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (558)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Úžasná a typicky britská komedie, která je plná tamního nezaměnitelného černého humoru, ve které excelují svými hereckými výkony skvělé herečky jako Maggie Smith a Kristin Scott Thomas. Pak k tomu stačí přidat trochu jiného Mr. Beana a krásný anglický venkov a na světě je celkem solidní záležitost. Zkrátka opravdu povedený film, který mě dokázal skutečně pobavit. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

.........asi mám jiný pohled na anglické komedie, ale tato černohumorní ostrovní mě vzala hned od začátku. Hlavní aktéři si po celou dobu notují na jedničku, Thomas, Atkinson, Smith, Swayze....v neuvěřitelném podání, řekl bych, tak jak buchty od maminky.......k plnému hodnocení bych ještě požadoval lepší střih, ale to mi nebrání v tom, abych si tuto příjemnou a inteligentní věcičku položil a uschoval do toho nejbližšího šuplíčku vedle mě a byla po čase připravena k dalšímu zkouknutí........ ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně morbidní, ale bohužel také nepokrytě mainstreamová, britská černá komedie, která ze své morbidnosti dělá tu největší přednost. Naopak do kolen ji sráží příliš laciný a předem lehce odhadnutelný scénář a pak také rezignace na logický běh věcí, tolik očividných stop by snad žádný soused ani policie nemohla přehlédnout. Je jasné, že celý film je míněný jako nadsázka, takže dříve vznesený argument nemá platnost soudu, ale přesto... Škoda, mám rád britské komedie, ale Univerzální uklízečka není právě důkazem jejich vysoké kvality...spíše takový mírný nadprůměr... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

4,5 / 5...Tady je vidět, že to opravdu točili angláni.. Ta anglickost z toho úplně sálá. Každej záběr, každej akord hudby, ... nádhera. Herci jsou skvělí, bez vyjímky, a především Maggie Smithová je prostě k sežrání... Rowan Atkinson je opravdu k nepoznání, MR. Beanovi se trošku blíží jen při fotbalový scémě, jinak je to člověk, kterýho prostě neznám a seznámení s ním člověka potěší.. A Swayze opravdu překvapil.. Takže co říct na konec... Dáte si čaj? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Černých komedií s inteligentně morbidním humorem není nikdy dost. Tahle má navíc sympatickou hospodyni Grace (výborná Maggie Smith), která (ač masová vražedkyně) je snad tím nejhodnějším člověkem z celého filmu :-). Rowana Atkinsona v roli sympatického mouly nelze nemilovat, Kristin Scott Thomas velice překvapila svým komediálním talentem a Patrick Swayze je zde nebývale slizký a zábavný. Velmi příjemné, velmi anglické. 85%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama