Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká gotika na předměstí. Filmaři patrně přebývali v Cařihradu a náhodou studovali v tamní mudrcké škole. Prý tam takovou opravdu mají - učí v ní lidi myslet. Nepomohlo to. Jediným pozitivem je Carrie-Anne Moss, který odhodila odtažitou škrabošku Trinity a po celý film se promenáduje v sexy šatech s puntíky. Zbytek filmu puntíky nemá a potřeboval by zrecyklovat. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mně nedocházelo, proč pomalí zombíci dělaj sluhy živím, když navíc hnijou a ačkoliv jsou žlutý, tak určitě nevoněj jako vanilka (nebo jako mléčná FIDOrka). Pak jsem přistoupil na hru originálního a opravdu svěžího konceptu, ojbevil jeho kouzlo a nechal se pětihvězdičkově očarovat. 90% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Zombie do každé rodiny. Láska kvete nejenom v každém věku, ale jak se zdá, tak i v každém stavu, i když jste chodící mrtvola a své nejlepší časy máte za sebou. Fido, hodný zombie ze sousedství, je toho jasným důkazem. Hodinu a půl dlouhá reklama, ponořená do atmosféry šedesátých let, na šťastný život v bezpečném zombielandu představuje elektrizující gejzír originálních nápadů v té nejalternativnější možné vizi světa, jakou si lze představit. Tahle snově barevná komedie vypadající jak z pera Barry Sonnenfelda je plná všetečných otázek, vyhýbavých odpovědí, nečekaného přátelství a romance vystřižené ze starých filmů. Rozkládající se za pochodu, ale velice kouzelné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svůdná Carrie-Anne Moss mě vždycky dostane. Opět z její strany podaný excelentní výkon a jasně dominuje celému snímku. Film Fido je takovou odpočinkovou komedií u které nemusíte moc přemýšlet a jen se bavíte. Humorných momentů je tu víc než dost a milovníci zombie se dočkají i trochu toho násilí. Nejvíc mě dostala hláška: zlato, schovej zuby!! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Chcete být IN??? Kupte si zombíka...Alespoň takhle nějak to vidí lidé v tomto snímku a díky magickým obojkům (fakt kouzelný čéče) máte i skoro jistotu že Vás zombík nesežere k obědu a vy nemusíte závidět sousedům jakto že oni ho maj a vy ne (toho zombíka) . Tahle hororová komedie je skutečně šílená a scénarista asi na něčem neskutečně frčel a nebo se prostě jen dokonale odvázal. Každopádně film to není vůbec špatný mě dostala scéna zombík Fido VS stará babka nebo Fido VS šikanující kluci ale každý si vyberu tu svou. Jinak náš zombo-hrdina Fido se ocitl v parádní rodince kde taťka je magor, mamka po Fidovi jede, kluk ho bere jako nej kámoše...no pošahanější už je snad jen soused odnaproti co randí se svou zombicí. V tomto filmu už chybí jen písnička od Landy a bylo by vymalováno úplně. Je to ulítlé ale člověk se u toho zasměje a o to jde takže já jsem pro a doporučuji. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Tehotenstvo postavy Helen Robinsonovej bolo do filmu vložené kvôli tomu, že herečka Carrie-Ann Moss bola počas filmovania skutočne tehotná. (Greenpeacak)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama