Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Co dělal Peter Jackson před trilogií Pán prstenů? Natočil jeden z nejlepších zombie filmů všech dob! Jackson už tehdy předvedl svou neskutečnou filmařskou kreativitu a především dokázal natočit výtečnou kombinaci hororu a komedie. I přesto, že humor v Braindead rozhodně nesedne všem. Především je to ale neskutečně brutální. A přesto zvráceně vtipným způsobem. Brutálnější a vtipnější zombie film nejspíš nikdy nevznikl. Především je to ale celé zároveň skvěle natočené a Jackson už tehdy předvedl, že by mohl s větším rozpočtem předvést ještě impozantnější zážitky. Už s rozpočtem, který byl vystaven na 3 miliony totiž Jackson předvedl věci, kterým by člověk klidně věřil trojnásobek...... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Štýlový splatter Peťa Jacksona v ktorom sa podarilo dokonale skĺbiť humor s hororom (resp. nechutnosťou). Film s výbornými hláškami, osobitým humorom, ktorý je neskutočne zábavný, nechutný a kultový. Ja osobne som od smiechu skoro padol zo stoličky a sánka ma tak bolela, že som si ju musel masírovať, aby mi na ksichte nezostal úškleb ako Jackovi Nicholsonovi čoby Jokerovi vo filme Batman. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě šok.Nic TAK nechutného a zároveň TAK neskutečně vtipného jsem nikdy neviděl (a už asi neuvidím).Prostě zábava od začátku do konce.Nemá cenu se o ničem rozepisovat,přesto zmíním scénu se psem a jeho dávením a konečné zúčtování se sekačkou.Osobně dodávám,že od jisté doby nemůžu jíst pudink :-). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tvá máma mi sežrala psa!!!" Je veľa filmov, o ktorých človek bezprostredne po pozretí vyhlási: "Ty brďo, väčší krvák som v živote nevidel!" Ale Braindead je jediný film, o ktorom to naozaj platí. Záverečný masaker je jednoducho neprekonateľný a Jackson ním na celé 90. roky zlikvidoval zombie horory. A ani potom už nikto nenakrútil nič krvavejšieho a vtipnejšieho, hoci snahy samozrejme boli. Skvostne natočený (dobová atmosféra je dokonalá), skvostne zahratý (Lionellova matka je jeden z najodpornejších zjavov v histórii kinematografie) a skvostne vygradovaný film. Wrestlingový súboj zo zombie dieťaťom, karate farár ("Nakopu vás ve jménu Boha!"), zápas s oživlými vnútornosťami, hlavy v mixéri, puding s uchom a desiatky ďalších nezabudnuteľných scén. Kto nevidel, neuverí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Na premiéře filmu ve Švédsku v roce 1993 dostávali diváci před vstupem do kina pytlíky na zvracení. (Chatterer)
  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Po dokončení filmu zbylo Jacksonovi ještě 45 000 novozélandských dolarů. Rozhodl se je utratit za dvoudenní natáčení scény s Lionelem (Timothy Balme) a dítětem v parku, kterou považuje za svou nejoblíbenější z celého filmu. (HellFire)

Reklama

Reklama