Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Super nářez doslova přeplněný hláškami. Zombie film konečně pochopil, že hrdinové musejí být sympatičtí a předhazuje nám partu týpků, kteří nejdou pro ostré slovo daleko a pro zombie představují zhruba stejné nebezpečí, jakými jsou zombie pro ně. Kolem se motá Bill Murray a konečné zúčtování v zábavním parku má skvělé grády. Přes všechna klišé zábava a téma vyždímané do poslední kapky. Film si na nic nehraje, jen devadesát minut baví. Proč si ho maximálně neužít... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale čo sme bez iných ľudí? Iba ďalší zombíci.“ Asi by som nespal, kebyže dám len 3*. Nijako zvlášť nemám v láske hororové komédie a byť režisérom, zrejme by som osadenstvu žltého Hummera trocha pridal na rokoch, aby svojrázny kovboj so slabosťou pre pochúťky z nadýchaného ružového cesta nevyzeral ako pedofil. Zombieland od úvodných titulkov (vrátane) nasadzuje ostré a hravé tempo s desiatkami skvelých nápadov, originálnych akčných scén, dialógov („Nezastrelíš ich, však?“ – „Ak si nezačnú, tak nie. Ale dúfajme, že si začnú.“) a hlášok („To mi pripomína, že kým som ťa nespoznal, takéto starosti som nemal.“). Občas je síce prekvapivo rozpačitý, až trápny (Facebook, Billovo cameo), ale len čo sa rozbehne, je hodný láskyplného objatia. Tomu napomáha predovšetkým skvelý Woody Harrelson a jeho pes. Alebo čo to bolo. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekla, že zombie-komedie pro teenagery mě může bavit, ale stalo se tak. Z čeho hlavně Zombieland těží, je neokoukaný přístup ke známé látce, ale co je důležité - netlačí na pilu. Komedie tam je, ale je relativně uvěřitelná, něco jako zombie film "jako ze života". Proto funguje nejen jako komedie a akční film, ale dalo by se říct, že se sem tam mihne i drama nebo rodinný film. Woody Harrelson tomu se svou rolí kraluje, Murray má naprosto geniální miniroli (perfektní hláška: "Litujete něčeho?" Bill: "Možná Garfielda") a ostatní neznámí herci jsou sympatický, což je fajn. Akční scény mě bavily, hlavně pak finále na pouti nemá chybu. Rozhodně film, co stojí za povšimnutí, už teď jsem zvědavá, jak se povede díl druhý. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, čo od filmu čakáte. Tvorcovia totiž podobne ako Wright-Pegg-Frost zmiešali zombie masaker s iným žánrom - tí prví s britskou vzťahovkou, títo zase s inteligentnejšou teen romantikou v štýle Adventureland či Nick and Norah. Úvod rozpumpuje zábavné jatky... a potom film prudko zvoľní tempo. Pre niekoho sklamanie, podľa mňa sa film práve v nezombíckych scénach mimoriadne zdvihol, stavil na sympatické postavy, záblesky z ich minulosti a prehlbujúce sa vzťahy. A Bill M. samozrejme tiež zábavu nepokazil, práve naopak. Práve táto "uvoľnená časť" filmu ("Takto som neplakal od Titanicu!") je dôvodom, prečo chcem vidieť sequel a dozvedieť sa o hrdinoch viac. Pokiaľ k tomu bude aj väčšia porcia mozgov a bude k tomu opäť hrať stará Metallica, tým lepšie. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nakonec vůbec nejde o nemrtvé, prim hrají nekorektní vtípky a komplexy hlavního hrdiny, který s trochou nadsázky platil za zombie nikoli po, ale před nákazou. Ruben Fleischer netlačí na pilu, postavy taky nikam nespěchají (čas zbyde i na destrukci, vedle které bledne i Emmerich), jejich dialogy ale ani na sekundu nespadnou do nudné vaty (těch hlášek je vážně spousta, a tom jsme ještě nedorazili k Billu M.) a celé se to nese v nakažlivé pozitivní atmosféře, až by se mohlo zdát, že život v postapokalyptickém Zombielandu vůbec nemusí být peklo. A závěr v parku? Fantazie. 90% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Když Columbus (Jesse Eisenberg) spatří klauna, zjistí, že už nemá náboje. V obchodě se smaženými Twinkies pak ale dvakrát vystřelí. (A7X92)
  • Hudební doprovod pod úvodními titulky je píseň "For Whom the Bell Tolls" od skupiny Metallica, z jejího alba "Ride the Lightning" (1984). (david666)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama