Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla výzva od jednoho uživatele a já naprostá nehororka jsem si řekla.....že to na just dám a s hrůzou jsem si to ještě pustila pozdě večer. A vida, když jsem zavřela oči při různých momentech hladových zombíků, vyloupl se z toho celkem zábavný horor s výbornými hláškami s chlapem jak víno, Woodym a s kočkou Stoneovou. Občas mi to nedalo a dívala jsem se na ty autíčka poházená kolem a díky za triky. Na konci jsem se už nenamáhala zavírat oči a jednohubkový horor mám za sebou........vidíš, zvládla jsem to ! Když vypustím zvratky, tak klíďo solidní čtyřka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zombieland je postmoderní vize filmové zábavy dnešní mladé generace, která v sobě spojuje dva očividně pokleslé žánry - zombie úchylárnu a teenagerskou komedii, jejíž klišé a manýry tenhle projekt docela spolehlivě sráží až na mnohdy neúnosnou mez, neboť dráždí jak typicky looserovský hrdina, který řeší především to, kam zasunout, jakož i průhledná snaha scénáristů přihrát mu do bytu nejkrásnější mladou sousedku a vydyndat nějaký ten dramatický oblouk, na jehož konci je romanticky vzniklý párek trhlého geeka a sexbomby, uvěřitelný leda tak v Big Bang Theory, o používání pouze těch nejatraktivnějších dopravních prostředků či bezútěšném sklonu v násilí nemluvě... Na režii Rubena Fleischera je znát jeho videoklipová minulost, sází na efekt a zkratku, vypráví především obrazem, jak už to u videoklipů bývá, a řada pasáží snímku jsou vlastně ucelené videoklipy. Ta estetika překvapivě patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí, jelikož Ruben Fleischer ovládá své řemeslo skutečně obstojně, na všechny ty zpomalovačky a efektní crashe se tedy dívat dá. Vrcholem je pak cameo Billa Murrayho, ten člověk má skutečně úžasný smysl pro humor a sebeironii. A kvůli tomu stojí tahle hororová komedie za vidění... ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

První část je přesně ta syrová a krvavá flákota, po které jsem toužil – parodicky si vyhrává s estetikou teenagerovských hororů i komedií, pepří jednu hlášku za druhou a graduje famózním cameem Billa Murrayho, které je z řádu těch předem kultovních. Bohužel pak naprosto zgrajzne jakákoli invence a Zombieland začne divně posmrkávat, kecat z cesty a tuctovým finále už se ze ztráty tempa nevykroutí. Najednou to, co před tím bylo parodováno, tvoří součást filmu – a je tu křeč a nevěrohodnost. Taky je tu odulý redneck Harrelson, který zachraňuje loď před úplným najetím na mělčinu. Dílčími prvky Zombieland patří ke skvělým zástupcům hororové komedie, škoda, že se to Fleischerovi a spol. nepodařilo propojit ve smyslupný celek. Vlastně škoda, že to vůbec zkoušeli. Protože za ten rodinný závěr by zasloužili bendžem po kedlubně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé představování, skvělý úvod s nadrženou zombie sousedkou a jdeme šmahem na věc. Jak už to tak bývá, záhadný virus nakazil lidstvo, které se postupně mění ve slintající zombie. Scénárista tomu chtěl, aby se v (ne)jednom autě sešla nesourodá skupinka, ve které je sladce drsná Lolitka, její mladší sestra, nesmělý mladík, dosud přeživší díky pečlivě sepsanému souboru pravidel a jeden ultra drsný zabiják zombie s radostí batolete a tváří Woodyho Harrelsona. Samé sympatické a nekomplikované charaktery. Nepřejí si nic jiného, než přežít. A někdo si to přežívání chce i po svém trochu užít. Prostě tu a tam něco rozsekat, zastřílet si, navštívit zábavní park nebo si zasouložit. Nejzdatnější ve skromném hereckém obsazení je bezesporu Marlboro Man Woody Harrelson, bourák, který si podobné role náležitě užívá. Ani ostatní nejsou nějak pozadu, na takovou Emmu Stone bude i v budoucnu radost pohledět. Oko diváka pak potěší celá škála vychytávek a nápadů v prvoplánovém násilí, jeho ucho nespočet odkazů na pop-kulturu. Celé je to promaštěné černým humorem, rozkošně krvavými zpomalovačkami, vizuálně neotřepaným kabátem a jedním zhruba desetiminutovým trumfem v rukávu. Chyby to má, ale během těch osmi desítek minut nemá smysl nad nimi přemýšlet. Pevně věřím, že si tohle někdo bude pouštět pořád dokola. Já se k Woodymu a spol.určitě minimálně jednou rád vrátím.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek v akci po americku - Bobík Tallahassee, Myšpulín Columbus, sexy Fifinka Wichita a Pinďa Little Rock spolu na cestě po zemi-nezemi sužované zombie nákazou ve vozítku ze starého známého zábavního parku, který místy ztrácí kolečka až z podvozku srší jiskry, aby v poslední půlhodině dovezl diváky k nefalšovaným slzám dojetí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • V celém filmu promluví pouze 7 postav. (Vojtas12)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama