Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Lateef 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je slušná. Krobot dvakrát třikrát vtipně zahlásí a svým způsobem to má i atmosféru (začátek plavby, hledání otcových symbolů, flashbackové střihy). Od chvíle, kdy se výprava ožere u pytlákova srubu, je setrvání v kině ocejchováno mottem: Na vlastní nebezpečí. Atmosféra se utopila v peřejích, Krobotovy hlášky zevšední, rádoby dynamické scény s kaskádami a vodopádem zazdil hrozný střih a podvodní zpomalovačky (chaos, kde nic tu nic). Playboy Langmajer samozřejmě sbalí nejhezčí ženskou Rumunska, Blažek vystavuje na obdiv kajakářskou postavu a mladý pár je tam naprosto zbytečně a snímkem se ukrutně trapně protrápí. Pointa je naštěstí vcelku "normální", není to nějakej příšernej twist. Jeden velký klad ale návštěva kinosálu měla... před filmem totiž běžela upoutávka na Bobule a to by mohl být sakra dobrej snímeček... 30 miliónů korun(rozpočet)/12,5 miliónů korun(výdělek v ČR) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Renč se bohužel projevil jako hrozný kýčař. Má odkoukané poletování s kamerou, umí nabarvit záběr, ale... nezná míru... Nový akční hrdina Jirka Langmajer filmem jen tak prošeptá, vizuály východní Evropy zůstanou nevyužité a snaživá hudba většinou spíš otravuje svým kontrastem k tomu, co se děje na plátně. Jako detektivka slabé, ako thriller směšné díky Krobotovi, díky kterému všem pendluje od variace na Účastníky zájezdu k Slunce, seno, splav... vtipy veškeré žádné, napětí ani co by se vešlo na špičku pádla a pointa viditelná od první zákruty. Ale co... žánrovky se v našich končinách budou rodit těžce a pomalu. Škoda. Od Renče jsem po solidním Románu a Rebelech čekal trochu snesitelnější evoluci. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Bereš si tepláky?" Od prvních minut pro nápadnou blbost scénáře vyčnívající český příspěvek do žánru… Do nějakého žánru, což je samo o sobě velmi potěšující. V tom, jestli je tím žánrem akce, komedie, nebo thriller, zjevně neměli jasno ani tvůrci. Renč jakoby zaměřením na opojně bezdějové pasáže (jež mě nasytily poměrně záhy) dával najevo, že mu na vyprávění nějakého příběhu vůbec nezáleží, že chce jenom bavit těmi nejlacinějšími prostředky. Oprostíme-li se od české kotliny, laciné je zde všecko. Od humoru (kdy první kontakt profesora s alkoholem skončí „srandovní“ opicí), přes pár rádoby akčních momentů (šplouchání s mačetou), až k závěrečné pointě (která nepřekvapí, natož aby objasnila, nač to všechno). Samostatný rozbor by zasloužilo znásilňování všech možných i nemožných balkánských dialektů (na což vtipně poukázal Jaromír Blažejovský v Cinepuru), umocněné plynulým přecházením řeči domorodců od relativně srozumitelné češtiny ke zrůdné hatmatilce, budící podezření z mozkové mrtvice. Zamýšlenou retardaci (což, obávám se, není tento případ) bych byl ochoten akceptovat, pokud by byla vykoupena již zmíněnou zábavností. Není. 40% Zajímavé komentáře: Lateef, choze, KarelR, Mr.Hawkeye, Pisoarec, Mr.Shock ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tento film jít prosím jen opravdu na vlastní nebezpečí. Kdybych neměl chuť se podívat na nějaký český film, tak se na tuhle zhovadilost snad ani nepodívám. Už když jsem viděl na Nově ukázky na supr český akční film, kterých se u nás točí opravdu hodně po málu, řekl jsem si, že větší kravinu už natočit opravdu nemohli. Když jim týden dá práci natočit závěrečná scéna, kde s raftem skočí z vodopádů v Bosně, kde ostatně točili celý film, tak je jasný, že prostě tenhle film z akčních scén nemůže těžit ani náhodou. Ani herci na to nemají, v čele s Jiřím Langmajerem, u něhož jeho hlas mně už začíná lézt krkem více než obvykle. Veškeré očekávání se splnila. Na vlastní nebezpečí je příšerná zhovadilost o ničem. Snaží se to být originální, nápadité a hlavně originální, což určitě je, ale pochybuju, že to někoho bude zajímat za pár měsíců, a bůhví jestli ihned po shlédnutí. Horší nekomediální a český film jsem dlouho, opravdu dlouho neviděl. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Prvni pulhodinka bajecna, cekala jsem neco jako poradnou akcni komedii a porad si lamala hlavu s tim, jaktoze tenhle film nemel zadny velky uspech. Jenze pak, kdyz se otevrela ˝napinava˝ (uvozovky ztucnuji a podtrhavam zcela zamerne) zapletka, myslela jsem, ze vrhnu. Ac Langmajera zboznuju, tady nepredved nic. Sice mu ten jeho pohled ˝jsem moc smutny, utes me˝ bastim s navnadou i celym prutem, ale nakonec ten Blazek byl stokrat lepsi. Btw a ta slecna na plakatu je sice hezka, ale nesympaticka az hruza :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Debut slovenské herečky Lucie Siposové. (M.B)
  • Mnoho fyzicky náročných scén v divokých vodách natáčeli herci sami bez záskoku kaskadérů. (DaViD´82)
  • Herec Jiří Langmajer si při natáčení v Rumunsku poranil páteř, musel být operován a kvůli zranění musel na poslední chvíli odmítnout i původně domluvenou roli v novém filmu Dušana Kleina Svatba na bitevním poli. (hippyman)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama