Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

markuc 

všechny recenze uživatele

Bohuzel, dobre tema nedela z filmu automaticky kvalitni film a u dobreho tematu (ktere sice neni moc originalni, ale zajimave zpracovane) zde zustalo. Zbytek zaostava za hlavnim motivem, at uz to je kamera, strih, hudba nebo rezie. Zbytecne zabery, celkova tezkopadnost deje, pomale plynuti casu, nezazivnost, to vse zabiji snimek i dobre tema. Skoda. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To zase bylo silné téma - na večer až moc! Tyhle pervérzáky, kteří tvoří z "housenek motýly" pověsit za koule do průvanu a něco jim při tom vrazit někam, aby měli čas si trošku v klidu zapřemýšlet, co to vlastně provádí a pokud to dělají otcové vlastním dětem, je to snad ještě horší. Klobouk dolů před holčičkou, která hraje hlavní hrdinku v 7 letech a která má nejen krásnou tvářičku, ale podle mého názoru i skvěle hraje. Naprosto reálné i realisticky pojaté (doufám, že by se rodiče ve skutečnosti při shledání po tak dlouhé době, chovali jinak a srdečněji, i když by to už asi bylo jedno, návrat ztracené dcery by se stejně nekonal...) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok by som rozdelil na dve časti - malá Leslie a veľká Leslie. Malá Leslie ovplýva výbornou emotívnou stránkou, ktorá sa odvíja od odpornej témy - únos a znežívanie detí. Dospelá Leslie zase funguje na princípe sociálnej ťažoby a každodenným bojom o "prežitie". Táto časť ma už ale nechytila tak ako prvá polovica, naproti tomu prekvapil aspoň záver, ktorý bol veľmi racionálny a reálny, skončilo to najlepšie ako len mohlo. 70/100 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nemozem dat inak. Tento film je tak neskutocne silny, ze ma rozobral na marne kusky. Tematika unosov deti, nasledne deti, ktore sa ocitnu na ulici, odkazane sami na seba, je velmi citliva zalezitost a pre mna o to citlivejsia, ze som mala tu "cest" s tymi detmi pracovat. Je mi strasne strasne luto, ze sa vobec nieco take deje a tento film to svojou surovostou len znasobuje. Kiezby som ho nikdy nemusela vidiet, ale bohuzial je to kruta realita. Herecke vykony boli bravurne, hlavne mala Leslie... Tak na tu tvaricku velmi dlho nezabudnem. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští přikrášlovači umí podat všechno tak, abyste si nakonec mile poplakali. Je jedno, zda jde o vyhlazování národů nebo, jako v tomto případě, únosy dětí pedofily a život na ulici. A mně se díky opakující se systematičnosti těchto Fordů filmu klonují komentáře. Ale vždyť oni ty své filmy taky klonují. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama