Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodový thriller na pozdní noční hodiny. 22letý Max Thieriot (hlavní postava Bug), 27letý John Magaro (Bugův partner Alex) a 22letý Nick Lashaway (šikanista Brandon), který zahynul při autonehodě ve věku 28 let, jsou důvodem hvězdičky navíc ke zcela zapomenutelnému a vskutku již zapomenutému příběhu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme nalhávat, My Soul to Take se Cravenovi vůbec nepovedl... Vraždy jsou neinvenční, chování postav směšné (hlavně ten dívčí "gang", ten mě dostal), děj víceméně žádný, zato pořádně natahovaný... Ale na druhou stranu, začátek byl velmi slušný a párkrát jsem se i zasmál... Ale co už, Carven je pro mě prostě hororová ikona a i když se mu ne vždy podaří natočit slušný horor, tak jsem rád, že mi ukázal, že i Hory mají oči, jaké je to bydlet v Posledním domě nalevo, jak vypadá Had a duha a hlavně, že v Jilmové ulici se opravdu nevyplatí usínat... To by vás pak mohl ve snu navšívit sympatický vtipálek se spáleným obličejem v červeno-zeleném svetru, kloboukem na hlavě a s rukavicí s břity na ruce... A to už byste se ani nemuseli probudit... ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Prototyp slasheru, který nemá co nabídnout. Postavy jsou debilní a nesympatické, atmosféra a napětí žádné, vraždy nudné (vždy jen trocha krve a jinak nic), zápletka, děj a vyvrcholení naprosto mimózní... Totální zbytečnost a jeden z nejhorších Cravenových filmů. Ještě, že zanedlouho přišel skvělý čtvrtý VŘÍSKOT... 20 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Wes vrátil, aby opět Vřískal celé loňské léto. Po skvělém a dynamickém úvodu však zcela ochraptěl a film se změnil v ohyzdnou, pubertální Cravinu, které spláchnutím usnadnila cestu hajzlem unylá pointa! Pokud si ale stále mačkáte takové ty hnusné žluté beďary, máte třikrát týdně podivně ulepené pyžamko s medvídkem Pů nebo se vám zvyšuje humidita při pohledu na Patyzóna, budete to milovat! ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pořád nadávám, že horory jsou dnes pouze remaky a pokračování. A jako zachránce přijde Wes Craven, který si po šestnácti letech opět napsal vlastní původní scénář. Jaký je výsledek? Hrozný! Ten film nejlépe funguje ve scénách klasických filmů o teenagerech (předváděčka s kondorem ve třídě, mobil na dívčím záchodě), ale jinak je to fakt béčko, céčko, slabota. Že už ani Wes Craven nedokáže vyvolat strach a napětí, to je fakt smutné (30%). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama