Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, s jakým záměrem tvůrci film točili, když už na papíře musel vypadat jako volovina. Příběh je chudý a herci spolu s postavami opravdu špatní. Dalším velkým minusem jsou vraždy, které jsou nezajímavé a monotónní. Velkej průser je i digitální krev, která nemá ve filmu co dělat. Na druhou stranu musím s udivením říct, že jsem se nenudil (alespoň za to je ta jedna hvězda). Craven má to štěstí, že tenhle rok natočil i prvotřídní pokračování Vřískotu, jinak by si u mě zkazil reputaci. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Věkem se prostě jisté schopnosti opotřebovávají a mizí v nenávratnu. Zdá se, že to aktivně poznal i Wes Craven. Po výborné první dvacetiminutovce, opravdu výborné, až jsem se při ní divil těm nízkým hodnocením, Craven celý film zmačkal a hodil do záchodu. A když se objevil zřejmě nejsměšnější záporák, kterého jsem za posledních cca 10-15 let viděl, mohl jsem se potrhat smíchy. Jestli se někdy odvážím ten film pustit znovu, určitě to musím udělat s titulkama, abych zjistil, jestli takové kraviny pronáší i v originále. Přehlídka těch nejsterotypnějších "pestrých a barevných" stereotypů, tak odpudivým pro mladé postavy (nejvíc zapůsobila ta zdánlivě nejzlejší). Už je to pár hodin, co jsem to dokoukal a nevybavím si, jak že to vlastně skončilo. A ještě jedna věc, Wes Craven, jeden ze zakladatelů, budovatelů a svým způsobem i teoretiků slasher žánru by měl moc dobře vědět, že by slasher neměl být dlouhý skoro dvě hodiny, ubírá mu to na tempu, důrazu i svižnosti. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Asi je něco špatně, když mi z celého příběhu přišel nejzajímavější nůž, který používal vrah. Nejsem žádná obdivovatelka chladných zbraní, ale takový jsem dlouho neviděla. Připomínal tak trochu rytuální dýky. Neznámé tváře v rolích dětí mi nevadily, škoda, že alespoň jeden z těch herců nebyl něčím výrazný. Určitě by to prospělo. Tenhle film je bohužel jen další obyčejnou vyvražďovačkou bez špetky nápadu. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Potvrdila sa Moja ignorácia k tunajśím hodnoteniam....je to proste jednoduchá horror zábava , ktorá nadýchava energiu z ELM a SHADOWBUILDER. Z toho, že figuranti sú " násťročný " snáď nezačnem škúliť. Craven stárne ( ako každý z nás ) a na svoje obnosené režisérske kolená pestuje " for teens scary " kultúru , niekedy viac a niekedy menej úspešne - aj to sa cení. Pitvať scenár je zbytočné , každopádne žiadna urážka a už vôbec nie odpad - ten ma totiž pár x oslovil. Craven scenáristický aj režisérsky potenciál má a je mi 1 , ako dopadne SCR 4. Yo - jinak ale absolutní souhlas s komentama kolem. Mám prostě hodně bodů....tak co s nima nadělám ?...ráda bych přidala ještě 2 , ale nemám čas. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Wes vrátil, aby opět Vřískal celé loňské léto. Po skvělém a dynamickém úvodu však zcela ochraptěl a film se změnil v ohyzdnou, pubertální Cravinu, které spláchnutím usnadnila cestu hajzlem unylá pointa! Pokud si ale stále mačkáte takové ty hnusné žluté beďary, máte třikrát týdně podivně ulepené pyžamko s medvídkem Pů nebo se vám zvyšuje humidita při pohledu na Patyzóna, budete to milovat! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)
  • Zvažované názvy pro film byly i 25/8 a Bug. (Chatterer)

Reklama

Reklama