Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický portrét polistopadové doby, kdy totalitní praktiky mocných našly živnou půdu v organizovaném zločinu a kriminálním podsvětí. Není divu, že se brzy rozpoutal boj o moc a peníze, který zcela potlačil práva jednotlivců a nebral ohledy na nic a na nikoho. Prvním mužem odsouzeným za nájemnou vraždu se stal Jiří Kajínek, obviněný z vraždy podnikatele Pernera a jeho osobního strážce Klempára. O jeho vině však i po deseti letech stále přetrvávají pochyby. Poté, co se pokusil uprchnout z věznice na Borech, se jeho případu ujímá mladá advokátka Pokorová, která žije se svým šéfem, právníkem Dočekalem, jenž Kajínka sám neúspěšně obhajoval. Pokouší se ji odradit, ona je odhodlána najít důkazy, které by jí umožnily případ znovu otevřít. Jak postupně odhaluje prorůstání zločinu do státní správy, zdá se stále pravděpodobnější, že její šance dosáhnout obnovy procesu jsou marné. Potom se však Kajínkovi podaří uprchnout z Mírova, věci dostanou nečekaný spád a Pokorová se konečně dostane na stopu tomu, co se tehdy stalo a kdo stojí v pozadí Pernerovy vraždy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 168)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještěže ho znovu chytili. Jinak by tu s námi dneska večeřel, jak tě znám." Kdyby se ten charismatickej sympaťák s dokonalým přehledem o hře zvaný Spiknutí nejmenoval Kájínek, ale třeba Klikánek, a nezachraňovala by ho blonďatá právnička Klára, ale třeba černovlasá Sára, tak bych určitě jednu hvězdu přihodil. Jednak proto, že by mi televize, noviny ani internet neprozradily pointu příběhu a taky by se to celý nemohlo tvářit jako filmový zpracování křišťálově čistý pravdy pravdoucí. Pokusím-li se tedy odhlédnout od toho, že se vlastně jedná o propagaci zmetka, i když v tomto případě zřejmě výjimečně nevinnýho, tak musím debutujícímu svalovci na režisérský sesli přiznat, že to zvládl celkem slušně. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Optimum je tak na tři hvězdy, ovšem potěšilo mne dost věcí, a tak o něco zvedám hodnocení. Za prvé: bezvadné úvodní titulky. Tohle se v českých luzích a hájích jen tak nevidí, tady si někdo sakramentsky vyhrál! Něco mohl naznačit již trailer, ale tohle byla dokonalost sama. Potom Brabcova kamera: nemám nejmenších výtek, až na občasnou do očí bijící snahu o cool moderní vzhled. No a za třetí, byl jsem na Kajínkovi v CineStaru na DIGITALu a jsem ohromen. Film pouštěný z pevného disku vypadal perfektně, snad ještě lépe než z filmového kotouče... Co dodat - akční thriller jsem si užil, Vilhelmová je prostě úžasná a Jákl má za povedený debut veliké plus. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vypadat Kájínek jako Lavroněnko a vlastnit stejnou svatozář, pekla bych mu každý týden štrúdl s pilníkem. Ale že je to slizký tlusťoch, o jehož bezúhonnosti a morální čistotě mám tak nějak neurčité pochybnosti, tak na něj seru - ať mu peče jiná buchta. Nepředpokládám, že je Kájínek takový Satanáš, jak ho líčí média na pokyn z vyšších, zatuchlých a špinavých sfér, ale glorifikace zločince mi není úplně po chuti. Stejně tak nesežvýkám bezdůvodnou brutalitu a zákeřnost bachařů - ne v té dnešní přehumanizované společnosti, kde si vězni můžou vyskakovat, že jim chybí 25 cm státem přiznaného životního prostoru, kaviár mají jen 3x měsíčně, kabelovka nenabízí dostatek programů, voda ve vířivce není dost teplá a šampáňo dost vychlazené... a ještě v něm občas chybí jahůdka! Řemeslně celkem povedená filmová bajka, Lavroněnko je správný řízek a dokonce ani ta držka Taťána mi nepila krev tolik, jako obvykle. Oprostím-li se od nadnesené věty o inspiraci skutečnými událostmi, těch zdejších 65% víceméně odpovídá mému dojmu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

To muselo dát práce. A přitom taková blbost, co? Velice profesionálně natočený film, pokud mezi "profese" nebudeme počítat herce a scénáristu. Ve skutečnosti je to jen taková profesionálněji vypadající "Nahota na prodej", při sledování mě téměř neustále hanba fackovala. Nejhorší je, že ten film je teď vodou na mlýn nejrůznějším přívržencům konspiračních teorií, kteří se teď nezapomenou všude pochlubit svým podloženým názorem, že "ten Kájínek je určitě nevinnej, je to jen oběť zkorumpovaného státního systému, bla bla" _______ btw, nechápu, proč ten Fíla tak horlivě obviňoval tvůrce, že mu ukradli scénář. Já kdybych napsal něco takového, tak bych se to zoufale snažil utajit, abych si neuřízl ostudu... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mě osobně teda Jákl potěšil, že na českou filmovou scénu přines trochu toho dravějšího točení v americkým stylu, který asi okoukal, když sám šaškoval v Americe, sice to teda mnohdy s tou super akční a super nápaditou a dravou kamerou přehání, ale to nic nemění na tom ,že Jákl svůj debut zvlád fakt dobře a vidět v našem filmu kvalitní bitku, to je jako vidět Eltona Johna bez teploušských oblečků, prostě prakticky nemožný a Jákl to přece dokázal. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (44)

  • Kajínek filmařům radil ohledně detailů svého útěku. Během příprav jej navštívili ve vězení devatenáctkrát. Scéna útěku se natáčela přímo v konkrétním okně, ze kterého Kajínek utekl. (virus10)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Zemřel Vladimír Dlouhý

Zemřel Vladimír Dlouhý

20.06.2010

Už jako dítě se sice objevoval ve filmu a v televizi, ale po herecké profesi netoužil. Chtěl se stát stavebním inženýrem jako jeho otec. Po neúspěšném pokusu o přijetí na průmyslovku se šel učit… (více)

Reklama

Reklama