Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Po " Příběhu kmotra " další hodně povedený kousek z naší produkce. Skvělá režie, kamera, střih, kostýmy, make-up, rekvizity a soundtrack. Musím vyzdvihnout i herecké výkony, protože tady hrají všichni velmi dobře. Výběr herců se povedl na jedničku. Film šlape jak má, divák se u toho nenudí a často se i zasměje vtipným dialogům. Co říci na závěr: Na Afričana se teda těším hodně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší z celého filmu je jeho hudební složka, hned za ní dynamický střih. Naprosto nesmyslně působí prohlášení o vysoké inteligenci Kraviece a zároveň jeho značně buranské chování v každé situaci. Tohle je naprosto nezvládnuté, Kraviec měl být mafián s noblesou, Káčko je primitiv ze čtvrté cenové. Vedlejší postavy se jen tak mihnou před kamerou, aniž by zanechaly nějaký dojem. Výjimkou jsou pouze pánové Etzler a Bjelac, kteří dokázali zahrát živoucí zmetky. Především Etzlerův výkon je výtečný, vzhledem k minimu prostoru je až neuvěřitelné, jak výrazně jeho postava vyniká. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,V tomhle zkurvenym státě je takovej bordel, nikdo neví kdo koho okrádá! '' --- Věta Kraviece (Čermáka) alias Káčka z filmu nám jasně sděluje o čem tenhle kousek je. A komu vadí fiktivní jména, může si dosadit skutečná s nimiž podobnost je čistě náhodná.. Mrázek, Krejčíř...atd.. Na rozdíl od Expozitury, kde je nám na seriálové ploše polopaticky předváděno j prostředí korupce, podvodů, mafiánů a padlých poldů, jde na to tento film svižně. Jednotlivé podvody Krejčíře jsou ve filmu jen jakýmisi milníky v jeho kariéře, což pěkně koresponduje s vyprávěcí formou příběhu ze vzpomínek jeho hlavní gorily (Bjelac). Film tak pěkně odsýpá a nenudí. Čermáka mám rád a Krejčíře si zahrál s gustem. Samozřejmě, je zajímavé podívat se do obýváku nejznámějšího mafoše ČR, který si získal respekt i ve světě... Ale stejně jako u Příběhu kmotra je mi líto, že se tu věnuje um, peníze a čas na filmování života lokálního gangstera, přitom by mohly vzniknout místo toho jiné zajímavé projekty. Tohle je pro mně zkrátka takové celovečerní Prostřeno, kde tentokráte šmejdíme po vile se žralokem v akvárku a koukáme pod pokličku Krejčířových dobrot. Tři archy pětitisícovek. * * * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, záživný, drsný a po všech směrech poutavý snímek české provenience vždy potěší a v případě filmu Gangster Ka je tomu přesně tak. Počin Jana Pachla má nejen zdařilou hudbu, jež umí dobře podbarvit dané scény, ale potěší také hereckými výkony všech ústředních postav. Závěrem mohu vyjádřit potěšení nad tím, že konečně má česká kinematografie další povedený thriller, který se směle může rovnat ostatním evropským žánrovým příbuzným. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zručne nakrútené krimi, oslovil ma najmä ten rozprávačský štýl, ktorý dokáže rýchlo upútať divákovu pozornosť.  Čo sa týka dejovej linky, miestami som sa trochu strácal v postavách, ale nebolo to nič strašné. Celkom zaujímavá schéma a sonda do toho, ako funguje podsvetie v našich podmienkach. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Kraviec (Hynek Čermák) mluví přes počítač k premiérovi, je vidět, že premiér používá na svém notebooku Windows 10. Téměř deset let před jeho uvedením na trh. (Sealteam6)
  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama