Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vykreslený portrét českého grázla řemeslným standardem. I když zde žádná překvapivá pointa není, tak příběh se pohybuje v rovině reality. Ve vyprávění do toho elegantně zapadá i zkorumpované prostředí české politické scény. Kterou stranu asi zdejší ministr zastupoval, radši nebudu ani psát. Jistě to víte sami. Těžko říct jestli se mi to líbilo, ale osobně mi to přišlo přinejmenším velmi slušné zfilmované. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší z celého filmu je jeho hudební složka, hned za ní dynamický střih. Naprosto nesmyslně působí prohlášení o vysoké inteligenci Kraviece a zároveň jeho značně buranské chování v každé situaci. Tohle je naprosto nezvládnuté, Kraviec měl být mafián s noblesou, Káčko je primitiv ze čtvrté cenové. Vedlejší postavy se jen tak mihnou před kamerou, aniž by zanechaly nějaký dojem. Výjimkou jsou pouze pánové Etzler a Bjelac, kteří dokázali zahrát živoucí zmetky. Především Etzlerův výkon je výtečný, vzhledem k minimu prostoru je až neuvěřitelné, jak výrazně jeho postava vyniká. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Docela povedené krimi. Divné mi ovšem bylo například, když byla přepadovka policistů v domě gangstera, že ty ostatní nezjistili, ale nechali je v klidu telefonovat a popíjet si kávičku... Čekala jsem ovšem, že se u tohoto filmu docela pobavím (myslím po té komediální stránce). Tak se ovšem nestalo. Ale čekala mě zase docela zajímavá úvaha, jestli to opravdu tak chodí v podsvětí a jestli je naše okolí opravdu natolik zkažené. Obdivuji ovšem tvůrce za to, že oba filmy točili naráz - protože si nedokáži jinak vysvětlit, že je pokračování tak rychle v kinech v podstatě zároveň s prvním dílem. Na další díl do kina bych určitě zašla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle státě je takovej bordel, že nikdo ani netuší, co kdo komu krade." Jméno Krejčíř jsem poprvé zaslechl až při jeho legendárním "odchodu" z vily a od té doby se nestačím divit, kde ten člověk neustále bere drzost a peníze. Díky Káčkovi to už vím, ale nevím, co s tím mám dělat. Já totiž penězi v zásadě pohrdám, ale tady se pohybujeme ve sférách, ve kterých milion už zdaleka nemá svoje kouzlo, charakter člověka se pozná podle typu auta a každej se dá uplatit. Káčko si zasouváním milionů do správnejch kapes vydláždil cestu k miliardám a já si to s ním užíval. Může za to zejména skvělej Hynek Čermák, kterej dal Káčkovi to, co ve skutečnosti nemá - lidskej rozměr. Nyní doufám v to, že se mé zájmy nikdy nestřetnou s nějakým Káčkovým klonem, že si Káčko v JAR odsedí zbytek života a že druhej díl bude stejně výživnej jako tento. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Český kriminálky, a překvapivě i ty novodobý, mají své kouzlo. Díky dlouhé tradici, kterou tento žánr v našich končinách má, se občas povede natočit něco zábavného i v současné době. Vzpomeňme třeba Sametové vrahy, Czech Made Man, Příběh kmotra a teď novinka Gankster Ka. Autoři zpracovali životaschopnou žánrovku v moderní produkci a s plejádou českých herců. Nedává prostor nudit se nebo přehánět, naopak nakouknutí pod pokličku nekalých praktik zločinců je docela vzrušující. Pokud tedy víte, že jste tomuto podsvětí na míle daleko a v pohodlí svého obýváku. Příjemné překvapení. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Zbraně použité ve filmu byly Vzor 58, Scorpion vz. 61, brokovnice Remington 870 a samopal MP 5. (K98)
  • Natáčelo se také v JAR a v ČR, konkrétně ve vazební věznici Hradec Králové, v obcích Vonoklasy, Nižbor, Mukařov, v hotelech Prague a Expo. (M.B)
  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama