Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

castor 

všechny recenze uživatele

Denně sledujeme ve zprávách, jak je ten svět prolezlý špínou a korupcí. Když pak nad nějakým „podnikatelem“ zlomí i obhájce hůl a pobyt za mřížemi je neodvratný, máme z toho upřímnou radost. Takoví prostě jsme. Nadávání na poměry, které u nás panují, se stalo už jakýmsi folklórem. Ve filmu to máme rádi jakbysmet. Když to tudíž nějaký poměrně mladý dravec za kamerou zabalí do svižného kabátu, předloží několik průstřelů hlav, kufrů plných peněz i odhalených hrudníků, divák je vesměs spokojený. Ten český zvlášť. Jenže většinou to pokazí hodně mizerné dialogy a pitomé situace. Politické thrillery holt u nás moc neumíme. Respektive mě osobně žádný nijak zvlášť nenadchnul. Tady je to jiné. Život Radovana Krejčíře asi není třeba nějak pitvat. Náš „jiný“ hrdina se jmenuje Radim Kraviec. Je to osobité hovado, které je extravagantní, buranské, přesto inteligentní, manipulátorské, původně moravské, přitahující prsatou playmate s hudebním talentem a (ne)zdravou sebejistotou oškubat každého, jenž se nabízí. Vyvázne z pokusu o likvidaci a jeho moc sílí. Jenže rodinná tragédie a pobyt za mřížemi v něm rozdmýchají i instinkty mstitele. Takže jeho oddaný zabiják začne leštit bouchačku. Námět je fajn, dialogy netahají za uši, pocit trapnosti nevzbuzují, děj je přehledný. Jen role vypravěčů ruší. Autoři si jinak nicméně nepomáhají okatými berličkami, nevyužívají laciná gesta nebo okázalé machrování a ramena. Hynek Čermák je naopak dělat může, protože mu tenhle gangster sakra sednul. Jemu a režisérovi Janu Pachlovi (včetně scénáře) patří slušivé uznání. Navíc bacha: je to české!! :-) I proto dám ty lehce přepálené čtyři hvězdy. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

" V týhle zemi je takový bordel, že nikdo neví, kdo komu co krade." Čekala jsem mnohem víc, nějak se mi to nezdálo herecky (Hynek Čermák i Vlastina Svátková ano) a zpracováním uvěřitelné. Vadilo mi, že se měnila postava vypravěče "průvodce" filmu. S touto tématikou mě mnohem více zaujal Příběh kmotra. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, záživný, drsný a po všech směrech poutavý snímek české provenience vždy potěší a v případě filmu Gangster Ka je tomu přesně tak. Počin Jana Pachla má nejen zdařilou hudbu, jež umí dobře podbarvit dané scény, ale potěší také hereckými výkony všech ústředních postav. Závěrem mohu vyjádřit potěšení nad tím, že konečně má česká kinematografie další povedený thriller, který se směle může rovnat ostatním evropským žánrovým příbuzným. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně viděl, na film jsem se těšil dlouhou dobu, ale v kině mě to pořád míjelo. Nakonec zvítězila projekce doma na LCD :) Vážení, tento výtvor pánů Pachla a Kmenty je na české poměry velmi dobře zmáknutý. Mělo to šmrnc, po celou dobu stejné tempo, dobře hrající postavy, vtahující soundtrack a v neposlední řadě nám film přinesl zajímavou sondu do českého podsvětí. Zpracování se mi náramně líbilo a těším se na pokračování. 80% (with J.) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Čermák a Bjelac hrajú dobre, ale práca s vedľajšími postavy zaváňaju lacinosťou českých TV seriálov. Rejžovi chýba zmysel pre detaily. Na druhú stranu, rytmiku servírovania informácií zvláda dobre a koho príbeh gangsterského hovada zaujíma, ten sa nudiť určite nebude. Na české pomery slušný inštrumentálny soundtrack. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • Aby bylo dosaženo autenticity, filmaři úzce spolupracovali s policejními vyšetřovateli. (jenik71)
  • V období, kdy se děj filmu odehrává ještě neexistovala společnost Leo Express, tudíž jejich vlakem nemohl nikdo cestovat. Stejně tak nově přejmenované Letiště Václava Havla se dříve nazývalo Ruzyně. Podobně jsou na tom i použité loga medií, které dnes již mají jinou podobu atd. (necisty)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama