Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

O 2BOBULÍCH nelze uvažovat jako o filmu, nýbrž komerčním kalkulu a product placementu, u kterého jde o co největší návštěvnost bez ohledu na kvality výsledného díla a následné zakoupení výrobků viděných na plátně. Z tohoto hlediska, vzhledem k návštěvnosti překonávající jedničku a komentářům na různých databázích a sociálních sítích, 2BOBULE plní svůj účel; jako film ovšem selhávají ve všech ohledech, protože na nich nefunguje vůbec nic. Vlastně jde o dokonalý produkt, ve kterém je poklidnost letní atmosféry vyjádřena absencí příběhu, elementární logiky v rámci fikčního světa i jednání postav a mrtvolným tempem, zábavnost prázdninových časů přetavena do kameňákovské nenáročnosti (scény nemají rytmus, vtipy načasování, hlášky jsou vytržené z kontextu, pro jistotu hraje kolovrátková hudba nahrazující sitcomový smích). Z nejhorších letošních pokusů o film - KLÍČEK, ULOVIT MILIARDÁŘE a KNĚŽNA LIBUŠE - jsou 2BOBULE zdaleka tím nejotravnějším. Nejsou tak špatné, až jsou nechtěně zábavné (KLÍČEK, KNĚŽNA LIBUŠE), a nemají žádnou ambici (KNĚŽNA LIBUŠE, ULOVIT MILIARDÁŘE), jen vytahat peníze. A to z papučového diváka bez schopnosti kritického myšlení a nároků alespoň řemeslné zdatnosti ("akční" scény režírované jako novácká silvestrovská estráda) a naplnění konvencí (uspávající crazy komedie bez humoru a zmrtvený slapstick) spojených s komerční kinematografií. Střední generace má LÍBÁŠ JAKO BŮH, ta mladá zase 2BOBULE. U obojího jsem krvácel z očí, uší i ostatních tělních otvorů. 0/10 ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek mi je krajně nesympatický a Tereza Voříšková je sice krásná, ale to je všechno.. Neviděla jsem, že by hrála nebo se třeba jen snažila.. Zachraňoval to tak trošku Lukáš Langmajer, ale hlavně Krampol se Švandovou, kteří filmu jistě tu jednu hvězdičku přidali. Jinak mě to nepobavilo, možná až na pár výjimek, které už si teď ale bohužel nepamatuju, takže škoda.. Docela nuda.. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek mě napadlo jediné - co to do pr...? Co má znamenat ta naprosto nepovedená úvodní scénka z oslavy? Krampola mám rád jako človíčka, co uvádí Nikdo není dokonalý, ale jako herec se marně o něco snaží (i když jako ožrala je perfektní). Jak se začínala rýsovat zápletka, nepřestával jsem vycházet z údivu. Korn v podání nájemného zabijáka je těžko k uvěření a ono i většina herců krásně přehrává, jako by ze sebe museli dělat blbečky. A ten konec je úplně z palce vycucaný. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jan Holeček .. Necelé dva roky starší Bobule považuji kvalitativně za, vinařským žargonem řečeno, "pozdní sběr s osobitým buketem" ovšem 2Bobule jsou spíše "stolním, jakostním až nevýrazným samotokem." Degustace byla tím pádem velice povrchní a ex post vypláchnutí čistou vodou není od věci. ___ Rozjetí příběhu povážlivě drhne. Nová zápletka je strohá, aranžmá připomíná to horší z naší kinematografie (kostlivci Kameňáku lezou ze skříní) a do toho ubíjející "akční" práce s obrazem, jeho rychlostí a střihem. Naštěstí, to nejslabší je odbyto hned v začátcích a přesun do Moravských reálií, kde jsem jako doma, postupně zvyšuje úroveň do snesitelného průměru, který tak neuráží. Sice se nedaří tvořit tak pohodovou atmosféru, jako v předchozím filmu, ani příběh není tahounem, naštěstí vtipy se občas nejen daří, ale vybudí i lehký ovšem zasloužený smích. Hluchým míst se ani v tuto chvíli nejde ubránit, ale do finále už se snímek dohrká bez nějakých záseků. Přínos změny režiséra však nevidím žádný, nové postavy jsou obsazeny tzv. divácky vděčně, naštěstí původní trojice si drží svůj standard. _ 2Bobule jsou zkrátka přesněji ½ Bobule. ___ Víno se bez lásky dělat nedá - filmy o nich jakbysmet a láska k snadnému výdělku na tom nic nezmění. Nepochybuji totiž, že půjde opět o divácký hit, ale střízlivění dá tentokrát všem více zabrat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál, když jsem si včera zarezervoval lístky a pak mrknul sem na komentáře a hodnocení (obvykle je rozumné dělat to v opačném pořadí). Ale bál jsem se zbytečně. 2Bobule jsou bezesporu smutným a nepovedeným výsledkem komerčních snah "vytřískat na tomhle, dokud to pude". Trojku natočí, pokud se dvojka zaplatí, to je velice jednoduchá matematika. Pranýřovat 2Bobule však můžete v případě, že jste do propadliště dějin poslali také filmy jako Na vlastní nebezpečí, Vy nám taky, šéfe!, Poslední plavky či O život. Že Krampol se Švandovou přehrávají, a jenom se předvádí, o tom žádná. Že stá filmová role pana Lipského mohla být důstojnější a jeho postavu by měli přinejmenším na DVD zcela vystříhat, též není sporu. 2Bobule jsou filmem zčásti velmi trapným, a v kině se u nich můžete místy i stydět. Jenomže skladba měkoučkého hlásku Kryštofa Hádka, neoholená tvář Langmajera mladšího a letní sluníčko na vinicích spolu s přelety novomlýnského prostoru ještě pořád při vytváření letní české komedie fungují. Vzpomeňte na Troškovo Slunce, seno… o kterém sice všichni víme, že je to ptákovina, ve skutečnosti jsme na něm ale všichni (i starší ročníky) odkojeni a zase tak moc nás to neuráží. 2Bobule mohly, přes neblahý osud „dvojek“, být docela povedeným filmem, stačilo je začít odzátkovávat až napřesrok. Nestalo se, a tak si teď v klidu načněte lahvinku něčeho lepšího, a zítra pojďme z toho trpkého stolního patoku udělat dobrý svařák. I ten totiž může zachutnat. Pokud se pletu, tak včera všichni v sále byli idioti, a neměli se smát. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)
  • Na začátku filmu se v roli člena ochranky objeví bývalý profesionální bojovník a trenér Pavel „Hakim“ Majer. (Arnyfe)
  • Rozpočet filmu 2Bobule je 25 milionů korun. (POMO)

Reklama

Reklama