Reklama

Reklama

Oceány

(festivalový název)
Trailer 2

Po úspešných filmoch Mikrokozmos a Putovanie vtákov francúzsky filmár Jacques Perrin poodhaľuje fascinujúci svet oceánov a bytostí, ktoré ich obývajú. Ukazuje nie len ich krásu, zaujímavosť a rýchlosť, ale aj zraniteľnosť voči environmentálnym hrozbám. Film vznikal v priebehu štyroch rokov, počas ktorých Perrin cestoval po celom svete s tímom potápačov, vedcov a technikov a využil najmodernejšie technológie 21. storočia, aby mohlo vzniknúť toto dielo, ktoré preniká do tajomných a fascinujúcich hlbín podmorského sveta ako žiadne iné pred ním. (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (82)

Flussmaister 

všechny recenze uživatele

"Ponoř se hluboko do kapky vody, kde larva mořského ježka vypadá jako asteroid. Vajíčko korýše připomíná exotickou a nepopsanou planetu" Už to nemá to téma co předchozí díl "Earth", téma života. Nebere se tak vážně, často narazíte na vtipnou narázku na živočichy podmořského království a až na samotnou přírodu v podstatě není co vyzdvihnout. "Zatímco někdo cupitá poblíž, ostatní se skrývají, někdo večeří, další se snaží splynout s okolím a někteří,. prostě spí." Nicméně, kvalitní hudba nás doprovází od začátku do konce, i když už není taková, vyjímečná. Vypravěč není tak dominantní a působivý, jako v prvním díle, ale podle mě to sem sedí, už proto, že pod vodou je všecko tak trochu tiší, neakční a nedělá to neplechu. Na druhou stranu je to krásná podívaná. Přehlídka všech možnejch druhů podvodních živočichů, forem života, tvarů, barev a vůbec veškerého umu přírody. Takže opět hudba a kamera,. 85% ()

onlavu 

všechny recenze uživatele

Krásné a nevšední obrazy vodní přírody s trochou silného apelu na ekologično. Dokument téměř postrádá mluvené slovo, takže člověk mnohem silněji vnímá vážný hudební podkres a především perfektní ozvučení mořského světa. To dodává dokumentu další rozměr. Člověk se nekochá jen obrazem, ale také zvuky živočichů - třeba slyšet, jak cupitají a bojují takoví krabi, to je vskutku parádní. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Oceány jsou takové modrozelené, hýbe se v nich voda a nechybí v nich flóra ani fauna. Touto informací jsem disponoval již před projekcí, takže jsem si ji pouze potvrdil. Jinak je to skutečně pouze "další z dokumentů", který ukazuje již mnohokrát viděné. Možná má víc pixelů než ty předchozí, ale mně připadají všechny v podstatě stejné. Takže uděluji jednu hvězdu za delfíny, pro které mám slabost a druhou za nadšení svých dětí, které něco podobného viděly poprvé. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu viac pocitové ako náučné. Verziu filmu som videl na STV2 dlhšiu bez komentára, presnejšie so stručnými komentármi, ktoré boli skôr poetické ako popisné. Kto nemá napozerané dosť z podmorského sveta, tak nevie, na čo sa pozerá, a ani sa to nedozvie, čo je trochu škoda. Zábery celkovo úžasné, niektoré nemám tušenia, ako ich človek dokázal natočiť, niekedy som mal pocit, že pri natáčaní museli pomáhať a nosiť kamery asi ryby. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

FAN-TAS-TIC-KÉ !!! Človek by povedal, že po toľkých prírodopisných filmoch človek už ani nemôže uvidieť niečo, čo by ho úplne uchvátilo, ale extrémne zväčšenie a priblíženie, neskutočne poetické zábery dosiahnuté zrejme len neuveriteľnou trpezlivosťou, hyperbolizovaný zvuk, krásna hudba a umná skladba tohoto diela spôsobuje, že človek sa doslova vznáša, je oceánu tak prítomný a tými dokonalými zábermi unesený do tej miery, že mi bolo ľúto odbehnúť si čo len na pár sekúnd na záchod. Chvíľami sú tam pasáže zostrihané natoľko akčne, že som sa nestačil diviť a po celý čas toľko pôsobivej krásy, že miestami vháňa slzy do očí...ani nehovoriac o chvíľach, kedy príde k skaze a deštrukcií... ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama