Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

To nudné a zdlouhavé tempo s jaksi nepropracovanými dialogy a klukem, kterej chodí a spím půlku filmu v jednom triku a rty má má neurčitě pootevřené jako nulu (tento film Jamese Frenchevilla představuje úplně nejhloupěji, jak by mohl být herec představen, celkově jen stojí, sedí nebo leží, jen poslední kousek má něco do sebe) má možná něco do sebe, ale prakticky nic ho neoživuje (i ty lidi za mnou v kině tak nervozně poposedávali...). Ten první "akční" zvrat nečekáte-je to vteřina, ty další trochu ano a pak, Guy Pearce jen opakuje policejní věci a má ten svůj zajímavý výraz, mnohem profesionálnější než ostatním, čímž to trochu vyhrává. Podle popisu a Velkých Pochval Jacki Weaver se těšíte na vypočítavou mrchu, ale je to jen skvěle vypadající dáma na úrovni, která ani ne dvakrát vyprskne jed nebo povytáhne drápky, spíš je to ostřejší babi-Šmoulinka což na Globus ani Oscara skutečně není. Celkově chabý průměr, ale ta čtvrtá hvězda je za perfektně načasovanou, tajemnou a podmanivou hudbu, pár zajímavých deklamací, včetně ksichtů na tajném veřejném setkání v galerii a úvodní obraz lvů vystupujících z obrazu i plátna. Pro hloubavé a prociťující ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Silný film, ktorý ťaží hlavne zo svojej atmosféry a témy v podstate disfunkčnej rodiny plnej gangstrov čo nevedia nič inak riešiť iba rázne a s hroznými následkami. Zaujímavým obsadením James Frecheville, ktorý v tomto filme po celý čas pôsobí ako "trtko" sa film trochu ťažšie chápe. Ešte o to horšie sa chápe, že na konci filmu dôjde k ráznemu vyvrcholeniu, ktoré som teda vôbec nečakal a teda postava, ktorá sa chová inak sa nakoniec začne chovať ešte viac inak. Nesmiem zabudnúť, že film je dosť drsný, ale nie krvavo, ale skôr tak ako sa to naozaj deje v reálnom svete a tak samozrejme to veľa ľudí nezažije, aby vyrastali v rodine čo sú všetci do určitej miery gangstri, ale z môjho pohľadu film pôsobí veľmi hodnoverne. Takže pre mňa dobrý film, ale s trochu nepochopiteľným hlavným hrdinom... ostatné ale sedí. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Většina tady píše jak je film pomalý a nudný. Já si naopak myslím, že tempo je akorát a díky němu má snímek tu správnou depresivní a sýrovou atmosféru. Jsem rád, že někdo konečně natočíl mafiánský snímek, který se ani trošku nepodobá Holywoodské produkci. Režisér svůj debut zvládl na jedničku a asi si zaslouží ocenění, které film získal. Palec nahoru taky za herecké výkony snad všech herců, hlavně matky. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Bota, která se skrývá v samotném ději, se dá nazvat předvídatelnost. Celou dobu víte, jak to s každým skončí. Že náš ňouma na konci ukáže kuráž a udělá něco rázného. Že to taky bude dost chytré, aby se ukázalo, že ve skutečnosti není tak hloupý, jak si celou dobu myslíme. A vědět, kdy kdo exne, taky není zrovna pohodlné, když chcete sledovat film, který vám přinese něco nového a nějak vás obohatí. Proto si myslím, že nálepka nejlepší australský film poslední doby (magazín Empire) není v případě Království zvěrstev zrovna adekvátní. Radši si pusťte srdcebolnou Austrálii. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama