Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajný lasvegaský policista Vincent Downs (Jamie Foxx) se zaplétá do sítě korupce, intrik a zabijáckých gangsterů. Když po neúspěšné loupeži někdo unese jeho dospívajícího syna (Octavius J. Johnson), Downs ho musí během jediné bezesné noci zachránit a přivést zločince před spravedlnost. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (135)

tron 

všechny recenze uživatele

Predvídateľné, tuctové a úplne nezábavné béčko s nepochopiteľne dobrým kastingom (nečítali scenár?). Podpriemerný scenár (nenarazil som v ňom snáď ani na jednu aspoň trochu originálnejšiu vec) a veľmi slabá akcia. A hlavne je jej strašne málo; „čistých“ akčných scén je tu minimum (!). Občas niekto niekoho zastrelí a raz za čas Jamie Foxx niekomu kopne medzi nohy, ale kto čakal jamiefoxxovskú kópiu 96 hodín, bude sklamaný. Akcia samozrejme nie je všetko, ale práve preto som hneď na začiatku zdôraznil prítomnosť biedneho scenára. V Noce pomsty totiž nie je ani akcia, ani nič iné. Dialógy sú slaboduché, postavy sa dajú charakterizovať jednou vetou a zvraty sú jedno veľké klišé. Jamie Foxx je dobrý herec a má charizmu, ale toto mu nevyšlo, toto podpísať nemal, s takto vytvorenou rolou herec oscarového formátu nemá čo urobiť, to je skôr pre Scotta Adkinsa alebo Franka Grilla. Jamie zrejme chcel mať vo svojej filmografii tiež aspoň jedného nasra*ého fotríka, ale toto ozaj nie je druhých 96 hodín (ani John Wick, či Equalizer), ale skôr ďalšie 3 dni na zabitie, Gunman: Muž na odstrel a I Am Wrath s Travoltom. Navyše, Jamie je na takúto úlohu mladý, nemá ani päťdesiat. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spojení Jamie Foxx a opravdu dost drsná krimi ? Toto se už jednou ujmulo v Miami Vice, na které jsem si ihned vzpomněl po tom, co jsem viděl úvodní plakát k tomuto filmu. Baran Bo Odar byl pro mě doposud velkou neznámou, ale teď mi teda ukázal, že v něm něco je. Sleepless mě překvapilo svým tahem na bránu, všechno pěkně odsýpalo bez nějakých zbytečnějších momentů. Jamie Foxx byl trefou do černého, jeho zakaboněná tvář (v zásadě se tak tvářili ale všichni herci) mi na takového typu policisty sedělo. Ve vedlejší roli bych chtěl pochválit i Harboura, který mi přišel po celou dobu sympatický, ačkoliv to nebyl žádný beránek. Jak tady všichni už asi posté omílají, tak scénář určitě nebyl z kategorie těch nejkvalitnějších, ale že by byl až tak tragický ? S tím nemohu souhlasit. Pár nelogických momentů bych našel, ale nic, co by mě nějak více vyvedlo z míry. Bitky jsou fakt drsné, naturalistické, opravdu takové, jaké bych si představoval v každém akčním filmu. Děj sice probíhal pouze v kasině nebo kolem něj, ale mě to přišlo jako dobrý nápad. Závěrečná sekvence v garážích byla skvělá stejně jako ta následující v autě. Asi se mnou většina nebude souhlasit, ale já bych dvojku prostě a jednoduše chtěl. Potenciál stát se nadprůměrnou sérií to má. Za mě dávám 81 % ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Začínal jsem na 4 hvězdičkách, po hodině došlo ke snížení na 3 a posléze na 2. Scénáristé musel být při dopisování scénáře už pěkně zhulení, protože režijně jde o slušnou práci s povedenou akcí,hudebním podkresem a J.Foxxem (bohužel všichni ostatní působili jako jeho stafáž). No nic, "po podívání spalte". ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sleepless je opravdu záživná, zatraceně svižná akční krimi jízda, které lze v rámci žánru skutečně jen stěží co vytknout. Především její spád je naprosto parádní, prakticky hned od úvodních titulků nabere film strhující tempo, které nepoleví po celou dobu snad ani na minutu a vydrží vážně až do závěrečného finále. Zápletka je nenudící, na jednu stranu pak sice může působit všednějším dojmem, přesto ale na druhou stranu nabízí zároveň i několik výrazných zvratů, prakticky pořád se něco děje, akce je též dostatek a je zábavně zpracovaná, a to jak po choreografické stránce, tak je i fajn nasnímaná a docela nekompromisní, což já moc rád. Prostředí kasina, respektive celé té budovy, kde se většina filmu odehrává, nabízí mnoho možností k různým eskapádám, čehož tvůrci též dokázali využít, funguje tu ale i atmosféra, v rámci možností i emoce, a chvílemi nechybí ani napětí, takže opakuji, těžko tu něco zásadnějšího vytknout. A to jsem ještě nezmínil jednotlivé postavy a především jejich herecké představitele, což patří v podstatě vůbec k tomu nejlepšímu na celém tomto snímku. Postavy jsou totiž skutečně výrazné, ale i zajímavé, no a casting též potěší, osvědčený Foxx nezklame, Monaghan se její neúprosná policistka dá lehce uvěřit, a záporáci Mulroney a hlavně McNairy jsou parádní, ti mě kluci bavili asi nejvíc. Tudíž za mě v rámci žánru akčního krimi naprostá spokojenost, jednoduše sice nenáročná, nicméně vážně zábavná podívaná. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Opravdu béčkový film, dobrý do televize. Spousta věcí je zde nelogických a některým jsem se musel i zasmát. Je až neuvěřitelné, co všechno vydrží černoušek s propíchnutým břichem. Pořád pobíhá, každou chvíli se popere a neustále ho někdo může do toho břicha kopat. Ale akce je tu dost a za to třetí hvězda.*** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Film měl jít do kin 24. února 2017, avšak v říjnu 2016 byl přesunut na 13. ledna 2017. (griph)
  • Okrem nevadského mesta Las Vegas, kde prebiehal dej filmu, pracovali filmári aj v Atlante. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama