Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tomu Hanksovi to jde na obou stranách barikády více než dobře, proto se nedokážu rozhodnout, kde bych ho měla raději. To je pro mě hodně těžké. Mám ho ráda jako herce i jako režiséra. Příběh je sice jednoduchý a pomalu plynoucí, ale jinak je to velmi příjemný film s příjemnými herci. Vůbec si nedokážu představit, že bych musela nastoupit znovu do školy jako Larry. Ale pokud by se situace ukázala jako nevyhnutelná, tak bych to musela podstoupit. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čas od času mám chuť na tyhle pravé americké příběhy, v nichž všechno dobře dopadne a jejichž hlavní postava je takový sympaťák a správňák, že by ho snad nemohl hrát nikdo jiný než Tom Hanks. A když se k němu přidá (na rozdíl od role v Soukromé válce pana Wilsona) velmi sympatická Julia Roberts, je o milou, vtipnou a uklidňující romantiku postaráno. Navíc skvělá hudba od Toma Pettyho a dalších. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V současné době nepřesahuje cena vašeho baráku ani částku, kterou ještě dlužíte........ "Jízda skůtrů" okolo 35 minuty je nádherná a má krásný hudební doprovod. CITÁT - Kam pojedeme?.......... Filmeček, nebo spíše příběh filmečku si tak trochu hraje z osudem, ale to by nebyl Hanks, aby to nefungovalo. 57 minuta je toho příkladem. Vidět Julii s kýblem na hlavě, to je opravdu zážitek. CITÁT - Byla jsem pod vlivem Démona Rumu.......... Sousedská rada stojí za zamyšlení - jsi svobodnej, zdravej, bílej a jsi v Americe. Jsi čistý list papíru. Musím přiznat, že ikdyž jsem si film koupil, trvalo asi dva měsíce, než jsem našel odvahu si ho pustit. To víte, žádná krev, akce, mimozemšťani atak dále, no co, jsem přece fanoušek Vetřelců a Predátorů. Proč zrovna Hanks a Roberts v romantice? Nevím, ale člověk má mít přehled o každém filmu, co kdy kdo natočí. Tak jsem sec obrnil a podíval. Nakonec jsem však rád, že jsem to viděl. Je to prostě hodně pozitivní, nádherný a inspirující příběh. CITÁT - Spektakulární............ ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Přál bych tomuhle filmu, aby se stal během času klasikou. Má na to potenciál. Hanks to natočil ve stylu hollywodských komedií z 30. let, s docela dobrou nadsázkou a hlavně vtipně a mám takovej pocit, že v tom zůstal nepochopenej. Kdyby něco takovýho natočil třeba Bogdanovich, tak by to bylo asi jasný, ale od Hankse se nejspíš čekalo něco jinýho, nevím. A taky bysme měli bejt rádi za Julii Roberts. Možná to zrovna není nejlepší herečka, ale je to taková ta opravdová hvězda typu Jean Arthur, Marylin Monroe, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, kdy jen její přítomnost na plátně dokáže utáhnout skoro jakejkoliv film. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Toma Hankse na plátně, čekám film na úrovni. Larry Crowne toho nenabídne moc nebo spíš nic než moc. Je to škoda, ale na takové téma a s tak slabým dějem se z toho vyždímat moc nedá. Jelikož jsem čekal komedii a ani jednou jsem se nezasmál, tak se někde musela stát chyba. U mě rozhodně ne a doufám, že příští podívaná s Tomem bude daleko lepší, protože tohle se moc nepovedlo. Tom se jako režisér moc nepředvedl, originalita chybí a hodně.. 4/10 = 40% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)

Reklama

Reklama