Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Hild 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle se opravdu nepodařilo. Ze začátku jsem si ještě říkala, že půjde sice o obyčejnou a neoriginální romantickou komedii, ale svým způsobem příjemnou a milou, jenže postupně se z filmu stává větší a větší nuda, dobré momenty zde opravdu nenajdete a všechny postavy tady mi přišly strašně divné. To, že Tom Hanks je skvělý herec asi psát nemusím, ale pokud jde o jeho tvůrčí činnost, tak žánru komedie by se měl vyhýbat, jelikož tento film mu nevyšel ani po stránce scénáristické, ani po té režisérské. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou hollywoodskou romantiku, místo toho jsem dostal hořký, přesto milý příběh o tom, že každá mizérie může mít i nečekanou světlou stránku. Jednoduchý příběh a nenucený styl vyprávění, který jako by v sobě měl nádech mé oblíbené asijské filmařiny, sympatická dvojice, kterou si člověk nemůže neoblíbit, obklopená lehce ujetými figurkami, dodávajícími humorný odstup od téměř depresivní mizérie, kterou Larry a vlastně i Mercedes procházejí. Úvodní scéna, kde Larry dostává padáka doslova svírá žaludek, bizarní kurs, který vede Mercedes dává filmu téměř nádech absurdity a ekonomie Eda Matsutaniho přidává do nečekaně pohodové směsi svérázný humor. Tom Hanks je v každém okamžiku výborný, Julia Roberts nezůstává pozadu a občas povedený vtípek, nebo ujetá situace přimíchaná do neveselého základu příjemně odlehčí náladu. Zkrátka, pro mě byl Larry Crowne nečekaně příjemným překvapenín. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Absolutně nepravdivý český název filmu je svědectvím zoufalé snahy distributora najít v tom aspoň nějaký příběh. Kterýžto ale neexistuje. Motiv hlavního hrdiny, kterého po letech úspěšné kariéry vyhodí z práce, protože nemá vysokou, se úplně ztratí. Nějaké sbližování mezi ním a jeho učitelkou vůbec neexistuje. Místo toho se hrdina kamarádí s podivně vzorným gangem, který mu bůhví proč pořád ve všem pomáhá a chodí na nudné přednášky ekonomie. ____ Když jsem viděla první záběry filmu, pomyslela jsem si, že je fakt průšvih, když má Tom Hanks na sobě evidentně mnohem silnější vrstvu maku-upu než Julia Roberts. S dalšími minutami se ale ukázalo, že to je ještě to nejmenší, co může na tomhle nudném ničem divákovi vadit. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Nepodarilo sa..Jedna veľká zbytočná hlúposť.Kto čakal romantické,počiatočné iskrenie,blesky v očiach a výboj (tak ako to už v láske chodí) medzi dvoma zaľúbencami,...nedočkal sa. A nezachránilo to ani hviezdne obsadenie Roberts a Hanks na čele.Postavenie učiteľa a žiaka by bolo v tomto prípade zaujímavejšie,ak by žiak bol v pozícii mladučkého zajačika so skúsenou učiteľkou.Dodalo by to snímke dávku kontroverznosti.No nič,budem musieť sa pozrieť po niečom inom.Sklamanie 20 - 30 % ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Film, který se dá bez ostychu zařadit do kategorie oddychovka se srdceryvným happy endem, který nenechá jedno oko suché :-D... Obdivuji jakou lehkostí dokážou takové hollywoodské legendy jako jsou Hanks a Roberts udělat ze stárnoucího Larryho Crowna charizmatického muže se sexappealem a z obyčené znuděné učitelky se špatným manželským vztahem skutečně spontánní osobu...Takže změna je život a proto 3xvzdávám hold(formou hvězdiček).. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Postava Larryho Crowna sa u Toma Hanksa zrodila v čase štúdií na vysokej škole v polovici 70. rokov, keď jeho spolužiaci v triede boli v strednom veku, 50-tnici, ľudia, ktorí sa vrátili z Vietnamu. (odvedle)
  • Tom Hanks pracoval na scénáři šest let. (Brousitch)
  • V priebehu natáčania každý herec dostal svoj vlastný skúter. Tom Hanks s produkčným tímom dlho hľadali skúter pre neho, až raz narazili na ulici na skúter Yamaha Riva 180 ročník 1983. Hanks nechal majiteľovi lístok s tým, že točí film a rád by si skúter požičal. (odvedle)

Reklama

Reklama