Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Hild 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tohle se opravdu nepodařilo. Ze začátku jsem si ještě říkala, že půjde sice o obyčejnou a neoriginální romantickou komedii, ale svým způsobem příjemnou a milou, jenže postupně se z filmu stává větší a větší nuda, dobré momenty zde opravdu nenajdete a všechny postavy tady mi přišly strašně divné. To, že Tom Hanks je skvělý herec asi psát nemusím, ale pokud jde o jeho tvůrčí činnost, tak žánru komedie by se měl vyhýbat, jelikož tento film mu nevyšel ani po stránce scénáristické, ani po té režisérské. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Film, který se dá bez ostychu zařadit do kategorie oddychovka se srdceryvným happy endem, který nenechá jedno oko suché :-D... Obdivuji jakou lehkostí dokážou takové hollywoodské legendy jako jsou Hanks a Roberts udělat ze stárnoucího Larryho Crowna charizmatického muže se sexappealem a z obyčené znuděné učitelky se špatným manželským vztahem skutečně spontánní osobu...Takže změna je život a proto 3xvzdávám hold(formou hvězdiček).. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Z kulinařiny Toma Hankse tu máme malou ochutnávku toho, jak můžeme dopadnout bez vzdělání. No, pak taky, že i mezi studentem a učitelkou může vzplanout plamínek lásky, a že na vysoké jsou zakázány pouze dvě věci: kouřit v prostorách školy a používat mobilní telefon na hodinách ekonomie. Motorkáři si můžou přičíst jednu hvězdu... 50% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Plytký, klišoidný a nudný scenár, až sa mi nechce veriť, že sa na ňom podieľal Tom Hanks. Asi by sa mal venovať iba herectvu, to mu ide na jednotku. Film zaspal dobu minimálne 20 rokov, taká príbehová úbohosť na základe starej scenáristickej mustry už dnes nikoho neosloví. Navyše mi Hanks vo filme pripadal ako umelý android, naprogramovaný na vrchol slušnosti, konzervatívnej strnulosti a dobroty. Celý jeho zjav bol podčiarknutý neprirodzenou vizážou, miestami som mal chuť poťahať ho za líce a presvedčiť sa, či to ozaj nie je guma a len Hanksov dvojník, pričom ten pravý si v skutočnosti pri nakrúcaní spokojne sedel niekde v štábe a popíjal kávičku. 40/100 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Obyčejný romantický snímek, který ničím nepřekvapí, ale dokáže odreagovat, alespoň mě. Je pravda, že místy jsem se trochu nudila, ale zase na druhou stranu jsem se docela pobavila a to nejen jednou. Přišlo mi trošku divný, že se Tom Hanks tak rychle dokázal začlenit mezi o nejmíň 20 let mladší studenty, ale budiž, je to jen film. 3* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)
  • Příběh filmu je založen na životě přítele Toma Hankse Jina Chandlera. (rafix)
  • Tom Hanks na filmu pracoval nejen jako herec, ale také jako scenárista, producent a režisér. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno