Reklama

Reklama

Tajemství a smysl života

  • angličtina The Meaning and Mystery of Life (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co je smyslem života? Co je láska, humor, strach a smrt? Je všechno jen sen? Kdo jsme a kam směřujeme? Probudíme se, vzpomeneme si? Na tyto a další otázky se snaží nalézt odpověď celovečerní film Petra Vachlera s názvem Tajemství a smysl života. (Falcon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

baiskon108 odpad!

všechny recenze uživatele

Projednou jsem nechal svého vnitřního cynika spát a šel tomu vstříc, otevřený i těm sebehloupějším moudrostem a odhodlaný poznat ten tajemný smysl žití! A ano, pan čmelák tu hlásá vskutku nadživotní perly! Bez cynika to zkrátka nešlo, jinak bych se u tohoto idiotského zpracování jen propadával studem a trapností stále hloubš a hloubš do sedačky. Že se tam nepodaří z tak velkého kvanta zdrojů vtěsnat ani jednu zajímavou myšlenku, tomu tedy říkám jistá forma umění. Poté, co jsem si vyslechl, že „voda je šťastná, když se na ni díváme, a smutná, když se na ni nedíváme,“ jsem měl pocit, že už mě jen zkoušejí, zda ještě furt vnímám. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Člověk musí podniknout cestu, aby zjistil, že tu cestu podnikat nemusel. Ale pokud tu cestu nepodnikne, tak to nezjistí.“ Formou i obsahem jde o zcela unikátní film; fascinující obrazovou mozaiku, která konečně rozčeří zatuchlé vody tuzemské kinematografie. V samotném jádru se jedná se o niternou autorskou zpověď člověka, kterému se dostalo prožitkového přístupu k transcendentním oblastem skutečnosti, v obecnější rovině pak i pomůcku k pochopení základních principů filosofie věčnosti v rámci divákova vlastního života v každé jednotlivé chvíli. Na pozadí relativně obyčejného životního příběhu snímek odhaluje důležité aspekty a dimenze reality, které jsou obvykle skryté běžnému vnímání. A vůbec nezáleží na tom, jestli se nacházíte v pokročilém stádiu duchovního vývoje, či se stále ztotožňujete s odděleným individuálním egem, jelikož Tajemství a smysl života je zcela ojedinělým příkladem živého filmu, z něhož si každý odnese to, co zrovna potřebuje využít na své cestě směrem ke světlu. Rozhodně však doporučuji projekci absolvovat několikrát, jelikož napoprvé nebudete schopni obsáhnout všechny roviny daného poselství. Děkuji Petrovi za možnost zúčastnit se předpremiéry a doufám, že jeho film nasměruje diváky k osobnímu osvobození z neosvícené existence. Snímku Tajemství a smysl života tak logicky uděluji plných pět hvězd. ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, byť předvídatelný, příběh, Skvělé zahraný a skvěle napsaný.Film obsahuje spoustu myšlenek, nad kterými by se měl člověk zamyslet a měl by se zamyslet nad tím, jestli spoustu věcí, které v životě děláme, neděláme zbytečně nebo špatně. Graficky to bylo výborný a byl to milý umělecký snímek na světové úrovni, co mě vtáhl do děje, jen mě občas vadili ty,,myslitelé", co říkali ty své,,pravdy".Dalimil Klapka byl výborný a je škoda, že to byla nejspíš jeho poslední práce.Za mě 80%. ()

Oliveris odpad!

všechny recenze uživatele

Kvôli tomuto filmu by malo ČSFD zriadiť ešte jednu možnosť hodnotenia, a to konkrétne "totálna chujovina!", lebo ešte aj ten "odpad!" je lepšie stráviteľný. 154 minút života v riti. Pán Vachler, ak máte psychické problémy, tak miesto sledovania podvodných ezoterikov na YouTube radšej navštívte odborníka, lebo nádor veľký ako basketbalová lopta pozitívnym prístupom skutočne nevyliečite. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velikášské dílo Petra Vachlera se tváří jako definitivní existenciální odpověď na největší otázky, ale nabízí spíš ideologicky formované motivační pojednání o reinkarnovaných duších a rutinním milostném čtyřúhelníku. Řadě lidí film může otevřít oči a přivést je na cestu poznání, ale za cílovou duchovní destinaci se kvůli své manipulativnosti a okrajové vyhraněnosti považovat nemůže. Triky jsou pěkné, herci však nemají co hrát a jejich postavy postrádají životnost i hloubku, jakou bychom od takto hlubokomyslně zamýšleného vyprávění očekávali. Vše navíc kazí i přehnaná délka a nadužívání totožných postupů a doprovodných frází, které můžeme najít na facebookých zdech motivujících se teenagerů. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevuje kolem 60 respondentů. (Kaleidoskop)
  • Natáčení začalo již v roce 2012. Od poloviny června roku 2013 pak byly filmovány hrané sekvence na Šumavě. (AnčaRambo)

Reklama

Reklama