Reklama

Reklama

Nemocnice Parkland

  • USA Parkland (více)
Trailer 1

VOD (1)

22. listopad 1963. Prezident John F. Kennedy byl zavražděn. Hrstka obyčejných lidí se ocitla v nanejvýš neobyčejné situaci. Film NEMOCNICE PARKLAND prostřednictvím očitých svědků rekonstruuje události tohoto tragického dne. Mladí lékaři a sestry z nemocnice Parkland. Tajná služba. Kameraman, který celou událost natočil. Bratr Lee Harveyho Oswalda. A ochranka samotného JFK. Právě od těchto na první pohled nenápadných postav se odvíjí šílený, strhující a silný příběh jedné z nejdiskutovanějších událostí historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (72)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Klíčovou otázkou zde je: daří se tvůrcům vytvořit odpovídající atmosféru? Naštěstí mohu odpovědět jednoznačné ano. Celý úsek oživování v nemocnici jsem ani nedýchal a vůbec jsem v té době nemyslel na to, že vím jak to dopadne. I ostatní minipříběhy tu ale mají své pevné místo a všechny dohromady precizně zakomponované dávají vzniknout přesvědčivé mozaice. Souvislosti a drobnosti, nad kterýma by člověka ani nenapadlo v kontextu s danou událostí přemýšlet, jsou vyobrazeny neuvěřitelně přirozeně. Já doporučuji. 90 % Oblíbená část- proces naložení do letadla ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, jestli Zac Efron zachraňoval Kennedyho, asi je jasné, kde se stala chyba. Ale vážně. Po padesáti letech si Američané připomínají smrt muže, jehož přežití by asi podle všeho mohlo změnit svět. Nevíme, nedošlo k tomu. JFK bude věčným tématem. Film má skvělé obsazení a místy výborné herecké výkony, ale když se podívám na záznam, který se v podstatě náhodou podařilo zachytit Abrahamu Zapruderovi, záznam, který zachycuje to, jak byl JFK postřelen, mrazí mě mnohem víc z toho, jak jsou lidé bestiální a co jsou schopni udělat. Film vyniká snahou zachytit události, které normálně lidé vidět nemohli. To se mu daří, ale je to vlastně jen vzpomínka na děsivý čin. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina jede v obrovském tempu, snad nebudu příliš spoilerovat, když naznačím, že během ní prezident Kennedy zemře. Pak už je to ale jenom tklivá nuda bez jasného směru, a tak je k vidění jen několik epizodních podzápletek. Spíš televizní záležitost se spoustou známých seriálovych tváří. Slabý průměr. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,2. 10. 1963 J. F. KENNEDY, 35. PREZIDENT SPOJENÝCH STÁTŮ, NAVŠTÍVIL DALLAS V TEXASU TENTO PŘÍBĚH JE ZALOŽEN NA SKUTEČNÝCH UDÁLOSTECH, KTERÉ SE STALY BĚHEM TOHO DNE A TŘÍ DNÍ NÁSLEDUJÍCÍCH...…“ /// To tenkrát Kennedy nebyl v Dallasu ještě ani hodinu a v nemocnici PARKLAND dostali signál – 601 kód 3… Řek bych, že všichni asi tušej, vo co de. Ukázat trochu toho vztahu obyčejnejch lidí ke Kennedymu, ale hlavně předvýst ony bezprostřední okamžiky po střelbě. Práci doktorů, FBI, Zapruderův film, rodinu Oswaldovic… prostě trochu (nebo všechno?) o těch, kteří tehdy hráli hlavní role. Film, v němž je hodně pompézních gest, ale to asi nemá smysl řešit. Stejně nesdílím jejich emoce, což je - bych řekl normální. Přesto bych na Parkland upozornil jako na dost dobrej hranej dokument, ve kterým sesumírujou stohy článků a výpovědí (nebo jednu knihu) a vytáhnou z toho to nejdůležitější. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Four Days in November: The Assassination of President John F. Kennedy“, kterou napsal Vincent Bugliosi, jsem nečetl. 2.) Mám na starosti prezidenta a chystáme se do Dallasu. (Nebo do Brna.) 3.) Jsem spíš na prezidentský mrtvoly než projevy. 4.) Thx za titule ,,Kenika“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Americký film natočen prakticky pouze pro americké občany. Koho jiného by také zajímal atentát na státníka jiné země? Já si troufnu říct, že to nebude velké kvantum. Nicméně chápu Hollywood, že tento film musel vzniknout. Přeci jen je to důležitý okamžik v jejich národní historii a také moment, který spojil a nadále spojuje lid. To ale nic nemění na faktu, že tento film, je pěkně nudný a nezáživný. Procítěné chvíle lidí oplakávající prezidenta mě tedy nebraly, a že jich tam bylo hodně. Bez žádného děje ani akce, tvůrci stavěli jen na "silném" příběhu, a to teda nic moc! 30% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Tvorcom sa pred natáčaním podarilo nahliadnuť a preštudovať policajné záznamy, aby sa im podarilo čo najvierohodnejšie zachytiť atmosféru a policajné vyšetrovanie bezprostredne po spáchaní atentátu. (peiton)
  • Ochranka JFK (Brett Stimely) používá útočné puška M1A1, ale tyto byly poprvé nasazeny v boji až v roce 1965. Vzhledem k tomu, že takové zbraňe se nejprve zkouší v armádě a až poté u ostatních složek. Je tak nepravděpodobné, že by je používali již v roce 1963. (JohnSmith)
  • Poslanci amerického Kongresu v roce 1992 schválili zákon o postupném odtajnení všech záznamů z vyšetřování atentátu. Všechny dokumenty mají být kompletně odtajneny až v roce 2029. (Borrtex)

Reklama

Reklama