Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Oceňuji že se Downey snaží narozdíl od Deppa nezaškatulkovat jen do jedné role. I přesto ovšem často jeho Hank Palmer až nápadně připomíná Tonyho Starka, hlavně tedy v kecacích scénách. Společně s Duvallem podává poměrně přesvědčivý výkon, nicméně film je natolik dlouhý až je často nudný. A na "překvapivý" verdikt zase až tak moc nedojde. Dalo by se vlastně říct, že to celé soudní drama vlastně skončí přesně tak jak všichni očekávají. Nečekejte tedy nic podobného co předvedl Kevin Costner v JFK nebo Al Pacino v ...And Justice for All. David Dobkin není Sidney Lumet a nikdy ani nebude. Pár zajímavějších scén ve 140 minutovém gigantu nic neznamená. 60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Súdna sieň a incident v nej prepieraný sú iba zástierkou pre rodinnú drámu, v ktorej veľkomeštiak Robert Jr. obnovuje vzťah s malomeštiackou rodinou, vedenú Robertom Sr.. S právnickými drámami ako A Time to Kill či The Rainmaker teda nejde zrovnávať. The Judge je na polceste medzi nimi a sentimentálnou Marvin's Room. Obaja Robertovia hrajú výborne. Juniorovi je postava napísaná na telo a senior tú jeho zvláda bravúrne. Niektoré vedľajšie postavy (sexy dcéra Very Farmigy, neskúsený právnik Dax Shepard) ale film zbytočne spomaľujú. V príbehu nemajú dostatočný význam a iba narušujú vývoj komplikovaného a pre film kľúčového vzťahu syn/otec. Pričom zaujímavý právnik Billa Boba Thorntona v ňom naopak mohol zohrať väčšiu rolu. Kedysi novátorská a vznešená hudba Thomasa Newmana (Frank Darabont, Sam Mendes) sa stáva ohraným synonymom prvoplánových sentimentálnych "pohľadení duše” konzumným divákom. Ktorým sa vo finále stane aj The Judge. Fajn film, ale jeho tvorcovská zostava je hodná vyššej ligy. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

I bez toho superhrdinského obleku to jde. Jak Downey Jr., tak i Duvall ukázali jak velcí jsou to herci a většina kladného hodnocení, je zde na místě právě díky nim. Jejich příjemně propracované postavy jim jsou šité na míru a do příběhu ladně zapadají. Právnické nebo chcete-li soudní drama, které skrývá dostatek emocí, překvapení a dokonce i vtipu. Co ovšem trošku kazí celý dojem je ta natažená stopáž, určitě by neuškodilo lehké prostříhání. /75%/ (Kino - Prom.) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér David Dobkin a oba autoři scénářů by se měli na své řemeslo vysrat a jít dělat něco, v čem jim bylo naděleno více talentu. Dobkin a Dubuque jsou nevyvratitelní kokotové, ale u Nicka Schenka se cítím mírně překvapen, neboť má na svědomí úžasné Gran Torino, které evidentně někdo opsal, protože nemá na svědomí nic dalšího - povedeného. Celý tento paskvil se motá okolo vztahu otce a syna. Otec je dobrosrdečný borec - soudce. Syn je úspěšný právník - hajzl, které ze všeho nejvíc touží po otcově uznání. Všechny ostatní postavy jsou jednoznačně navíc, film ruší a dělají ho ještě méně snesitelnějším. Schválně si mimo hru tipněte, jestli se Iron Manovi nakonec uznání dostane. Ano, máte pravdu. Stejný koncept už tu byl minimálně tisíckrát a ve většině případů snad i za něco stál. Tohle je více než 2 hodinová reklama na nudu a uspávání diváků, která za něco stojí opravdu jen kratičkými místy. Absolutně se snímku nepodařilo jakkoli mě vtáhnout do děje. Je to neuvěřitelně povrchní a tuctová hovadina. V podstatě nemám co pochválit. Z mé strany čistý odpad, který nikdy neměl spatřit světlo filmového světa. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo dobré. Príbehovo silné, zaujímavé a pútavé, obzvláštne keď je tu taký vynikajúci casting. Emócie sa s plátna nasilu nevylievajú, čo je veľké plus, ale ani nechýbajú, o to sa zas postaral Thomas Newman s jeho hudbou. Ako je zvykom v Iron Manovkách, Downey väčšiu časť zastrešuje svojou charizmou, ale aj vedľajšie postavy si pri ňom dokážu ukrojiť svoj kúsok v príbehu a v samotnom závere zaujímavo rozdať karty (perfektný Billy Bob Thorton). 89% - 4* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)
  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama