Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný a silný film, který mě dokonale probral z únavy, s níž jsem dorazil do kina. Herecky excelentní Robert Downey Jr. zcela jistě pokračuje v roli Tonyho Starka, ale to není na škodu - sledovat jeho herectví mě strašně baví, ten chlapík utáhne jakýkoli film, a dokonale na sebe strhne veškerou pozornost. Robert Duvall mi byl naopak dosti protivný - jednak z důvodu fyzického odporu při pohledu na jeho stařeckou vetchost, a jednak i kvůli nesympatiím s jeho titulní postavou - jeho soudce je skutečně rozporuplný člověk, k němuž si jen těžko budete hledat cestu. Ostatně stejně jako sám Hank Palmer, jehož vztah k soudci se dramaticky mění snad co každou minutu - i to je mj. důvodem, proč je ten film tak dynamický a - navzdory jisté předvídatelelnosti děje - i z velké míry překvapivý. Jinak pokud někoho skutečně nemusím, je to Vera Farmiga - kromě toho, že vypadá jako Sarah Jessica Parker (kterou nesnáším úplně stejně), chce se mi chce při každém pohledu na ni zvracet. Nikdy jsem nepochopil, odkdy se tu kobylu v Hollywoodu rozhodli vydávat za krásnou ženskou. Billy Bob Thornton je standardně výborný a v tom svém bíbrovi vypadá dokonale jako "zpívající právník" Ivo Jahelka, což filmu přidává v mých očích půvab nechtěné komiky. Při sledování se mi dralo na mysl srovnání s podobnými filmy ĎÁBLŮV ADVOKÁT, LÍTÁM V TOM či ZEMĚ NADĚJE kvůli výskytu řady podobných motivů (charakterní proměna hlavní postavy, přehodnocování životních priorit, apod.), ale SOUDCE je v porovnání s nimi mnohem komplexnější, protože se v něm řečí hned několik (možná až zbytečně moc) velkých témat - soudní drama, mezilidské vztahy obecně, vztah k rodné hroudě... ech, vážně trochu moc kalibru na jeden film. Osobně jsem to ale snesl a docenil - pro mě osobně bylo sledovat tento film požitkem, který si 5 hvězd zcela jistě zaslouží. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se film víc nesoustředil na právní stránku věci a "detektivní" část právnické práce. Místo toho film věnuje pozornost rodinným problémům a vytváří tak spíš rodinné drama, tedy film by se mohl přejmenovat na Otec, místo Soudce. Downey epickou stránku zachraňuje charismatem, ale nestačí to. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek faktu, že dej filmu nieje vo svojej podstate ničím originálny a stavia na žánrových klišé, tak sa mi veľmi páčil, najmä vďaka umnej réžii Davida Dobkina, ktorý vedel počas scén v súdnej sieni poriadne zatlačiť na pílu, rozorvané vzťahy otca so synom taktiež držal v napätí až do konca a ani záver nebol sklamaním. Nečakajte teda čistokrvnú drámu zo súdnej siene, celý príbeh je viac rodinnou drámou a pomaličky graduje, nevyhýba sa ani menším zvratom, či príjemným hláškam, takže u mňa dojmy veľmi pozitívne. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice dlouhý film, úplně zbytečně. Ačkoliv by se na první pohled zdálo, že v něm vystupuje hodně postav, o nichž je co vyprávět, opak je pravdou a stále jde jen o otce a syna, přičemž ostatní jsou pouze více či méně zbytečné nebo pohříchu nevyužité ozdoby (Billy Bob Thornton především). Navíc jsem Soudce viděl v nepovedeném českém znění, kdy na mě Robert Duvall mluvil naprosto nevhodným hlasem Jiřího Štěpničky (který se ale na rozdíl od ostatních kolegů "dabérů" alespoň snažil hrát). Dvě a půl. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Hankův (Robert Downey Jr.) moderní dům, který se má nacházet v Chicagu, stojí ve skutečnosti v Bostonu. Vilu navrhl architekt Charles Rose. (Lucasion)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama