Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Schenk, Bill Dubuque | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Village Roadshow, Team Downey, Big Kid Pictures | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 83,7 milióna $ | Ocenenia: Oscars - 1 nominácia: VR Robert Duvall. Golden Globes - 1 nominácia: Robert Duvall. Spolu: 4 výhry a 7 nominácií || Komorné drama vo veľkom štýle s vynikajúcimi hereckými výkonmi. Príbeh a jeho emócie vo vás dlho víriť nebudú, ale v momente zhliadnutia to bol pre mňa takmer plnohodnotný zážitok. A to sa počíta. 90% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se film víc nesoustředil na právní stránku věci a "detektivní" část právnické práce. Místo toho film věnuje pozornost rodinným problémům a vytváří tak spíš rodinné drama, tedy film by se mohl přejmenovat na Otec, místo Soudce. Downey epickou stránku zachraňuje charismatem, ale nestačí to. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo dobré. Príbehovo silné, zaujímavé a pútavé, obzvláštne keď je tu taký vynikajúci casting. Emócie sa s plátna nasilu nevylievajú, čo je veľké plus, ale ani nechýbajú, o to sa zas postaral Thomas Newman s jeho hudbou. Ako je zvykom v Iron Manovkách, Downey väčšiu časť zastrešuje svojou charizmou, ale aj vedľajšie postavy si pri ňom dokážu ukrojiť svoj kúsok v príbehu a v samotnom závere zaujímavo rozdať karty (perfektný Billy Bob Thorton). 89% - 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zhodnem sa s mnohými na tom, že scenár nie je tak premakaný, aby film musel mať 141 minút, ale na druhej strane je tu miesto pre kus hereckej práce, ktorú kvalitne odviedli hlavne R. Duvall a "Ironman" R. Downey Jr. Pre B. B. Thorntona sa veľa miesta nenašlo, ale bol rovnako fajn. Neviem koľko filmov ešte stihne R: Duvall ešte natočiť, ale bude mi za ním smutno. Vo svojom veku hrá excelentne, preto dúfam, že ešte stihne niečo veľké. Film nie je ani tak drámou zo súdnej siene ako skôr filmom o vzťahu otca a syna a aj preto je táto linka oveľa silnejšia než tá v súdnej sieni. Scenár rezervy má, ale za výborné herecké výkony sa prikláňam k štyrom hviezdam. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $47,119,388Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ďalšia súdna dráma a opäť dosť kvalitne podaná, má čo ponúknuť, niekoľko silných momentiek, nehrá sa tu až tak priamo na city ako by sa spočiatku zdalo /70%/ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)
  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno