Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně nenapínavý a nezajímavý případ, který nám připomněl jednu z nejtěžších zkoušek, jakou jsme museli v minulosti projít - prohibicí alkoholu kvůli těm pár chytrákům, kteří chyběli ve škole a nebyli zrovna nejostřejší tužky v penálu. Celá epizoda byla pojata takovou vtipnou až parodickou formou, a to nemyslím jen to velké modelářské zvíře, kterému v modelářském podsvětí nikdo neřekne jinak než Sharlock. Dojem zachraňoval hlavně Oldřich Navrátil, protože ono v rámci tohoto seriálu dost záleží na tom, kdo toho padoucha hraje, protože zdaleka ne každý ho hraje věrohodně a dobře. [70 %] ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netíka jsem již vzala na milost, Adélu ještě ne. Její povahové vlastnosti jsou úžasné, ale problém mně dělá její představitelka. Nechci se Barbory Bočkové nějak dotknout, ale působí na mě jaksi zvláštním dojmem. Herečku jsem (myslím si to) poprvé viděla až zde. Věřím, že se to zlepší. Je to čistě jen můj problém. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda třetí řady mě oslovila víc než předchozí díl. Faktem zůstává, že mi až nečekaně mocně schází major Václav Plíšek, ale to není důvodem pro snižování hodnocení, to jsem si jen tak posteskl. Případ jako takový mě zaujal, scénář byl pěkně vymazlený a dialogy byla radost poslouchat. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době jsem viděl Oldřicha Navrátila v roli, pro kterou jsem netrpěl pocitem zoufalé trapnosti. No, na to, že se všechno neslo spíše v komorním duchu, jsem se velmi dobře bavil a tento díl mi prostě sedl. / Poučení: Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se oknem. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, ne a ne! Toto je úplně jiný seriál s úplně jinými herci. Ano občas tam proběhne někdo ze staré party ale celé vyšetřování vede nesympatická dvojice Majka z Gurunu a Mareš, kterého Vetchý stále otlapkává. Je vidět, že spousta původních herců už neměla tolik času ani chuti pokračovat a tak se zde objevují jen sporadicky. Ze Sršně se udělal už úplný retard a ty dvě hvězdy jsou jen za to, že nebýt jeho, Majka stále jen chytračí ale skutek utekl. Pokud to tak půjde dál, je to jen jeden z dalších nezajímavých seriálů a že jich tu máme naseto. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slibném rozjezdu mýma očima malinko slabší díl, hodnotím však shovívavě.. Úmrtí paní Rusové není náhodné, to divák ví, takže o prvek překvapení je jaksi ochuzen.. Po pravdě musím přiznat, že mi bylo líto všech zúčastněných (v tom rozděleném bytě, žít s bývalkou po rozvodu musí být peklo).. Závěrečná výměna Filip Blažek - Oldřich Navrátil výborná.. No a nové tváře už beru na milost.. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Sršeň (Miroslav Vladyka) si půjčuje knihy „Vojenská letadla – letadla současnosti“ a „Vojenská letadla – letadla druhé světové války“ od autora Václava Němečka. (sator)
  • Při natáčení této epizody padla první klapka 3. série seriálu. Došlo k tomu 20. května 2021 v pražských Lipencích. Jedná se o scénu, ve které poručík Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitánka Adéla Čulíková (Barbora Bočková) přicházejí na návštěvu za vedoucím modelářského kroužku (Vlastimil Venclík). (fallrock)
  • Bohumír Starý, který se v tomto díle objevil jako správce skládky, se již objevil v epizodě Olizovač (2016) jako bývalý vězeň, který policistům za úplatu prozradí totožnost Olizovače. (Šéfik)

Reklama

Reklama