Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kekik k tomuto seriálu (14)

Laborant (2014) (S01E05) 

Famózní konec. TOP seriál. Děkuji za něj. ()

Sladký vyděrač (2014) (S01E10) 

Václav Plíšek je nejlepší postavou seriálu. Ovšem i ostatní jsou skvělé. Zatím se mi každá epizoda líbila. Skvělý počin. ()

Podnájemníci (2022) (S03E01) 

S prvním dílem třetí série jsem absolutně spokojená. Nové postavy seriál hezky oživily. I když u Adély jsem nepochopila, proč přivezla toho muže. Vždyť pro případ nebyl vůbec důležitý. Netík působí sympaticky. I když se oba povyšovali nad staršími a zkušenějšími kolegy, určitě brzy zapadnou mezi původní sestavu. Jsem zvědavá, jak se Korejs chytne do party (člověk by ho až litoval, jak působil zbědovaně), a moc se těším na Plíška. ()

Flaška (2022) (S03E02) 

Netíka jsem již vzala na milost, Adélu ještě ne. Její povahové vlastnosti jsou úžasné, ale problém mně dělá její představitelka. Nechci se Barbory Bočkové nějak dotknout, ale působí na mě jaksi zvláštním dojmem. Herečku jsem (myslím si to) poprvé viděla až zde. Věřím, že se to zlepší. Je to čistě jen můj problém. ()

Veteráni (2022) (S03E03) 

Vynikající díl ! Husí kůži mám z návratu dvou postav. Netík s Korejsem v jedné místnosti- super. Závěr- TOP. Plíšek, bravo ! Srdeční záležitostí je pro mě tento seriál. Nejlepší český detektivní seriál. ()

Exploze (2022) (S03E04) 

"Co má s tím Vietnamem?" "Nevím." ()

Řetízek (2022) (S03E05) 

I já jsem již vzala Adélu do týmu. Když se usměje, hned je to lepší. A to její trápení mě moc mrzí. Emotivní díl. A to hodně. ()

Taxivrah (2022) (S03E06) 

Až mě z toho mrazí! Nejlepší díl. Prozatím. ()

Tramvaj (2022) (S03E07) 

"Tak jsem blbej já nebo vy?" Další skvělý díl z nejlepšího detektivního seriálu. ()

Střihač (2022) (S03E08) 

Ze šéfové tedy radost nemám. To je taková ... Jinak díl jako vždy skvělý. ()

Romeo a Julie (2022) (S03E09) 

Ta paní šéfová mě vyloženě ... Takovou postavu jsme tu fakt nepotřebovali. Zlatý Korejs, opravdu. Tomáš Kozák solidně utřel influencerku (ani nevím, jak se tito flákači, co neumí pracovat, píšou správně), poprvé přímo před ní, podruhé, když mluvil s paní šéfovou. Jsou to nány obě. Jinak díl jako vždy perfektní. Nejlepší kriminálka u nás. Plíšek potěšil, on je borec pokaždé. ()

Spolubydlící (2022) (S03E11) 

Dojala mě scéna s Adélou na konci. Jak se mi ze začátku její postava nelíbila, tak teď jsem šťastná za ní. ()

Trik (2022) (S03E13) 

Již teď se mně stýská. Nejlepší seriál. Další řadu bych uvítala, ale možná že by bylo nejlepší to nechat takhle. Velké díky za Devadesátky a Případy 1. oddělení. Odvedli jste skvělou práci. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama