Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda třetí řady mě oslovila víc než předchozí díl. Faktem zůstává, že mi až nečekaně mocně schází major Václav Plíšek, ale to není důvodem pro snižování hodnocení, to jsem si jen tak posteskl. Případ jako takový mě zaujal, scénář byl pěkně vymazlený a dialogy byla radost poslouchat. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době jsem viděl Oldřicha Navrátila v roli, pro kterou jsem netrpěl pocitem zoufalé trapnosti. No, na to, že se všechno neslo spíše v komorním duchu, jsem se velmi dobře bavil a tento díl mi prostě sedl. / Poučení: Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se oknem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si stěžovat - sice mi chybí Plíšek, ale jinak je to filmařsky moc dobře udělané (tohle že režíroval manýrista Bebjak?), zahrané scénář funguje, jak má, navíc je tu černý humor a nejednoznačné postavy jako ze života (postava Filipa Blažka samozřejmě v tomto dílu vede prim). Navíc skvěle využitý Vladyka a trik s flaškou, který se sice dal předpokládat, ale stejně je to dokonale načasované (včetně fotek smetiště "pro manželku" :-)). Navrátil excelentní. A ti mladí hrají taky slušně. Btw, Bočková hrála ve filmu Metanol. :-) ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo neviděl první díl a nastoupil do jedoucího vlaku, tak musí být jednoznačně rozladěn Lojem a jeho češtinu se slovenským přízvukem (První díl - narážky Pražáka na jeho jazyk). Ani postava Čulíkové nebo jak se jmenuje to jeho parťačka zatím moc sympatií nemá. A nemyslím sympatie ala Korejs ale jako postavu. Ale už se začíná postupně klubat její povaha, její zádumčivost, opatrnost i trochu úzkostlivost, aby snad zapadla mezi chlapy a neselhala. Škoda, že Anděl je tak upozaděn. Alespoň Martin se tam víckrát mihne. A chápu ten střet vzdělanosti vs zkušenosti a určitá zakomplexovanost. Konec opět perfektní. Martin a vychutnání si vraha a výborné dlouhé pohledy vraha. A Netík konečně - sice až na konci - výborné emoce - sice bez řečí, ale v té tváři se dalo číst mnohé - mluvím o scéně, kdy Pražák gratuluje Čulíkové. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netíka jsem již vzala na milost, Adélu ještě ne. Její povahové vlastnosti jsou úžasné, ale problém mně dělá její představitelka. Nechci se Barbory Bočkové nějak dotknout, ale působí na mě jaksi zvláštním dojmem. Herečku jsem (myslím si to) poprvé viděla až zde. Věřím, že se to zlepší. Je to čistě jen můj problém. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, ne a ne! Toto je úplně jiný seriál s úplně jinými herci. Ano občas tam proběhne někdo ze staré party ale celé vyšetřování vede nesympatická dvojice Majka z Gurunu a Mareš, kterého Vetchý stále otlapkává. Je vidět, že spousta původních herců už neměla tolik času ani chuti pokračovat a tak se zde objevují jen sporadicky. Ze Sršně se udělal už úplný retard a ty dvě hvězdy jsou jen za to, že nebýt jeho, Majka stále jen chytračí ale skutek utekl. Pokud to tak půjde dál, je to jen jeden z dalších nezajímavých seriálů a že jich tu máme naseto. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Vodka, kterou se oběť otráví, je stejná značka (Queenly), jakou si kupuje Marta Rohanová (Kristýna Frejová) v epizodě Oheň (2016) seriálu Rapl (od r. 2016). Značka Queenly je vytvořena pro účel natáčení seriálů České televize, podobně jako pivo Staročeský Kohout, které se objevuje v předešlých řadách Případů. (jeffLebowski)
  • Policie zajišťuje předměty doličné, v tomto případě lahve, bez rukavic. (sator)
  • Vyšetřovatelka má na ruce hodinky typu Apple Watch. Nicméně děj epizody se odehrává v roce 2012 a první hodinky tohoto typu se začaly vyrábět v roce 2014. (fiuda)

Reklama

Reklama