Reklama

Reklama

Králové hor

  • Rakousko Brothers of the Wind (více)
Trailer 1

Mládě orla je svým starším bratrem vyhozeno z hnízda, a tím odsouzeno k smrti. Chlapec Lucas (Manuel Camacho) nezná lásku, ani teplo domova. Po smrti matky se jeho otec (Tobias Moretti) uzavřel do sebe a utápí se v zármutku. Osud svádí Lucase a orlí mládě dohromady. Chlapec ptáče zachrání a pojmenuje ho Abel. Tajně se o něj stará, krmí ho. Ve společnosti mladého dravce nachází lásku a přátelství, které mu doma tolik chybí. S pomocí starého lovce Danzera (Jean Reno) učí Abela létat a lovit. Jak dravec roste a sílí, blíží se den, kterého se Lucas bojí. Den, kdy bude muset svého opeřeného přítele vypustit zpět do volné divočiny. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh, ako učiť vtáka lietať, na prírodopisný film bohate stačí. Tu to až také jednoduché nie je, chlapec a orol ako hlavní hrdinovia v čarovných záberoch hôr priniesli nevšedný filmový zážitok. Za mnohé zábery by sa nemuseli hanbiť ani špičkové dokumenty BBC, a ako prišli tvorcovia k absolútne raritnému súboju orla s dospelým kamzíkom, to mi zostane záhadou. –––– Lukas pochopil, že nechať ísť znamená byť slobodný. Oslobodiť sa od minulosti. Uveriť, že osudy sa dajú zmeniť. Je len na nás, ako napíšeme svoju knihu života. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby Přátelé Zeleného údolí dostali rozpočet, o jakém se hajnému Horynovi ani nesnilo, dopadlo by to asi dost podobně jako právě Králové hor - jako skrznaskrz prostý příběh plný naprosto dechberoucích záběrů přírody. Lidé jsou tu (jakkoliv je Jean Reno charizmatický, a že tedy je!) dá se říct nepodstatní, prim hrají zvířata a jejich přirozené prostředí. Proto mě pokaždé trochu zamrzelo, když se namísto orlích starostí začaly řešit starosti chlapecké. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Poměrně provařený příběh, kdy si mladý kluk neutěšené rodinné poměry kompenzuje láskou ke zvířeti (tady v podobě orla), je zasazený tentokrát do nádherného prostředí Alp. Čímž to film vyhrál a stal se díky scenériím velmi divácky atraktivní. Jinak jde vcelku o běžnou filmovou produkci, na které ale tvůrci nic nepokazili. Výtečné obsazení, solidní herecké výkony, dobře natočené úchvatné exteriéry a vůbec byla dobrá celá řemeslná stránka filmu. Králové hor mně na hodinku a půl příjemně pobavili a já odcházel z kina spokojen. Pravda, ta čtvrtá hvězda je jen pro tu krásnou alpskou přírodu a hory. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Takovýhle film je vhodné pustit na vyčerpanou a stresem sužovanou dušičku. Je to jako balzám - krásné záběry přírody, dojemný příběh ptačího nalezence, žádný hluk, žádné nečekané zvraty, v celém filmu tři postavy, z toho dvě skoro nemluví a třetí je Jean Reno, u kterého si člověk přeje, aby tím svým uklidňujícím hlasem mluvil co nejvíc. bohužel tahle terapie je to jediné, co film může nabídnout - jinak je to docela o ničem. 57% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pozor, Králové hor je čistě dokumentární film. Není to drama a Jean Reno se tam jen občas projde. Celá ta "filmová" stránka mi přijde jakoby si páni režiséři někde uprostřed stříhání filmu řekli, že vlastně chtějí nějaký příběh s herci. Prostě ne jen fascinující dokument. A tohle je ta největší chyba. Pokud bych to měl brát jako dokument, je to fantastický. Dechberoucí záběry přírody a hor, přesně takový dokumentární film by si každý milovník přírody rád pustil. Jenže tu je natvrdo našroubovaný takový divný "příběh" o klukovi, tátovi a Renovi, kteří chodí po horách a řeší si svůj problém. Je to naprosto nezajímavé a kdyby lidi z filmu vystřihli úplně, byl bych jen rád. Jak pak mám tedy takový film ohodnotit? Jako dokument za 5, jako "film" za odpad". Přivřu oči, protože ty záběry a několikaletá práce si to zaslouží. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)
  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama