Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (869)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ten herec ho zahrál fakt dobře a bavil mě. Jinak mi to ale přišlo jaksi nedomrdlé. Bitevní scény vypadaly jak z první světový a do SW se mi to vůbec nehodilo. Vlastně mi bylo celkem jedno, co se tam děje a některé zvraty byly vyloženě blbé. Např. celej film je honí a sabotuje hrozivej a dle vzhledu opravdu zlej bojovník, díky kterému jim při heistu umřel pilot. Ale jakmile si sundá helmu a zjistí se, že je to vlastně mírumilovně vypadající osmnáctiletá zrzka, tak je všechno v pohodě a hned se kámošej. Jako wtf? Nebyl to špatný film, ale působil na mě jako splněná povinnost, a ne jako produkt tvůrčího zápalu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak opět mnohem lepší než předchozí Poslední z Jediů. Obecně se vedlejší příběhy daří více, snad že nejsou prvoplánově mířeny na nejmladší publikum. Kdo má rád svět SW, dostano všechno, co očekává. Velkolepé záběry vesmírné mlhoviny, třeskutou akci přepadení vlaku v horách, útok imperiálních stíhaček i chapadlovité monstrum obřích rozměrů. Ehrenreich je nečekaně sympatický, i když hraje protivu kříženého s broukem Pytlíkem. Přesně takový ale Han Solo byl! Jasně, intriky, podvody, pašeráci a nikdo nemůže věřit nikomu. Ale to je přeci také náš svět. Hnidopiši si vždycky něco najdou, kdo si ale chce v kině užít na vesmírném trenažéru, zklamán nebude. Potěšila mě Emilia. Sice skoro nehraje, ani prostoru k tomu moc nemá, ale moc hezky se na ni dívá... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Produkčními problémy nasáklý projekt od Lucasarts je konečně tady a já se modlím k Síle, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Příběh okolo tohoto filmů byl snad popsán i na všech nefilmových webech a já osobně jsem byl hodně smutný, když odvolali mé oblíbené duo komediálních režiśerů. Ale světe div se, ač muselo jít všecko ráz na ráz a bylo málo času, na Solovi není ani za mák vidět, že by si něčím podobným mohl film projít. Ba co víc, je opravdu zábava na to koukat, je radost vidět, že se opět debilně nezachraňuje celá galaxie a je to zkrátka menší SW příběh, jež bych si přidal ještě několik (Boba Fett, Obi-wan) + ten Kotor. Začátek je možná trošku rozvleklejší, ale jakmile se film rozjede, vše šlape jak má a veterán Howard má vše pevně v paži. Alden Ehrenreich sice není takový blesk z čistého nebe, jako jím před 40ti lety byl Harrison Ford, ale jeho hlášky jsou celkem vtipné, kouká se na něj mnohem lépe než v matných trailerech a stejně tak není takové dřevo, jak se zdálo. A jeho chemie s Chewiem vyloženě dokonalá (poprvé v sérii, co mě tento Wookie bavil, možná i kvůli tomuhle videu)..a komu by vadil, tak to vše zachraňuje Donald Glover, jehož Lando je vyloženě libová postava (ano, je to pansexuál) a užíval jsem každou scénu, kdy se objevil na plátně. A dál je tu nikdy nezklamávající Woody Harrelson, jehož charisma na diváka doslova čiší a dá zapomenout na účast někoho tak matného, jako je Emilia Clarke, ale ta zas nedostala až tolik prostoru pro zviditelnění. Kolem a kolem jsem dostal film, který mě potěšil svou přízemností jako už dlouho nic a dokonce se mi rozležel v hlavě takovým způsobem, že bych na něj ještě v kině opět vyrazil. Což jsem si ještě v době premiéry nemyslel ani za mák. Tak a co s tím teď? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// PLUS: casting a představitel Hana Sola, potěší Chwebacca, nové vedlejší postavy, svět Star Wars MÍNUS: tuctovější dějová linie, bezvýznamná záporná postava (Paul Bettany), chyběl mi silnější hudební motiv, očekával bych větší atmosféru, nějakou zapamatovatelnou wow scénu/// Shrnutí: Jako jeden z mála považuji Rogue One snad za vůbec nejlepší díl celé série, proto jsem věřil i dalšímu spin-offu. Bohužel se zařadím mezi většinu, která není ze Sola až tak unešená. Což o to, on je to hodně dobrý a zajímavý film a celou dobu to osýpá, ale rozhodně z toho všeho kolem nejsem nějak odvázaný. Kdyby to nebyly Hvězdné války, ale protože je jasná konkurence, tak tato epizoda při srovnání se všemi ostatními ztrácí. Přesto mě zatraceně mrzí, že film finančně pohořel, na další filmy jsem se moc těšil./// Celkem 74%/// ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

O chloupek slabší než Rogue One, nicméně o poznání chytlavější než nové epizody. Solo mi v podstatě spravil chuť po té Poslední tragédii, a za to jsem mu opravdu vděčný. Chytré, akční, vtipné a hemžící se Star Wars odkazy, včetně pár nových informací pro skalní fanoušky. Film, který si na nic nehraje, ani na Star Wars. Howardova režie rutinně poctivá a i přes původní negativní zvěsti se žádné fiasko nekoná, ba naopak. Alden Ehrenreich umí hrát, Donald Glover je jako Lando super, Chewie je bezkonkurenční (a ani k tomu nepotřebuje Porgy) a nové postavy celek krásně doplňují, včetně chemie. Emilia je k sežrání, i bez draků, a dočkáme se i jednoho nečekaného camea. Přes lehce rozpačitý začátek už to pak jede jako po másle a film mi v několika scénách vykouzlil nostalgický fanouškovský úsměv na tváři, za což veliké díky. Klidně bych si dal dvojku, což asi neklapne, takže sem s tím Obi-Wanem. Ať žijí Story! ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Původně byla zveřejněna informace, že celosvětová premiéra proběhne na Filmovém festivalu v Cannes 15. května. 2018. Nakonec proběhla 10. května 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • Pracovní název filmu byl Red Cup, což odkazuje na červené plastové kelímky společnosti Solo, bez kterých se v USA neobejde téměř žádná party. (Larrysbride)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama