Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Výsledky letošního českého lva považuji za klasický příklad inteletuálního snobismu. Každý kdo mě zná ví, že mám k romské tématice hodně blízko, je to určitě silné téma, ale přesto považuju za vrcholně nefér, že Cesta ven dostala tolik lvů. Neřeknu, kdyby nebylo zbytí, ale opomenout nejen Fair play, ale i Pojedeme k moři, to je prostě vrchol. Je mi z toho poměrně smutno. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akademie vyšle na Oscary výborné drama Fair Play a na Lvech mu nedá ani jednu cenu? A to bylo nominované ve všech kategoriích? Ale no tak. Stejně vadí i ignorace Mádlova debutu Pojedeme k moři. Moc jsem nepochopil, že filmaři si nikoho jiného, než lékařů, neváží. To respekt k nim spíš snižuje, ne? Koncepci večera narušila i moderátorka, sic její proslovy nebyly špatné a její vystoupení bylo ve výsledku důstojné, ale co má se stříbrným plátnem společného? Potěšily hudební vložky a představování nominovaných, je to vhodnější, než suchá ukázka z filmu (i když Roden nezklamal – v negativním slova smyslu). Nejvíc potěšila dejvická rodina – naprosto přirození a bezprostřední Ivan Trojan (jeho šestá cena!!) a Jaroslav Plesl. „Mám velkou radost, dělal bych větší gejzíry, ale pak by řekli, že přehrávám a už bych práci nemusel dostat,“ vtipkoval Plesl. Většinou jsem „hodnotil“ dvěma hvězdami, tentokrát musím jednu přidat. ()

Reklama

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době (rozuměj po Vachlerovských trapasech a nemastné loňské oťukávačce) solidní lví večer, který měl styl, spád a nějaký ten nápad (fantastické medailonky nominovaných, top lékaři, solidní scéna, neutrální moderátorka). Jen ten trapas s falešným Jimem Carreym, o kterém i druhý den tvrdili, že byl pravý, si mohli odpustit. A já si zase neodpustím poznámku směrem k akademikům - je žalostně zjednodušující napařit všechny ceny nejlepšímu filmu (zde Cesta ven) a ceny typu masky, kostýmy apod. výpravné pohádce (ta nemá na lvech co dělat, ať si vyhrává ceny ve Zlíně). Už z medailonků bylo jasné, že třeba střih, zvuk nebo kameru měly mnohem zajímavější jiné filmy, než Cesta ven, stejně jako třeba kostýmy nebo masky. Tak snad se letos urodí víc takových filmů, které si akademici budou mít chuť opravdu pustit od začátku do konce a rozdělí mezi ně ceny spravedlivěji. Howgh. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně úplně nejnudnější Český lev, co jsem kdy viděla (a že je sleduji pravidelně každý rok už od 90. let). Nechat předávat ceny lékaře opravdu nebyl dobrý nápad. Chápu, že jsou to důležití, vzdělaní a úspěšní lidé, ale to z nich ještě nedělá zábavné řečníky a někoho, kdo by měl vystupovat na udílení filmových cen. Lucie Výborná byla sice profesionální, ale na druhou stranu hodně chladná a místy i nepříjemná moderátorka. A co se týče výsledků, nemám slov. Pochybuji, že by Cesta ven v sobě skrývala větší poselství, než třeba Fair play, ale samozřejmě proromská tématika je nyní aktuálnější, než život sportovců v 70. letech, takže vyhrálo to, co vyhrálo... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jedno pseudodrama o utlačované romské komunitě degradovalo skutečné herce (abych nepřeháněla, tak vlastně "jenom" herečky), režiséry či scenáristy. Já vím, že bych měla primárně zhodnotit kvalitu přenosu, ale za těch pár let, co Lvy sleduji, jsem ještě nebyla z výsledků tak rozhořčená a smutná. Opomenutí Mádlova debutu bych ještě pochopila, ale aby film vyslaný na Oscary nevyhrál jedinou kategorii? Tohle není fair play, ale pořádné faux pas. Výborná mě svými moderátorskými kvalitami příliš neoslovila, ale velikou pochvalu si zaslouží předávající lékařské kapacity, skvělý nápad. A gratuluji pánům Pleslovi a Trojanovi, jejich proslovy pobavily a v oblecích jim to moc slušelo :). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama