Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Teď už asi nikdo nemůže remcat, že to nebylo důstojný. Zase to ale bylo sterilní jako klub vousatejch feministek. Za Vachlera to bylo v posledních letech často za hranicí trapnosti, člověk ale nikdy nemoh vědět, co ho čeká a vždy se aspoň pár dobrejch míst našlo. Takhle je to jenom nuda, jakkoli profesionálně odvedená. ()

CarloRizzi 

všechny recenze uživatele

Na úvod chci říct, že Lucie Výborná v sobotu zvládla moderování a nebyla výborná, ale přímo skvělá. Herečka Lenka Krobotová na vyhlášení vypadala jako hollywoodská hvězda. A herec Ivan Trojan pomalu získává České lvy jako Karel Gott České slavíky. Dost mě překvapilo, že filmy, které sklízejí uznání u diváků a pohybují v červených barvách na ČSFD, viz: Pojedeme k moři od debutujícího režiséra Jiřího Mádla nebo snímek Andrey Sedláčkové Fair Play, nezískaly žádného Českého lva, co se týče hlavních cen. Nebýt Ceny filmových fanoušků od ČSFD, tak si Fair Play ani neškrtne. Snímek, který je nominovaný (ČFTA) v kategorii nejlepší cizojazyčný film na Oscara získá jen cenu filmových fanoušků od ČSFD? Útěchou pro snímek Fair Play může být, že získal cenu za nejlepší plakát. Vsadím se, že natočit ten film režisér, má to aspoň tři ceny. Snímek Pojedeme k moři v zahraničí získává filmové ceny jako houby po dešti a u nás nebyl na MFFKV? A to pozor, koprodukci dělala filmu ČT! Ještě, že měl aspoň ty tři nominace nejlepší film - režie - scénář. Docela zvláštní je, že filmy s modrým hodnocením na ČSFD sbíraly jedno ocenění za druhým, naopak snímky s červeným hodnocením se neprosadily: Magický hlas rebelky (Olga Sommerová), Století Miroslava Zikmunda (Petr Horký), Pojedeme k moři (Jiří Mádl) a Fair Play (Andrea Sedláčková). Nevyhrál kvalitní snímek, nýbrž téma, které hýbe českou společností. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Velké zlepšení oproti předchozímu ročníku - hlavně díky za mnohem snesitelnější představování nominovaných, nechat mluvit samotné nominované je mnohem lepší než tradiční suché pouštění ukázek. Výborná je příjemná civilní moderátorka. To, že ceny předávali lékaři, bylo sice zajímavé zpestření, nicméně pointu tohoto nápadu jsem vůbec nepochopil. Nejhorší byl moment s nesnesitelnou senilní Vihanovou, to už jsem sahal po ovladači (vlastně myši). No a výsledky celkem očekávané, nejlepší je sice Pojedeme k moři, ale Cesta ven mi nevadí. Aspoň to všem "slušným Čechům, co nejsou-rasisty-ale" zvedlo mandle, tak to má být. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Českému filmu se vrátila noblesnost. Prospělo přestěhování z Lucerny do Rudolfína, které mnohem více odpovídá nejprestěžnější tuzemské "filmové" události. Lucie odmoderovala přenos skvěle, její projev působil nenuceně a odlehčeně. Navíc jí to v tom černém kostýmku velmi slušelo. Předávání cen od lekářů byl odvážný tah, ale jak je vidět publikum se nejednou pobavilo, což mělo pozitivní vlnku i na mě. Lekářské slovní prology byly rozhodně zajímavější než rádobyhumor předávajících z dřívějších let. Pochvala letí i holkám do Hamburku, jejich hudební vsuvky působily originálně, svěže, hlavně ta druhá byla hravá. Pár mušek tam sice přelétlo (Carrey), ale celkově jsem při sledování tohoto ročníku měl pocit, který jsem u lvů neměl už dlouho, tedy profesionálně odvedená práce ve všech směrech a že sleduji přenos z významné společenské údalosti. Pokud jde o zdejší negativní reakce, ty se tak trošku dali čekat a přesně zapadají do reakcí na celou současnou českou kinematografii a jako vždy u mě vyvolávají už jen pobavený úsměv. Pozérství tady na csfd začíná být víc než filmových profilů. ............Pokud je pravda, že akademici ty filmy neviděj a jen tipujou podle obsahu nebo podle čeho, tak to jděte do prdele, to pak nemaj ty cenu absolutně žádnej význam natož prestiž a je to jen ubohá šaškárna. My nejsme USA, aby se těch pár filmů nedalo nakoukat a pokud to maj akademici v prdeli, sednou si někde u piva a kamarádsky si tam hážou nominacema, tak to potěš koště. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Sledovat předávání českých lvů je vždy směs nudy, trapnosti a občasných záblesků něčeho, co se tomu vymyká. Letos to byla originální děkovačka Drahomíry Vihanové. Zde se hodnotí hlavně výkon moderátorky večera nebo podivná koncepce pořadu atd., nicméně to hlavní, čím mě Lvi tentokrát potěšili, byly ceny pro Cestu ven a Petra Václava. Obojí si ceny odnesli zaslouženě za filmovou kvalitu, která je prostě nepopiratelná a jsem rád, že akademici nepropadli extrémnímu předsudku, který zde jeden protiromsky orientovaný komentář názorně vystihl. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama