Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z posledne videných celkom úspešných českých seriálov ako Labyrint alebo Cirkus Bukowski je toto najlepšie. Aspoň to platilo zo začiatku. Zaujímavé prípady, zápletky a rozuzlenia. Výborná atmosféra a Hynek Čermák v hlavnej úlohe. Prvá časť trošku nenaladí, ale potom to ide od jednej k druhej, tretej, štvrtej kvalitou len hore. Lenže potom sa to zastaví a seriál začína strácať na dychu. V mnohých, ale naozaj mnohých situáciách sú rozhodnutia postáv nelogické, odhalenia prirýchle a vystupujú tú aj policajti, ktorí by boli vyhodený zo zboru na minútu. Slepičková by mohla žalovať celé oddelenie za neustále urážky a to nielen z jej mena. A ten tlustoprd, čo tam v kuse len žere, ten tam bol na čo dobrý? Ešte aj úvodná znelka je mimoriadne nevhodná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,NEVÍM, NA CO JSTE ZVYKLEJ Z PRAHY, ALE MY TADY NA HORÁCH TÁHNEM ZA JEDEN PROVAZ. A POSLOUCHÁME NADŘÍZENÝHO…“ /// Tak nám Kuneše flákli do vidlákova (z jeho pohledu – soráč krušnohorci). No nic, aspoň bude mít víc času na rodinu (že je rozvedenej? Neva, tahle linka bude mít dost prostoru). Ironickej sarkasmus drží celou sérii, stejně jako hniloba ve zdejším krimi souboru, votravující čerstvej horskej vzduch. Je celkem jedno, kde si Pachl vzal inspiraci, hlavně že to není další přitroublá kriminálka (třeba Anděl). Zaujalo i obsazení – byť se herci mihnou jen v jednom díle. Čermák baví, myslivec tady nechlastá, ale vraždí, sex na horský chatě nevede k početí, ale ke žhářství a jako zátiší může posloužit třeba hovnocuc. Pravda, najde se tady i nějakej ten filmovej kýč, ale … Rodinný linie trapně nevyplňujou čas, ale slouží jako de facto od počátku konstruovaná zápletka k závěrečnýmu finále, který je fakt hustý! Asi nemá smysl pátrat po tom, jestli to je (či není) možný, ale tohle už nebylo ani severský. Spíš americký, se stylovým rozloučením „po česku“. Je dobře, že Kuneš o tom, že dokonalej zločin neexistuje, bude přesvědčovat taky Američany. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su komplikovaná (nejen policejní) osobnost. 2.) Krušný hory jsem měl za klidný místo pro život. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je určitě dobře, že by tenhle seriál natočen. A je možná ještě líp, že už skončil. Tahle věta je úplně výstižná. Přes velmi solidní start se pomalu, ale jistě začal utápět ve vlastních kličkách a na konci z toho byl málem vlastní gól. A teď mám na mysli hlavně hloupý scénář, který z těch dvanácti dílů nedokázal dostat víc. I přes obrovské charisma Hynka Černáka se na konci nemůžu tvářit vůbec spokojeně. Přidat tam víc profesionální práce, namátkou z Prvního oddělení, možná bych předl blahem. Takhle je to jen průměrná trojka. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavy jsou velmi dobře napsané a dokážou se za těch třináct dílů vrýt pod kůži. Trošku jsem měl problém v jednotlivých dílech s případy, které jsou velmi jednoduché a z detektivního žánru ne příliš strhující. Co se méně povedlo z detektivního žánru, tak vynahrazuje vývoj postav a bočních linek z osobního života, který se spojuje v zajímavé nitky. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů......8/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jojo, je to jenom počáteční nástřel hodnocení, přece jenom je před náma ještě hodně dílů, ale tak nějak předpokládám, že si to ty 4* zaslouží. No a pokud ne, tak to tady budu upravovat, dopisovat a měnit. Zatím velká pohoda na českej krimi seriál! EDIT 3.4.2019 Za mě dobrý. Nemůžu říct, že by tam nastal nějakej zásadní úpadek, i když se možná trochu víc vtipkuje, než by bylo třeba. Nicméně v závěru druhé série jde solidně do tuhýho a gradace je tady víc než slušná. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Osada Rýžovna neboli Seifen či Sejfy, která se objevuje v příběhu, leží v nadmořské výšce kolem 1 000 metrů, šest kilometrů od Božího Daru. Její rozloha činí necelých 30 hektarů. Vesnice vznikla v 16. století díky hornické činnosti a hlavně rýžování cínu, proto i její pozdější název Seifen, tedy rýžovat. Po útlumu hornické činnosti se obyvatelstvo živilo převážně chovem dobytka a ruční výrobou, například paličkováním krajek. Do druhé světové války byl součástí obce kostel, škola a žilo tam 400 obyvatel. Po roce 1945 byla převážná část odsunuta, domy chátraly a nakonec jich bylo 90 procent srovnáno se zemí. (sator)
  • Ubytovna, kde bydlí celé osazenstvo kriminálky, se nachází Na Schodech 4 v Ústí nad Labem. (sator)

Reklama

Reklama