Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na ČSFD má momentálně Rapl při 5 a půl tisíci hodnotících úctyhodných 79 %, a to je bezpochyby lákavé skóre. Shlédl jsem tedy namátkou tři díly druhé série, abych zjistil, zda má smysl seriálu věnovat vyšší pozornost. Musím přiznat, že Rapl si řemeslně stojí lépe, než je v české produkci zvykem, a přehledem za sebou nechává žánrové pokusy komerčních televizí. Viditelně se pokouší inspirovat severskou tvorbou, přebírá prvky drsné školy a napodobuje osvědčené motivy a typy postav. S atmosférou vykořeněného, pošramoceného pohraničí ale umí pracovat mnohem působivěji např. Pustina a takové Případy 1. oddělení mnohem zdařileji zapadají do českého prostředí - jsou zkrátka uvěřitelnější. Rapl selhává v tom základním - v solidních, logicky funkčních scénářích, ze kterých by okatě nezíraly nedodělky a díry. Kdo má rád žánrově zpřízněné špičkové zahraniční seriály, nepotřebuje s Raplem ztrácet čas, protože kvalitou se k nim český pokus nepřibližuje ani vzdáleně. Možná, že první série je zdařilejší, ale co jsem viděl, mně k zaháčkování ani zdaleka nestačilo. Celkový dojem: 40 %. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Rapl je hodě solidní kriminálka po stránce jednotlivých případů. Pár slabších se sice našlo, ale oproti konkurenci je to pořád velmi povedené. Fajn je prostředí Krušných hor, které je vítaná změna. Všechno podporují výborně napsané a zahrané postavy, kterým tedy s přehledem vévodí Čermákův Kuneš. Po technické stránce taky nelze moc, co vytknout. Tak proč jen 4*? Důvodem je dost odfláknutá dlouhodobá linka. To, co se tváří jako hlavní linka ze začátku je nakonec rychle vyřešeno, stejně jako linka s křivým policajtem. A pak se to v posledním díle narychlo naváže na sebe. To je asi jediná výtka. 80 % ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Jo, rapla Kuneše jsem si moc oblíbila už v Cirkusu Bukowském, Čermáka ještě dávno před tím a celkově si seriál drží svým hereckým obsazením a výkony laťku hodně vysoko. Raplovi však příliš nesluší to podivně potemnělé prostředí zapadákova a hlavně mu nesedí koncept jednoho případu na jednu příliš krátkou epizodu. Rohan má totiž pravdu. Jak prohlásil v nejednom díle, případy jsou tak až příliš jednoduché. ()

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je asi první Česká kriminálka, na kterou se zcela cíleně dívám a už s ní tak nějak v pondělí počítám. Podle mě je to nejen výborně napsanou postavou Kuneše, ale i jeho dokonalým ztvárněním Hynkem Čermákem. Kolem se pohybují další skvělé a rozhodně ne černobílé figurky. Vůbec mě nevadí, že je dopředu známý vrah, vždyť často je podstatná motivace a osudy těch "zločinců" a jejich rodin... Ve druhé polovině dílů se navíc stále více rozjíždí rovina tak nepříjemná, jako Kunešův pohled. Nelíbil se mi tem přeslazený konec, ale co, zasloužil si to. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Kuneš (Hynek Čermák) má doma TV stereo rádio rekordér PHILIPS COMBI TC-10 z roku 1983. (sator)
  • Krvavý potok, který teče kolem silnice v úvodu každé epizody, je u silnice III/2196 Boží Dar–Myslivny a jeho název je Černá. (sator)

Reklama

Reklama