Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu, že v průběhu seriálu má divák pocit neumdlévající rutinnosti. Dejme tomu. Ale porovnám-li tento seriál s některými českými „krimi“ seriály jako např. „Kriminálka Anděl“ nebo „Policie Modrava“ apod. apod., rozdíl ve zpracování celkového žánru krimi je patrný. Zatímco u dvou výše jmenovaných jde o populární zábavu pro široké spektrum jednodušších a nudících se diváků, kdy vše je čisté, pěkně v barvách, policisté vypadají spíš jako v maškarních převlecích, dialogy jsou precizně neutrální a korektní. Máme zde seriál, kde detektivové působí naprosto skutečným dojmem. Jsou to také jen lidé, i když policejní. Takže tady máme policisty, kteří porušují zákon, máme tady policisty, kteří se na oslavě ožerou jak prasata, máme tady policisty, kteří působí jednoznačně velice skutečně a věrohodně. Vizualizace samotná navozuje potemnělou atmosféru. Celkově na mě seriál působí do jisté míry atmosféricky. Všichni hrají, co mají a Hynek Čermák dokáže být poměrně charismatický. Nemluvě o šéfovi oddělení Rohanovi, který je fakt dost skutečný. Proto ty čtyři hvězdy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mohla být velká pecka, nicméně něco tomu zkrátka schází.. Kdo je větší Rapl ?? Pachl, který po velkých očekáváních přichází s prvním za řeč stojícím spin-offem, aby se ještě před televizním startem vlastně divákům omluvil, že sklouzává k tuzemské rutině, nebo Kuneš, jehož si výtečný Hynek Čermák znovu výsostně užívá ?? V důsledku Rapl postrádá onu výjimečnou halucinogenní atmosféru Cirkusu Bukowsky a stává se poněkud banální, navíc sem tam překvapivě dramaturgicky nezvládnutou, díky čemuž formální milovník žánru přichází o své uspokojení z něj, vnitřně mnohdy podivně neživotnou detektivkou, která se dokáže jasně odlišit snad jen naprosto precizním řemeslem.. Přese všechny výtky a nedostatky však Rapl platí za výbornou zábavu se skvostnou ústřední Kunešovou dějovou linií a opravdu nesmírně zajímavým castingem, na něhož má Pachl zkrátka nos jak policejní vlčák.. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To je můj způsob vyjadřování sympatií." Drsňák Kuneš si svou hvězdu určitě zaslouží, velice povedená znělka taky, Raplova lingvistická okénka by měla být součástí výuky němčiny ("Ihre Name? Jasně, Irena") a soukromou hvězdu si dovolím udělit za znalost lokací, ve kterých se seriál odehrává. Pondělní večery s Raplem mě zkrátka bavily, i když k dokonalosti se nepřiblížily. Ale vem to sníh, led a neustálá mlha. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hynek Čermák je sázka na jistotu. Detektivky u nás vždycky frčely a ty seriálové obzvláště. Vzpomeňme na Hrušínského či Kodeta... Já osobně mám dojem, že dnes je u nás předetektivkováno. Podobně jako jeden čas se TV tvorbou hnala vlna doktorománií je to dnes něco povného se všemi různými krimi odděleními napříč republikou... Vždycky je tam nějaká partička ve stylu mordparty rady Vacátka, jenže tím, že leckteří herci hrají hnedle tu, hnedle tam... má divák občas problém si uvědomovat na jakou že to policii vlastně kouká... Tady seriálu prospělo, že byl zasazen do prostředí Krušných hor, které jsou opravdu krušné a tak o atmošku ve stylu severských detektivek není nouze. Akorát halt někomu může vadit, jak to tam ten pražák natírá bystrým úsudkem místním strážcům pořádku, o zločincích ani nemluvě... :-). 4 rány pěstí. * * * * ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trestám za to, za co pozitivně hodnotím, hodnotím za to, za co lehce trestám. Správná odpověď zní: atmosféra. Byla zajímavá (až magická) a konstantní (důsledně ošetřená), ale byla to vlastně dost depka a k polidštění a odlehčení došlo 5 minut před koncem posledního dílu. Konečně se někdo bavil, usmál, snažil se jen tak klábosit a vtipkovat. Jinak to bylo very very unhappy. A i když jsem tomu nevěnoval plnou pozornost, párkrát jsem se ošíval, že tohle přece nee... Třeba když se najde na smeťáku lidská noha a policajtům to nepřijde zajímavý... Nepátral jsem, ale tohle je podle mě středověk. Ve stejném díle by si ten celník rozmyslel, jestli by zavraždil podřízeného, když si u jeho chajdy pár minut před tím posvítil na nahou ženu pobíhající po lese..? Nákup chalupy Kunešem bez Kuneše, realizované dědictví po bratrovi mafiánovi - těch nesmyslů by se tady našlo určitě víc. Ale je to televizní seriál, není to vzdělávací pořad. A podle mě jako takový obstál slušně. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Hodinky, které dostal Kuneš (Hynek Čermák) od dcery, jsou značky The One, model Zerone ZE102B1. (sator)
  • Herec Hynek Čermák kvůli náročnému natáčení spal 150 dní pouze 3–4 hodiny denně, kvůli jiným hereckém rolím především divadlu a dojíždění na plac. (Jahos)
  • V seriálu jsou na vozidlech aktérů použity registrační značky s číselnými sériemi, které v době vzniku nebyly v Karlovarském kraji vydávány (např. 4K8). (.se)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno