Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom ako Maddie v detstve stratila sluh i hlas, rozhodla sa v dospelosti pre kariéru spisovateľky. Opustila veľkomesto, presťahovala sa do krásneho domu uprostred hôr. S väčšinou priateľov je v kontakte cez internet, a tak z času na čas je občasná návšteva blízkej osoby skôr výnimkou než pravidlom. Keď sa jedného večera predo dvermi Maddie-nho domu namiesto priateľa objaví šialený vrah v maske s kušou v ruke, zdá sa že je mladá žena vďaka handicapu v značnej nevýhode. Nerovný súboj v podobe hry "na mačku a myš" sa môže začať. Flanagan sa celý život húpe na vlne priemernosti. Sem tam trošku vyskočí (Oculus), sem tam trošku upadne (Absentia). Neviem veru o žiadnom snímku z jeho tvorby, ktorý by posadil na riť väčšie množstvo divákov. Odvážnejší, "na úspech predurčený" projekt v ruke nikdy nemal a ani nikdy nezrealizoval, ide si svojou cestou na terajšiu dobu štandardne spracovaných hororov. Nie je to žiadny Wan, pričom pochybujem, že raz natoľko ohúri, aby mu hororový fanúšik padol k nohám. Mýliť sa však môžem, a úprimne, prajem to každému jednému z tvorcov, aj jemu. Lenže aj tento "Hush", nie je žiadny "rush". Lepšie momenty striedajú tie priam hlúpejšie, až má človek pocit, čo to za scenár zase spatril svetlo sveta. Já teda neviem, ale bývala snáď v pápežovom pope mobile? Pancierové steny, nepriestrelné okná? Či mám vďaka konaniu či správaniu považovať záporáka za úplného idiota? Ale aby som len nehanil, vyslovene bez atmosféry tento počin nie je. Keď k tomu prirátam celkom podarený soundtrack, vďaka krátkej stopáži celkom rýchle tempo, živí záver, jedná sa o celkom obstojnú jednohubku. Flanagan talent má, len tomu vždy niečo chýba. Som teda zvedavý na jeho nový "Before I Wake" - 50% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Absolutně bezdůvodná hra na kočku a na myš v domě uprostřed lesa. Slečna je navíc hluchoněmá, takže ideální situace na nějakou tu zvrácenost. Jak je tu psáno, dokud měl záporák na sobě tu masku, působilo to dost creepy, a nejspíš by i působilo po zbytek filmu. Tím, že si jí sundal se vlastně nic nestalo, protože spolu žádnou souvislost neměli. Jinak to byl ale klasickej časově přívětivej průměr. Oba se mohli navzájem zabít x-krát, ale asi vyčkávali na lepší příležitost, jak si to víc vychutnat. Ten hluchovej handicap by při lepším zpracování mohl vyprodukovat mnohem víc lekaček, což by se k tomu hodilo, ale i tak si to určitou úroveň na dnešní horory dokázalo udržet. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Dá se říci klasický home slasher s přídavkem originality Flanaganova nápadu, že hrdinka je hluchoněmá a osamocena v domě. Tím, že se moc nemluví dochází k výborné atmosféře a je slyšet úplně každý krok a hrdinka nemůže ječet jak píchlá svině. Sice o hrdince nic víc nevíme, ale co nám bylo dáno to stačí, aby se jí dalo fandit a tiše s ní několikrát trpět. Tento film zkrátka nějak výrazně nevyčnívá s konkurencí, ale rozhodně nenudí a na jedno skouknutí stačí. // 65% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| HUSH - nízkorozpočtový, stopáží krátký, příběhem jednoduchý a celkově nenáročný počin a jak solidně zabavil. Samozřejmě, o nějakém zázraku se tu hovořit nedá, škoda, že se to nedalo nějakým způsobem vylepšit, obohatit scénář, přidat větší počet zabitých obětí, vsunout zapamatovatelnější scény a byl bych hodnotil o level lépe. Přesto to nemělo žádnou chybu, jako jednohubka to bylo zábavné. Námět byl slušný - hluchoněmá žena žijící osamělý život, který jí naruší maniak, co si ji vybral jako terč. Rko, krev a brutalita zde byla chvílemi využita docela dost. Třeba drcení ruky hlavní hrdinky, kdy byl slyšet velmi nepříjemný zvuk praskajících kostí. Hudba byla v pohodě. Takže škoda, dalo by se vylepšovat, potenciál nebyl zcela využit. Ale i tak dobrý. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno