Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (185)

Juto 

všechny recenze uživatele

Film Mika Flanagana je dokonalým príkladom toho, čo môžete robiť s peknými výkonmi, dobrým príbehom a kreatívnou réžiou. Film má určite niekoľko chýb, ale väčšinou je to mimoriadne účinný thriller, ktorý využíva kreativitu na lacné efekty CGI alebo nepríjemné hluky, aby sa nás pokúsil vystrašiť. Najviac na mňa zapôsobil jednoduchý dej a to, ako ho režisér Flanagan dokázal využiť na perfektný efekt. Najväčším problémom našej ženskej predstaviteľky je, že vraha nepočuje a vrahova najlepšia ochrana je, že ju môže počuť. Tu to vytvára veľké napätie kvôli scénam, ako napríklad kde vrah stojí za ňou a klope na okno, ale ona nevie, že je tam. Existuje niekoľko scén, v ktorých vrah práve vydáva hluk, ale náš nepočujúci ho nepočuje, a to vyvoláva napätie. 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až příliš rutinní a překvapivě nenapínavé. Hlavní hrdinka je nevýrazná a natvrdlá, záporák je neschopný dement, který moc strachu nevyvolává. Hraje si s obětí jak největší frajer, ale nebejt proklatého štěstí, mohl bejt vlastní vinou tuhej během filmu minimálně 3x. Scenáristicky je tohle nanejvýš rušivé. Logické díry filmu klidně odpustím, retardové chování postav nikoli. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Povedený home invasion thriller, který svůj účel plní dostatečně, přičemž i když není ničím originálním, za poslední dobu si zas na tolik žánrovek nevzpomínám, takže je matrošem i uvítání hodným. Hlavní hrdinka je xichtem sympatická, Miku Flanaganu se daří plodit napětí, bohužel celý film je 50 odstínů černi, které místy přechází do černočerné tmy. Mě navíc vždy naserou handicapovaní klaďasové, protože nejen že je to laciné, ale já se vždy musím smát už na začátku, když si představím, jak asi bude vozíčkář utíkat před vrahem nebo hluchoněmej volat o pomoc. Ale jako jinak je to dobrá žánrkovka se svými klady i zápory, směle do toho. 69% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Těžko pochopitelný béčkový experiment, který sice obsahuje pár povedených záběrů a režijních fines, ale většinou se při tom tváří jako nějaký mimořádně intelektuální a artový počin. Vrah je vrahem bez příčiny, ale bacha, tato bezpříčinnost není výslovným manifestem jeho postavy, nýbrž prostě jen důsledkem absence motivu v samotném scénáři. Tento fakt právě v kontrastu s okázalou formou snímku nemůže působit jinak než trapně. Svými relaxačními hudebními cajdáky pak film připomíná nedávný (rovněž úžasně artový) It Follows, a tak jsme zřejmě svědky nového trendu, posouvat slasher do vyšších sfér. Časem zřejmě přibudou i smyčce nebo hoboj a z Flanagana a spol. se snad nakonec stanou i umělci. To pak asi budou ty jejich krváky plné zpomalených patetických výjevů jako ze Sixtinské kaple. Mimochodem, když už si psychopat sundá masku, měl by v ideálním případě vypadat stále jako psychopat, tedy jako třeba Paul Dano, rozhodně ne jako chlápek odněkud z reklamy na Starobrno. 49% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Flanagan natočil jen proto, aby se nenudil, ale i když je to ničím výjímečný kříženec slasheru a home invasion, mě to celkem bavilo. Asi to bylo především díky hlavní hrdince, která mi byla sympatická. Jako bonus bych přidal i sluchové a hlasové postižení, což bylo celkem rozumně využito a hlavně se díky němu film vyhnul zbytečnému ječení. Na druhé straně vrah byl rozumu mdlého a kdyby to nebyl naprostý idiot, tak mohl svojí potenciální oběť odkrouhnout hned několikrát, aniž by se tím narušil námět, že zabiják si se svým cílem rád hraje. Nehledě na to že bych uvítal alespoň náznak vysvětlení, jakou má vrah motivaci. No ale nakonec i to se dalo s přivřenýma očima akceptovat. Nic zapamatovatelného, ale jako žánrová jednohubka zcela vyhovující. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama