Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 23. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 5. března 2016 v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci celkem 42 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2015. Novinkou 23. ročníku Českého lva je udílení cen za televizní tvorbu, která je zastoupena ve třech kategoriích. Tvůrci mají možnost získat ocenění za Nejlepší televizní film nebo minisérii, Nejlepší dramatický televizní seriál a Nejlepší dokumentární televizní film nebo seriál. Nově byla zavedena zvláštní kategorie Mimořádný počin v oblasti audiovize. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Tak nám to letos všechno vyhlásili únavní vědátoři, namísto doktorů či co to bylo z minulého roku. Když kamera zabrala hlediště, tak tam všichni herci usínali nudou, popřípadě si hráli s mobilem a já se jim ani nedivím. Nikdo z nich neumí mluvit, nechají se přerušovat potleskem a vyherci ani nevěděli za co že to vyhráli. Pak aby se necítili trapně, tak se těm jejich předepsaným vtipům teda občas zasmáli nebo zatleskali. Lucie Výborná výborně řekla co měla, prostoru pro vtipkování moc ovšem nedostala. Nejvtipnější moment nastal, když Nova nominovala Výměnu manželek a Prima zase Přístav. Hudební vystoupení pěkné, proslovy meh jako obvykle. Pobavil Hádek a hlavně Stanislav Milota, jinak celý večer čistý amatérismus. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Lucie, Lucie, Lucie! Kdyby tys raději trávila noci u pyje! Jak jsem si na začátku říkal, že by se mohlo jednat o důstojné předávání, tak se to ihned změnilo v trapnou frašku kdy Výborná výborně vstupovala do projevů vítězů. Mein taktik zkusit šůšn! Nevtipný 140 minut dlouhý pořad, kde zcela nepochopitelně ceny předávájí lidé ze strany vědců, kteří třeba samy ocenění nemají a možná by si ho více zasloužili než někteří filmový tvůrci. Neviděl jsem všechny nominované české filmy, i tak jsem rád, že zvítězily Kobry a užovky. Tak něják jsem měl pocit, že by to měly vyhrát a přál jsem jim to, už jen díky mimořádným hereckým výkonům bratrů Hádků. A ocenění pro dokument Opři žebřík o nebe mě také potěšilo, zvlášť projev režisérky, kterou jsem měl možnost vidět v Karlových Varech. Vlastně to je důvod proč se mě ta show alespoň trochu líbila. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Oproti minulému roku slabota. Řečí výherců byly například dost rozpačité (nejvíc mě dostal režisér Jaroslav Brabec, který vlastně řekl, že jeho film se dokáže vyrovnat jiným nominovaným.) Lucie Výborná nedostala moc prostor něco ukázat a radši bych viděl kdyby ceny udělovali sami herci apod. Dále mě dostalo, že Výměna manželek byla nominováná v dokumentárních filmech, lepší dál nekomentovat. No ale nejhorší byly pohledy na herci v půbliku kteří se většinou šťourali v nose, nebo usínali. Ach jo, tak třeba to bude příště zase lepší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nejdříve je bezesporu třeba smeknout čepku za to, že to ČT1 dala celé bez reklam. Klobouček dolů za to. Klobouček dole však nezůstane dole dlouho, neboť Lucie Výborná opět výborná nebyla. Přeci jenom už jsem si na ni trošku navykl, takže jsem netrpěl tolik jako předchozí rok. Avšak její otázky pro hosty byly převážně debilní. Pochválena budiž snad její takřka bezchybná artikulace. Naopak mě celkem potěšili předávající z kategorie vědátorů, kteří ukazovali, jak tenká linie mezi vědátory a filmovými tvůrci je. Dále se mi velice zamlouval ten vokální průlet filmovou historií. Naopak velký šok ve mne vzbudilo vystoupení "Proč bychom se netěšili?". Za výsledky jsem šťasten přešťasten, že tolika ovací sklidily právě Kobry a užovky. Určitě jeden z nejluxusnějších a nejlidštějších filmů, co se u nás za poslední dlouhou dobu vyskytly. Mírně mě zarmoutil snad pouze nezisk Lvíčka pro Jardy Žváčka za luxusní scénář, o který se snímek celou dobu opíral. Naopak mě potěšil zisk lvíčků pro obě Háďátka a velice mě překvapila obyčejná a velice skromná osobnost pana režiséra Prušinovského. Na naše poměry rozhodně důstojný večer. Příště bych snad pouze profil o výměnu moderátorky, které z profesního hlediska nejde až tolik vytknout, ale její přidaná hodnota byla takřka záporná. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než jak jsem viděl Lvy posledně /a na dlouhá léta naposled) kdy tam trapně blekotal Dušek pod Vachlerovskou taktovkou.. Ale i tak je neuvěřitelné, jak pořád ještě nikoho netrklo, že po každém vyhlášení přece nemůže hrát do podkresu ta stejná hudba. Už po třetím vyhlášení to leze na nervy a po půlce je to už blázinec. Vítězové si musí držet mikrofón, takže aby nevypadail jako šulini-musí si Lvy odložit..atd atd.... Pořád je ještě co dohánět. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama