Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Julius "Lavi" Lavický byl velký fotbalový talent. Večírky, alkohol, kouření, holky a eskápada za eskapádou mu ovšem ničí slibně rozjetou kariéru. Už dokonce nehraje za Spartu, ze které byl stylově odejit, ale "pouze" za Vyšehrad. Bude sekat latinu v tomto rodinném klubu, řízeném charismatickým majitelem, nebo nás čekají další až mýtické historky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (344)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Poučení číslo 1) úspěch a slávu je těžké unést. Poučení číslo 2) nikdy nehodnoť seriál než skončí. Vyšehrad měl impozantní nástup, ale velice rychle mu došel dech. A to měl scénář tu výhodu, že většina nejvtipnějších scének se dala obšelhnout z novin. Ani zkracování dílů nepomohlo. Pozdější epizody se nepěkně táhnou a humoru v nich moc není. Na slabším průměru seriál drží jen živelně hrající Jakub Štáfek a chytlavá znělka. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Takové arogantní fotbalové hovado jako Lavi si nelze neoblíbit a Jakub Štáfek si ho neodolatelně dává. Jeho buranské vtípky a extempore s chlastem a děvkami jsou povětšinou k zasmání, i když často hloupě záchodové. Zároveň se rychle okoukají, proti čemuž sice vystupuje formát samostatných kratičkých anekdot, který na druhou stranu nenahrává soudržnému ději ani vývoji postav. ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Za Vyšehrad jsem kdysi hrával (starší žáci, dorost) a už tenkrát řada spoluhráčů „lila první ligu“, takže Lavi by mezi nás dobře zapadnul. Tím se samozřejmě nechci nijak dotknout současných hráčů a klubu, jelikož tam už nikoho neznám, jen tím prostě potvrzuji, že celá řada „nadějných lvíčat co už od mala kopala do míče“ skutečně ještě v rané fázi kariéry pozná „co je to výčep“ a následně jde „vše do…“. Samotný formát projektu je myslím vhodně zvolený. Nízká stopáž usnadňuje autorům práci, kdy se mohou soustředit na jednoduché a trefné „frky“. Přeci jen si nemyslím, že by reálně měli ambice na nějaký propracovanější příběh a děj. Uvidíme, zda se po pár dalších dílech nestane seriál vyčpělým, aktuálně nicméně spustil vcelku slušnou vlnu ohlasu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál velmi slušně začal, ale od páté do osmé epizody se podivně zvrhl, vytratil se z něj dobrý humor, začalo se troškařit, a abych se přiznal, při delších dílech bych se na něj už asi nevydržel dívat. Poslední dvě části byly opět o něco lepší, ale na první čtyři epizody se kvalitou nedotáhly. Kritika poměrů v českém fotbale je rozhodně na místě, právě u ní jsem se bavil nejvíc, pak jí, bohužel, začalo ubývat, byla nahrazena fekálním humorem a bylo po zábavě. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní, nekorektní, ulítlé, ale přitom pořád strašně zábavné. Štáfek byl vždycky příjemně hrající osobou, Prachař mě zatím také nikde nezklamal. Fotbalu rozumím asi tak jako vietnamec českému jazykolamu, takže nejrůznější reference napříč všemi deseti díly šly mimo mě. Ale i přesto jsem si tenhle netradiční seriál užil. Delší odmlka nám přinesla v druhé polovině sice slabší díly, velkolepé finále (první řady) Vyšehrad opět zase vytáhlo na jeho zasloužených 80%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • S ohledem na fakt, že Lavi (Jakub Štáfek) měl být přesunut do Bohemians 1905, měl seriál pracovní název „Klokan“. Tato idea se ale rozpadla, když vyhlédnutý představitel Krále a velký fanoušek „Bohemky“ Ivan Trojan musel roli odmítnout, jelikož byl na podzim 2016 již plně vytížen natáčením seriálu Svět pod hlavou (2017). O seriálu se ale doslechli činovníci v té době třetiligového Vyšehradu a ti vyšli filmařům maximálně vstříc, aby se seriál mohl odehrávat v jejich klubu. (Šéfik)
  • Postava trenéra FK Slavoj Vyšehrad Michala Žloutka (Jiří Ployhar) je inspirována bývalým trenérem českého národního týmu Michalem Bílkem. (tukomaster)
  • Seriál se stal tak populárním, že už existuje i vlastní Laviho kolekce oblečení – JL10. (griph)

Související novinky

Začal se natáčet film Vyšehrad

Začal se natáčet film Vyšehrad

17.09.2020

Po úspěšném seriálu přechází postava Laviho do celovečerního filmu, za kterým stojí jeho původní tvůrci. Film Vyšehrad vzniká v produkci Gangbang production a bude se natáčet do poloviny října… (více)

Reklama

Reklama