Reklama

Reklama

Kapitán Exner

(seriál)
  • angličtina Cpt. Exner
Česko, 2017, 11 h 1 min (Minutáž: 55–56 min, Alternativní 6x80 min)

Předloha:

Václav Erben (kniha)

Hrají:

Michal Dlouhý, Vica Kerekes, David Novotný, Jan Vondráček, Arnošt Goldflam, Petr Nárožný, Anna Polívková, Jitka Schneiderová, Marie Málková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Kapitán Exner je jednou z nejznámějších postav české detektivkářské školy. Uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí se vždy vymykal představě běžného kriminalisty, a to nejen v minulém režimu, kde šokoval svým veteránem-kabrioletem a kanárkově žlutým oblekem, ale také nahlíženo dnešní detektivkářskou optikou. Své případy řeší jaksi mimochodem, během svádění žen a dívek, nezřídka o mnoho mladších, než je on sám. Avšak nejen proto jsou Erbenovy romány čtenářsky mimořádně oblíbené. (TV Prima)

(více)

Recenze (51)

Monggol 

všechny recenze uživatele

Nie je to brané až tak vážne, takže sa to dá. Ale čeština Vici Kerekes je pšíšerná. A ani sa na tu postavu nehodila. Neviem či mala byť postava doktorky Steinovej taká krava, ale Vica tomu dodala hodne. Inak nechápem tú obľubu slovenských herečiek v českých filmoch a seriáloch. Po česky si nevedia ani sadnúť, hrajú (pod)priemerne, tak prečo neobsadiť českú herečku priamo. Pre mňa je to záhada. ()

noizcore 

všechny recenze uživatele

Velmi stylové zpracování, které ovšem nesedne každému (proto nebyla dotočena druhá série). Jediná TV stanice, která souhlasila s realizací tohoto projektu, byla TV Prima, proto bohužel musíme přetrpět účast neherců (Vondráčková, Krainová, Šeredová, ...), jejichž herecké výkony místy fyzicky bolí, zvláště jsou-li v kontrastu s výkony áčkových herců, kterých se pro seriál podařilo sehnat opravdu hodně. 6/10 ()

Reklama

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Kupodivu pěkná oddychová podívaná. Britský kriminální seriál v českém podání tak nějak jakoby. Michal Dlouhý je skvělý, u ostatních, hlavně role mladších náctiletých, nechápu, kde dělali nábor. Absolutně žádné výrazy, žádné zabarvení hlasu, jen monotóně přeříkat text a vypadnout. Jinak vcelku dost narážek, vtípečků a pidigagů, které potěšili i rozesmáli. * * * * * SPOILER * * * * : Ztratili se mě sestry. Opravdu ? A kolik ? Tři ? ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda podivného konceptu, kdy každý díl je roztahaný do dvou částí a občas skutečně nudí. Kdyby každé dva díly byly nacpané do jednoho dílu po cca 70ti minutách, mělo by to větší šmrnc. Příběhy jsou v pohodě, některé trošku slabší, ale většinou slušná uvolněná kriminálka. Hlavní čtyři postavy bez problémů, nejslabší je samozřejmě zubařka Kerekes, která nedostala dostatek prostoru, Exner je takový, jaký očekáváme, ale naprosto báječní jsou Vlček s Beránkem. To je to pravé koření seriálu a je jen škoda, že nedostali více prostoru. Celkově hodnotím jako lehký nadprůměr a určitě to nebyla žádná ostuda. Tv Prima to tentokrát zvládla velmi slušně. ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě byl velice příjemným překvapením a to hlavně zásluhou Michala Dlouhého, který přesně odpovídal mé představě o kapitánu Exnerovi, a také díky skvělé hudbě Ondřeje Brouska. Jediný pro mě opravdu rušivý fakt bylo rozdělení každého příběhu na dva díly, jednak kvůli čekání a také jsem za ten týden leccos zapomněla. Když ale Kapitána Exnera srovnám s jinými krimi seriály, které můžeme nebo jsme mohli vidět v televizi, nemůžu dát méně než 4 hvězdy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo na bývalé protiletadlové raketové zakladně Dobříš v brdských lesích, kde v současnosti sídlí Centrum aplikovaného výzkumu Dobříš, jeden z nejmodernějších vědeckotechnických parků v Evropě. (Chevees)
  • Vůz kapitána Exnera (Michal Dlouhý) je Jaguar E-type II. série v americké verzi, vyráběný mezi lety 1968-1971. (Muf911)

Reklama

Reklama