Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti, povzdechne si často mnohý rodič. Nejinak je na tom i matka osmnáctiletého Františka, který právě složil bez velké slávy maturitu a má nastoupit do svého prvního zaměstnání. Fandy má ještě plno klukovských snů, touží po kariéře veslařského reprezentanta, s kamarádem soupeří o přízeň obdivované dívky a vůbec se zarputile brání brát život vážně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Pan Kachyňa asi pojedl nějakých hub, protože některé scény, zejména blbiny, v podnikové rýsovně nelze snad pochopit jinak. … a už asi vím, kde Tomáš Vorel v Kouři už trošku „opisoval“. No holt asi ty „fabriky“ vypadaly všude stejně. Ještě štěstí, že jsem v té době prožil jen období školy. Druhá rovina je čistota (naivita), pořád ještě dětské duše, docela uvěřitelného a neokoukaného hlavního hrdiny. Na místě je určitě paralela s Kleinovými básníky, které pojí stejný rok vzniku, kde však divy byly komerčně snesitelnější a chlapci více estetičtější. Tudíž jeden film zapadl a další se rozvrstvil do poměrné eponymní ságy. Holt život lékaře není život elektrikáře. Dále Fandu doslova potopila hudební složka, zejména v titulní skladbě, ať již ve výrazu obrýlené a tehdy populární zpěvačky, stupidního textu tak i velmi slabé ba až příšerné melodie. Ale nechám to na kontroverzní trojce, byť takové „menzelovsky“ vachrlaté. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát jsem z toho příběhu ze života byl spíš smutný. A jestli bych se u toho dnes spíš smál, to se mi raději ani nechce zkoušet. Ale přece jen si pamatuju něco, co mě hodně pobavilo. Nezbytná sexuální pomůcka - velký hrnec s velkýma ušima! Kdo film viděl, ví... To budu muset taky někdy zkusit (s nějakou žirafou :-). ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Když je ženská hezká, tak člověk snese ledacos, to může bejt i trochu blbá." Hlavný hrdina, športovec a čerstvý maturant, sa pokúša o zaradenie do pracovného procesu a započať partnersko-sexuálnu oblasť života. Ani jedno mu nejde, v zamestnaní naráža na reálne socialistický prístup k práci a v súkromí na nesprávne ženy. K tomu je ešte slabá povaha neodmietajúca pozvanie na pohárik so všetkými následkami. Nahorklá komédia, rovnako ako trápna pieseň v podaní Urbánkovej, reflektuje zahnívajúcu dobu, plno skvelých hercov vo vedľajších roliach, ale aby som pravdu povedal, tak od Kachyňu som čakal trochu viac. "Drž se svýho řemesla, i když jses ho vyučil špatně."  ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh zamilovaného kluka, který by pro svou maminku a svou tajnou lásku udělal cokoliv, ale nějak mu to stále nevychází. Prochází tak životem kluka, který stojí na prahu dospělosti, ale zatím se mu ho překročit nějak nechce, i když srdce má na pravém místě. Chválím vynikající výkon pana Starého a jeho obětavé a milé maminky paní Dany Medřické, pro kterou to byla vlastně jedna z posledních rolí v jejích herecky naplněném životě. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Fandy, ó Fandy, jsi zdrojem vší švandy, tvou zbraní Fandy, je jen tvůj smích...."  Jak mám filmy Karla Kachyni moc rád, tak tady ho (s výjimkou pár erotických záběrů) moc nepoznávám. Ne že ten příběh o osmnáctiletém Františku, který po maturitě nastupuje do svého prvního zaměstnávání a snaží se hlavně získat přízeň své obdivované dívky, v sobě neměl vůbec žádný humor. To jistě má. Ale snad jen přítomnost Dany Medřické v její poslední filmové roli dělá z tohoto filmu víc než jen úsměvnou banalitu. Co si pak člověk z tohoto filmu i po letech pamatuje je titulní píseň Nadi  Urbánkové: "Fandy ó  Fandy, máš tričko a kšandy a přesto Fandy přesto jsi král... " ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Praze, obci Skryje, na jezu Nezabudický mlýn, na Čertově skále u Hracholusk. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Poslední společné filmování Dany Medřické se synem, Václavem Vydrou nejml. (M.B)

Reklama

Reklama