Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Viděno komplet, poslední dvě epizody ale dokoukány jen s velikým přemáháním po více než třech týdnech od rozkoukaného začátku... Ten je totiž tak strašlivě nudný, ukecaný a nezáživný, že je pak dechberoucí finále skoro až zázrakem biblických rozměrů (sic!). Herci až na výjimky skvělí. Mrkněte se na to a udělejte si názor sami, jako edukativní historie to celkem funguje. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie je dokonalá, divím se, že jí natočili Amíci, protože je to příběh o Koreshovi a jeho "sektě", je to točené podle skutečných událostí a takhle drsnej snímek jsem dlouho neviděl. Žádná postava není hodná nebo zlá, nahlíží se na téma objektivně a podle knih vyjednavače a přeživšího "masakru", ale hůř z toho vychází jednoznačně FBI a ATF, takový svinstva, kterých se dopouštěli a určitě pořád dopouští, kolik lží jsme už slyšeli o sektách a hromadných sebevraždách, jen né vždy to byla pravda. Poslední díl je fakt drastickej a prostě bez obalu, přesně tak, jak to vylíčil jeden z mála přeživších. Pokud se vám líbili kriminálky jako True Detective nebo MindHunter, tohle je minisérie pro vás, má jen 6 dílů, ale kurva, je to fakt boží. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Politování hodné selhání americké FBI, jejíž představitelé se projevili jako ještě větší magoři než David Koresh. Jelikož se děj zaměřuje jen na samotné obléhání a téměř nezabíhá do doby před ním, působí těch šest dílů příliš natahovaně. Ráda bych se dozvěděla více podrobností o tom, jak žil Koresh před založením sekty a o době jejích začátků. Takhle zbylo opravdu zajímavého materiálu spíše jen na delší film. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Šestidílná minisérie podle skutečných událostí je dechberoucí podívaná, která se na celou situaci dívá z více úhlů. Ačkoli na straně bezpečnostních složek samozřejmě došlo k obrovským pochybením, k takové situaci by nedošlo, nebýt náboženského fanatismu. Koresh byl prostě hajzl, kterému byly životy ostatních ukradené, ale měl moc s nimi manipulovat. V tomhle ohledu je hlavní viník jednoznačný, jsem ovšem ráda, že tvůrci se snažili vykreslit všechny postavy jako chybující lidi a že nic nebylo černobílé. A klidně bych snesla i pár dílů navíc. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Seriál nám predkladá svoju zľahka tendenčnú verziu skutočných udalostí z masakru vo Waco. Ak nepoznáte fakty a chcete sa nechať prekvapiť, nepokračujte v čítaní. Takže takto, som ochotná uveriť, že jusácke písmenkové agentúry zamestnávajú značné množstvo streľbychtivých tupoňov, ktorí mohli vypáliť tú osudnú prvú guľku a spustili tak streľbu na oboch stranách (aspoň sa im potvrdilo podozrenie, že na pozemku sú zbrane). A to, že ich IQ nedopustilo, aby rozum zvíťazil nad testosterónom a napumpovali tým sektárskym trúbam do baráku vysokohorľavý nesmrtiaci! slzák, ktorým ich nechtiac upálili, je čistá pravda. Ale nie som ochotná zožrať, že Koresh bol len príjemný chlapík, ktorý sa trochu stratil v biblii a pod vplyvom stresu zmagoril. Bol to pedofilný, tyranský a fanatický narcis, ktorý zneužíval oddanosť svojich stúpencov. Napríklad, boh mu prikázal, že iba on jediný môže spať s členkami cirkvi, chytrý bastard (niektorí chlapi sa práve zasnili). Čo sa "incidentu" týka, 51 dňového obliehania základne Davidiánov a následnej tragédie, takto to vyzerá, keď sa ozbrojený kretén dostane do konfliktu s ozbrojeným dementom, ľudia umierajú. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Osm přeživších Davidiánů bylo odsouzeno na základě obvinění z dobrovolného zabití a použití střelných zbraní při spáchání trestného činu. Do roku 2007 byli všichni z vězení propuštěni. David Thibodeau (Rory Culkin) spolu s několika dalšími přeživšími dospělými nebyl odsouzen k trestu odnětí svobody. (Nick321)
  • Na obléhání davidiánské základny se podílelo 899 lidí. Z toho 668 tvořili federální agenti, 15 lidí z U.S. Army, 6 zaměstnanců U.S. Customs officers, 31 Texas Rangerů, 13 členů Texaské národní gardy, 131 důstojníků texaského departmentu veřejné bezpečnosti, 18 policistů z Waco a 17 zaměstnanců z kanceláře šerifa okresu McLennan. (Nick321)
  • I když tvůrci hry přímou spojitost z praktických právních důvodů popírají, hlavní antagonista počítačové hry „Far Cry 5“ jménem Joseph Seed se nápadně svým zevnějškem i proroctvím o konci světa podobá Davidu Koreshovi (Taylor Kitsch), vůdci Davidiánů. Stejně tak události ve Waco (původní zatčení se zvrhlo ve střelbu a 51denní obléhání základny) se podobají fiktivním událostem ve „Far Cry 5“ (na začátku hry jdou policisté zatknout vůdce apokalyptické sekty a hráč dostane na výběr, buď odejde a nebo se rozhodne Seeda zatknout, čímž se rozpoutá masakr a regionální občanská válka). (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno